wiolca wiolca oblíbené citáty

☰ menu

A teď toužím znovu nic nevědět a neznat, žít bez toho příšerného vědomí světa tam daleko, uvíznout navždycky v průzračném bytí ztraceného dětství.
Petra Dvořáková

Jenže tenhle byt byl až moc pohodlný, a když chce člověk přijít na to, co se životem, pohodlí se mu může plést nešikovně pod nohy. Nejvíc toho dosáhne, když musí bojovat s nepohodlím a tvrdě makat.
Colleen Hoover

Když se člověk příliš nesoustředí na budoucnost, tak se prostě nenudí. Ona je totiž ta přítomnost zajímavá. Jen ji pořád nesmíme porovnávat s tím, co bylo nebo bude. (40 dní pěšky do Jeruzaléma)
Ladislav Zibura

Nakonec nám nezbude než si užívat všech příležitostí i za ty, kteří je nemají. Věřím, že oni by na našem místě udělali totéž. Snad ani není ostuda nesnažit se změnit k lepšímu životy ostatních, ale rozhodně je ostuda promarnit ten svůj. (40 dní pěšky do Jeruzaléma)
Ladislav Zibura

Všude na světě jsem potkal jen dva druhy lidí. Ty dobrý a ty špatný. A žádný politik, náboženství ani válka na tom nic nezmění.
Ladislav Zibura

Co mě na téhle povídce tak rozesmutnuje? Připomíná mi, kolik chvil promarnim tím, že stejně jako Andersenuv smrček žiju stále s pohledem upřeným někam jinam, než kde právě jsem. Dnešek beru jako přípravu na zítřek. Jako by to, co je teď, bylo jenom nanečisto. A přitom si nevsimnu, že právě teď mě míjí to důležité. Šťastná kniha
Barbora Šťastná

Chtěla bych, aby můj život zůstal takový, jaký je,jenom bych ho chtěla mít tak nějak víc ráda. Naučit se obyčejné okamžiky všedního dne prožívat, a ne je chtít mít už za sebou.
Barbora Šťastná

Možná že odstranění chronického nedostatku žasnutí, kterým většina z nás trpí, je jediný rozumný způsob, jak - alespoň subjektivně - prodloužit život. Šťastná kniha
Barbora Šťastná

...tohle, ty blbé koláče, to je její záchranné lano, i den po jeho smrti pekla, i když jí Marie řekla, že nemusí, ona chtěla. Co jinýho by dělala? Co jinýho než řád a malé věci na svém místě můžou člověka zachránit, když se něco velkého změní? (Nejlepší pro všechny)
Petra Soukupová

Odpuštění. Naděje. Čistý list. Nová šance. Většina lidí ji promarní, dělají dál celý život stejné pitomé chyby, vždycky si najdou nějakou omluvu pro to, že něco zvorali. Sami si to neuvědomují, přinejmenším se tak tváří, ale prohrají, ještě než odstartují. Protože jim chybí vůle. - Syn
Jo Nesbø

Kdo je poctivý, toho mohou ostatní zradit. Přesto buď poctivý. Kdo je laskavý, toho mohou ostatní pomluvit. Přesto buď laskavý. Dobro, které dnes vykonáš, mohou ostatní zítra zapomenout. Přesto čiň dobro. Co vybuduješ, to mohou ostatní zničit. Přesto buduj. Neboť nakonec bude vše jen mezi tebou a Bohem, nikoli mezi tebou a ostatními. Tuhle modlitbu si prý na zeď nad své lůžko napsala matka Tereza.
Fredrik Backman

Nikdo z nás nemá tušení, jakými všemožnými směry se naše životy mohly ubírat a možná i ubírat měly. Nejspíš je to jen dobře. Některá tajemství by měly zůstat tajemstvím navěky. Můžete se zeptat Pandory.
Liane Moriarty

Vánoce má každej takový, jaký si je udělá. Stejně jako celej život. Kdyby si nikdo nedal práci s výzdobou, žádný pořádný Vánoce by nebyly. Byly by to jenom další z řady všedních dnů. Kdo si co nevyzdobi, to nemá. Ani se nemá na co těšit. -Nejlepší víkend
Patrik Hartl

Měl bys udělat všechno pro to, aby ses pokusil naplnit svoje sny. Protože k čemu by jinak byly dobré? Akorát by ti připomínaly, po čem všem jsi toužil, ale nikdy jsi to neudělal. (Léto plné neskutečných věcí)
Rowan Coleman

Na Paulovi bylo zvláštní, jak byl pořád ze všeho nadšený. Já se naopak držel zpátky, mě jen tak něco neohromilo. To on vždycky říkal: "člověče, to je paráda!" Zahlédl třeba tilikvu a v tu ránu byl na všech čtyřech, oči navrch hlavy jako Lovec krokodýlů, kdežto já na to jen "no jo, no jo", ale v skrytu jsem byl stejně nadšený. Když umřel, tohle mi hrozně chybělo. A tak jsem se jednoho dne rozhodl, že budu dělat, že jsem jako Paul. Když jsem viděl dobrý film nebo chytil parádní vlnu, říkal jsem si pro sebe: člověče, Charlie, to je paráda! Bylo to, jako bych nosil jeho starou košili. Napřed jsem to hrál, jen aby mi bylo líp. Ale pak jsem to už hrát nemusel. Stal se z toho zvyk. Takže za to může Paul. Od něj mám jméno i povahu.
Liane Moriarty

Ono totiž jde všechno na světě, když je člověk pro svou myšlenku dostatečně odhodlaný a není na ni sám.
Ladislav Zibura

Smát se je totiž vždycky dobrý nápad, protože si svět kolem můžeme vykládat tak, jak se nám zachce. Utváříme si ho sami.
Ladislav Zibura

Nikdy nejsi v situaci, kdy bys nemohl udělat ještě jeden krok. S tímhle vědomím můžeš dojít jakkoli daleko.
Ladislav Zibura

Můj děda tvrdí, že děkuje Bohu každý den, kdy se chystá do postele za to, že se opět najedl a přitom nebyl sneden.
Robert Fulghum

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
Jan Werich

Protože já neziju ani ve své minulosti, ani ve své budoucnosti. Mám jenom přítomnost, a to mě zajímá. Když budeš moci vždycky zůstat v přítomnosti, budeš šťastný. Alchymista
Paulo Coelho

Víš, jaké je největší poučení z dějin? Že dějiny jsou takové, jak je interpretují vítězové. Právě tak to je. Kdo vyhraje, ten rozhoduje o dějinách.
Anthony Doerr

Říkají jen slova. A slova jsou jen zvuky tvarované z dechu, nehmotné obláčky, které se rozplynou a zmizí.
Anthony Doerr

Nikdy nesmíš přestat věřit. Je to ta nejdůležitější věc. (Jsou světla, která nevidíme)
Anthony Doerr

Otevřete oči a dívejte se jimi, než se zavřou navždy. (Jsou světla, která nevidíme)
Anthony Doerr

Já na štěstí nevěřím. Věřím, že každého během života potká mnoho všemožných příležitostí a že si jich někteří dokážou všimnout a využít je, a jiní nikoli. -Muž, který chtěl být šťastný
Laurent Gounelle

Konec přirozeného smutku nespočívá v tom, že zapomeneme na toho, kdo už tady není, ale v tom, že ho dokážeme zařadit na správné místo dokončeného příběhu a plně se zapojíme do aktivní činnosti a věnujeme se plánům a tužbám, které dávají životu smysl.
Agnès Martin-Lugand

Nedovolte životu, aby jen tak probíhal. Žijte ho podle svého. -Bez hranic.
Jillian Michaels

Nikdo z nás nechce v životě zlo, ale nemusíme mít na vybranou. Ale to co učiníme poté nám může ukázat druhou stranu mince. Že každá temnota může být prozařena světlem. - Bez hranic.
Jillian Michaels

Tak to asi chodí, pronesla Katrine. Nejdříve máme všechno a postupně to ztrácíme, kousek po kousku. Sílu. Mládí. Budoucnost. Své blízké...
Jo Nesbø

Co kdybych sama sobě odpustila? napadlo mě. Co kdybych si odpustila, i když jsem udělala něco, co jsem dělat neměla? Co když jsem lhala a podváděla a moje chování se nedalo omluvit jinak než konstatováním, že jsem to prostě chtěla a potřebovala udělat? Co když mi to bylo líto, ale kdybych to mohla vrátit zpátky, neudělala bych nic jinak? Co když jsem všechny ty chlapy prostě vážně chtěla ošukat? Co když mě heroin něco naučil? Co když správná odpověď není ne, ale ano? Co když mě to, co mě přimělo udělat všechno, co mi ostatní zazlívali, zároveň přivedlo sem? Co když to nikdy neodčiním? Co když už je to odčiněné?
Cheryl Strayed

Na světě je tolik jiných věcí, které si zaslouží úžas.
Cheryl Strayed

"Člověk si nemůže být většinou jistý ničím. Ani sám sebou. Ale jednu jistotu má. Život se pořád mění. Nezůstává stejný. Čím míň se vám teď daří, tím je pravděpodobnější, že se vám bude dařit líp."
Patrik Hartl

"Je krásný umět se po všech těch průserech zase pro někoho nadchnout. Nejlepší na životě přece je, že nevíme, co nás čeká. Jednou to může vyjít. Vždycky máte dvě možnosti. Buďto se budete budoucnosti bát, nebo se na ni budete těšit."
Patrik Hartl

Jáchym: "Četl jsem teďka jednu knížku a tam se psalo, že to co nazýváme štěstím, je prostě okamžik, kdy přestáváme mít strach"
Patrik Hartl

Je-li vaše štěstí podmíněné, nebudete šťastní nikdy.
Osho

„Člověk by se měl smát celý svůj život. Jestli se dokážete smát v jakékoli situaci, naučíte se jim čelit - a to vám pomůže dospět. Neříkám vám, že nemáte plakat. Ve skutečnosti však když se neumíte smát, neumíte ani plakat. Smích a pláč jdou ruku v ruce, jsou součástí jednoho jevu - autentického bytí v pravdě.“
Osho

Štěstí je prostě štěstí, nic mimořádného. Přichází a odchází. Smutek je prostě smutek, nic mimořádného. Přichází a odchází. Pokud se dovedeš vzdát své touhy prožívat jen příjemné věci a zároveň se zbavíš strachu z toho, že prožiješ věci nepříjemné, pak dosáhneš klidné mysli.
Andy Puddicombe

Když změníte způsob, jakým vnímáte svět, změníte tím svět kolem sebe.
Andy Puddicombe

"Nečekej v životě až přestane pršet, ale nauč se tančit v dešti" (Slepičí polévka pro duši)
Mark Victor Hansen