Ako byť dobrý přehled

Ako byť dobrý
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321970/bmid_ako-byt-dobry-jd7-321970.jpg 4 108 108

Aby ste vedeli: ja nie som zlá. Som lekárka. Jedným z dôvodov, prečo som sa chcela stať lekárkou, bolo, že som si myslela, že budem robiť dobrú vec – skôr v zmysle Dobra, než niečoho vzrušujúceho, dobre plateného alebo atraktívneho... V každom prípade som dobrý človek, lekárka a ležím v hotelovej izbe s mužom, ktorého v skutočnosti veľmi dobre nepoznám a ktorý sa volá Stephen, a práve som manžela požiadala o rozvod. Z morálneho rozboru situácie Katie Carrová usúdi, že k jej ľúbostnému pomeru muselo prísť. Veď je lekárkou, a lekári sú predsa slušní ľudia. Zato jej muža všetci volajú Najnahnevanejší muž v Hollowayi. Lenže keď sa z Davida stane dobrý človek, ktorý rozdáva celý majetok a privádza ju do šialenstva, Katie je nútená si klásť mnohé veľmi ťažké otázky. Dospeje to dokonca tak ďaleko, že odpovede hľadá v kostole, ale ani tam ich nenájde. Proti vlastnému presvedčeniu hľadá pomoc aj u zázračného liečiteľa, no márne. Stále ju zožiera trýznivá myšlienka, ako je to vlastne s tým dobrom.... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

How to be good , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ako byť dobrý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Radimka
17.07.2023 2 z 5

Četla jsem, nevím kdy a nevím o čem. Vzpomínám si, že chlapíkovi hráblo a začal všechno rozdávat, z čehož byla jeho rodinka dost šílená, ale jinak prázdno.

Pítrs85
05.05.2022 3 z 5

Pravděpodobně nejvtipnější román Nicka Hornbyho, možná trochu paradoxně, jelikož jízlivé a životem malinko zdrblé vypravěče/hlavní hrdiny, které známe z jeho předchozích povídek, nahradila žena-vypravěčka. Cynické, sarkastické, sem tam smutné, ale hlavně velmi zábavné, tak, jak to umí napsat jen sám Nick. Návod na to "Jak být dobrý" jsem sice nejspíš nenašel (Anebo to vězí jednoduše v tom, být sám sebou, přijímat život takový, jaký je a hlavně se z toho všeho nezbláznit?), ale pobavil jsem se vskutku kvalitně.


n.ezn.amy
19.03.2021 5 z 5

V životě člověka potkávají různé věci a většinou v určitém období. Někoho například postihne krize středního věku a Nick Hornby evidentně ví o čem píše. Kniha psána pro něj netradičně z pohledu ženy je cynická, sarkastická, ale hlavně ohromně vtipná. Domnívám se, že pokud by někoho tato krize postihla, měl by si tuto knihu přečíst a věřím, že ho ihned přejde. Ovšem ne každého tato kniha bude asi bavit, myslím si, že je třeba k této knize trochu zestárnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ako byť dobrý v seznamech

v Přečtených155x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit3x