Knihovnice z Troublesome Creeku přehled

Knihovnice z Troublesome Creeku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486446/bmid_knihovnice-z-troublesome-creeku-l2A-486446.jpg 4 212 212

Odlehlou horskou část Kentucky sužuje velká hospodářská krize víc než bohatší části Spojených států. Lidé živoří, ale nevzdávají se. Cussy Mary Carterová se v rámci podpůrného programu vlády stává knihovnicí Pojízdných knihoven, které s čtivem přinášejí osvětu, únik před krutou realitou a mezilidský kontakt. Devatenáctiletá dívka se musí vypořádat s celou řadou protivenství kvůli odlišné barvě kůže – je totiž modrá. Její příběh vypráví o nezlomnosti lidské vůle a odvěké lidské touze měnit okolní svět k lepšímu. Kim Michele Richardsonová ukotvila svůj nejnovější román v nesmlouvavě vylíčeném a drsném období amerických dějin před druhou světovou válkou, v němž v Apalačském pohoří vládly zaostalost, předsudky a rasová nesnášenlivost.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Book Woman of Troublesome Creek , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihovnice z Troublesome Creeku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

jiri77
01.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Zajímavá kniha svým tématem, ale zpracováním mě už tolik nezaujala. Je to historický román, který je ke konci ,tak trochu říznutý červenou knihovnou. O modrých lidech jsem nikdy neslyšel, jak o pojízdných knihovnících, v tomhle to bylo pro mě velké plus. Jinak mě příběh moc nezaujal a trochu jsem se do něho nutil. Celkově jsem rád, že jsem si knihu přečetl.

MíšaS.
27.04.2024 1 z 5

Nemůžu si pomoci, ale kniha mě vůbec nezaujala. Příběh je předvídatelný a nebavil mě.


MoniMonika
16.04.2024 5 z 5

Dojemný příběh o odvaze a síle lidského ducha

V srdci Apalačských hor se odehrává strhující příběh Cussy Mary Carterové, "modré" knihovnice, která s neuvěřitelnou odvahou a laskavostí čelí předsudkům a nenávisti v drsné době 30. let 20. století.

Autorka Kim Michele Richardsonová mistrně vykresluje těžký život Cussy Mary, která je poznamenaná vzácnou nemocí zbarvující kůži do modra. Stává se knihovnicí Pojízdných knihoven a na mule rozváží knihy do odlehlých oblastí, kde přináší osvětu a naději chudým a zoufalým lidem.

Kniha Knihovnice z Troublesome Creeku nabízí strhující a emotivní čtení plné lidskosti a pochopení. Připomíná důležitost tolerance a soucitu v dobách zkoušek a ukazuje sílu lidského ducha a touhu po vzdělání i v těch nejtěžších podmínkách. Dojmete se nad Cussy Mary a jejími boji a budete s ní prožívat každý krok její nelehké cesty. Kniha, na kterou jen tak nezapomenete.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

20.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Knihovnice z Troublesome Creeku v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených265x
ve Čtenářské výzvě82x
v Doporučených25x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst229x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech4x