Dedička ruže přehled

Dedička ruže https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493779/bmid_dedicka-ruze-2Da-493779.jpg 4 29 29

Dedička série

1. díl >

Čo ste ochotní obetovať pre pravdu? Keď mala Violet sedem rokov, stratila pamäť. Netušila, ako sa volá a kam zmizla jej rodina. Pamäť sa jej vrátila až po piatich rokoch spolu s príchodom jej prísnej tety, ktorá si ju vzala do opatery. Lenže aj tých zopár Violetiných pekných spomienok na detstvo zničil Alfred, najlepší priateľ jej otca, po tom, čo obvinil Violetiných rodičov z ohavných zločinov, ktoré spáchali pre sektu Čierna ruža. Napriek tomu, že dôkazy vypovedajú o ich vine, Violet ani jej teta neveria médiám či Alfredovi. Za každú cenu chcú odhaliť pravdu, ukrytú za spleťou precízne poskladaných klamstiev. Violet je odhodlaná využiť akékoľvek prostriedky na to, aby našla spravodlivosť pre svoju rodinu. Netuší však, do čoho sa zamotáva. Až príliš neskoro si uvedomí, že strata blízkych a dobrého mena je menšie zlo v porovnaní s tajomstvami, ktoré striehnu v minulosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dedička ruže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

januska82
26.09.2023 5 z 5

"V ľuďoch sa neskrýva vždy dobrota tak ako vo hviezdach. Chyby a slabosti sú odpustiteľné dovtedy, kým nezničia všetkých okolo" ...

Nie je nad ten pocit, keď vás kniha vtiahne do deja a chvíľu uvažujete, či je to realita alebo len príbeh Presne to sa mi stalo (nie raz) pri tejto knihe...
Čítanie som si maximálne užila od začiatku do samého konca....
Hneď sa aj idem pustiť do druhého dielu!!!

E_N
24.09.2023 1 z 5

Podľa komentárov myslím, že som čítala inú knihu ako ostatní. Polovicu knihy som sa nudila a chcela knihu zatvoriť. Potom nastal “svetlý bod”, ktorý sa hneď stratil a nahradil ho totálny nezmysel. Úplný koniec pre mňa nastal, keď hlavná hrdinka začne predvádzať jej sebaobranu ako z akčného filmu. Ten koniec v kniznici…..Epilóg mal čitateľa navnadiť na ďalšiu časť? Mňa utvrdil v tom, že mi stačila tá prvá.


Literarytwins
08.08.2023 5 z 5

Kdyby recenze mohla začínat gifem, v tomto případě by to byla žena s ušmudlaným obličejem od sazí, šokovaným výrazem a doutnajícími konečky vlasů. Přesně tak nějak asi vypadám po dočtení Dedičky ruže. Tato mladinká slovenská autorka se toho totiž rozhodně nebála a vhodila do československého literárního světa neskutečnou bombu. Dlouho jsem kolem této série tančila a dle ohlasů veřejnosti jsem od ní měla dost vysoká očekávání. V tomto případě byla mnohonásobně naplněna!

Autorčin jedinečný styl psaní vás pohltí hned od prvních stran příběhu, který vás ihned lapí do svých spárů. Nečekejte nějaký pomalý rozjezd. Dědička ruže vás uchvátí svým nabitým a rozmanitým dějem, kdy akce střídá napětí a vše je protkané spletitou pavučinou tajemství. Stačilo pak, aby Majka vložila do literárního kotlíku špetku romantiky a dokořenila to pikantností a dílo bylo dokonáno. A ta neskutečná chemie mezi Violet a Brooksem?

Příběh Violet, která se vydává na cestu pomsty, kdy hodlá očistit jméno své rodiny a nastolit spravedlnost, ji dostává do velmi nebezpečných situací plných zvratů a šokujících momentů. Velmi brzy ji to dostane na rozcestí, kdy se musí rozhodnout mezi tím, po čem touží a tím, co se od ní očekává. Bude se držet na své honbě za spravedlností plánu, nebo podlehne svým touhám a vše se tak značně zkomplikuje?

Je libo notnou dávku boje, prostředí satanistické sekty, drogové dealeřy, intriky, či staré křivdy? To vše dostanete v tomto neskutečně nabitém knižním balíčku. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak samotná obálka s dokonalou ořízkou. Jednoduše smekám klobouk před Majkou. Pokud existuje láska na první přečtení, tak tahle kniha je toho důkazem. Troufám si říct, že Dedička ruže je rozhodně jednou z nejlepších knih, které jsem letos četla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)

01.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dedička ruže v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Majka Danihelová
slovenská, 1993
2022  82%Dedička ruže
2018  87%V znamení ametystu
2023  96%Zlodej tulipánu
2022  93%V znamení rubína
2024  0%V znamení nefritu