Colleen Hoover citáty

americká, 1979

Citáty (432)

,,A uvědomil jsem si...zrovna teď...že Bůh nám dává to příšerný proto, abychom v životě nebrali to krásný za zaručený." (Odvrácená tvář lásky)


,,Když vám život dává citrony, nejděte si oči, do kterých je můžete vymačkat." (Odvrácená tvář lásky)


,,Láska není vždy hezká věc, Tate." (Odvrácená tvář lásky)


,,Neptej se mě na minulost," pronesl pevně. ,,A nečekej žádnou budoucnost." (Odvrácená tvář lásky)


,,Přitahuješ mě, Tate," pronesl tiše. ,,Chci tě, ale nechci k tomu to další." (Odvrácená tvář lásky)


,,Snažíme se ze všech sil zamaskovat, co cítíme k druhým, k těm, kteří by to nejvíc potřebovali vědět. Lidé v sobě potlačují emoce, jako by bylo špatné reagovat přirozeně." (Možná jednou)


,,Ta představa, že se postavíš tváří tvář minulosti, tě děsí, já vím. To děsí každého. Ale někdy to neděláme pro sebe. Děláme to pro lidi, které milujeme víc než sami sebe." (Odvrácená tvář lásky)


...je to kvůli těm jizvám, nebo kvůli její nejistotě z těch jizev? 9. listopad


...polibek by neuškodil. Možná by nám oběma přinesl úlevu.


...stvořil jediným polibkem to monstrum ve mně.


...z toho jedinýho gesta jsem poznal, že jsi nejistá. A uvědomil jsem si, že - když očividně nemáš ponětí, jak děsně jsi krásná -, bych u tebe mohl mít šanci. 9. listopad


...ze sexu jako by taky pramenilo všechno zlo... 9. listopad


"Hej, srdce. Slyšíš mě? Ty a já jsme oficiálně ve válce." (Možná jednou)


"Jsem tak znuděná, že se dívám na své ruce, počítám náhodné věci, u nichž nedává žádný smysl, abych je počítala. Jedna: počet lidí, na které neustále myslím Dva: počet lidí, které bych ráda obvinila ze sexuálně přenosné nemoci Tři: počet měsíců od té doby, co jsem se rozešla se svým ulhaným, podvádějícím ex- přítelem. Čtyři: kolikrát už mě Warren zkontroloval, co jsem se od nich odstěhovala. Pět: kolikrát už Warren zaťukal na mé dveře za posledních třicet sekund. Šest: počet dní uplynulých od chvíle, co jsem naposledy viděla Ridge. Sedm: počet kroků od mé pohovky k předním dveřím." (Možná jednou)


"Lidi jsou při sexu zranitelní." pronesl s pokrčením ramen. "Snadno zamění pocity a emoce za něco, čím nejsou. Zvlášť když je v tom oční kontakt." (Odvrácená tvář lásky)


"Musíš plavat dál.." Námi to končí


"Není jednoduché, když se snažíš vyhrát válku proti svému srdci." (Možná jednou)


"Pojďme o něm napsat naštvanou píseň. Možná to pomůže." (Možná jednou)


"Stáli jsme tak několik minut, začali se ztrácet ve způsobu, jak se kolem mě omotal. Způsob, jakým mě držel, mi dával náhled, jak by to mezi námi mohlo vypadat. Snažila jsem se zatlačit ta tři slova do zadní části mé hlavy, tři slova, která se probojovávala pokaždé, kdy jsme byli spolu. Možná jednoho dne." (Možná jednou)


„Do hajzlu se všema poprvý, Sky. Pro mě je důležitý jen to, že s tebou je to navždycky.“ (Bez naděje)


„Nesnáším city,“ řekla jsem, posmrkávala jsem. Warren se zasmál a přikývl v souhlasu. „Proč si myslíš, že jsem si vybral holku, která žádný nemá?“ (Možná jednou)


„Sestra si ulehčeně povzdychla, ale nepustila mě. Dlouho jsme se objímaly a já přemítala nad tím, proč se všichni v téhle rodině tak dlouho bránili upřímnosti a objetím. Není to tak špatné. Asi jsme se všichni dostali do stadia, kde jsme čekali, až s tím začne někdo jiný, ale nikdo to neudělal. Možná že v tom je jádro rodinných neshod. Nejsou to problémy, kvůli kterým spolu lidi přestanou komunikovat, ale neochota o těch problémech mluvit.“ Na obtíž


„Zjistil jsem, že mít depresi nemusí nutně znamenat, že je člověk pořád zoufalý nebo má chuť se zabít. Známkou deprese je i to, když je ti všechno jedno.“ Zadíval se mi do očí. „Je to už dávno, ale stejně na to pořád beru léky.“ To se mnou otřáslo. Luck mi připadal jako ten nejšťastnější kluk, jakého znám. Na obtíž


(...)První vyspání se spolu, takový to, při kterým budeme oba vzhůru. První svatba. První dítě. A konec. Pak už bude náš život nudnej a všední, takže se s tebou rozvedu a vezmu si nějakou o dvacet let mladší ženu, abych si mohl užívat další poprvé. A ty už budeš jen trčet doma s dětma (...) Dělám to pro tebe. Čím dýl budu čekat, než tě políbím, tím delší doba uplyne! (Bez naděje)


/Přitahuješ mě, Tate. Chci tě, ale nechci k tomu to další./ V hlavě jsem měla prázdno. Mozek = tekutina. Srdce = máslo. Dokázala jsem jen vzdychnout, a tak jsem to udělala. Počkala jsem, až zase budu moct přemýšlet. A pak jsem přemýšlela. Hodně. Odvrácená tvář lásky


A pak se z noci, kdy jsme se zasnoubili, stala noc, kdy jsme počali naše dítě.


A tak jsem ji dalších dvacet pět let miloval, jak nejlíp jsem dovedl, vždycky dva týdny v měsíci. - Kapitán Odvrácená tvář lásky


A tak se toho vzdáte. Všeho se vzdáte. Už nikdy nebudete chtít znovu milovat, bez ohledu na to, jaká tvář lásky se vám ukáže. Protože žádná nestojí za to, abyste ještě někdy spatřili její odvrácenou tvář. (Odvrácená tvář lásky)


A teď, čím víc ho poznávám, tím víc mi na něm záleží. Tolik, že to skoro nesnesu. Myslím jenom na něj. Nemyslím na nic jinýho než na něj. Nechci myslet na nic jinýho než na něj. Skoro nemůžu dýchat, když je vedle mě, ale taky nemůžu dýchat, když se mnou není. Kvůli němu se chci učit a změnit a dospět, stát se takovou, jaká podle něj můžu být...


A všechno to zvládneš, protože máš silné srdce. Srdce, které je schopné lásky. Které dokáže tak milovat lidi a život, že by sis to ani nedokázala představit. (Bez naděje)