Pheonix Pheonix oblíbené citáty

☰ menu

Máme sklony k sebezničení. ... Jako můry k plameni. - děkan Highbottom a Coriolanus Snow, str. 495
Suzanne Collins

Člověk dokáže sám sobě namluvit, že je bezpečnější milovat někoho, kdo jeho lásku nebude nikdy opětovat, protože o někoho, koho jste nikdy neměli, nikdy nemůžete přijít. (Vypravěčka)
Jodi Picoult

,,Náboženství přece člověk nemá zakódované v genech. Nemusí věřit jen proto, že věří rodiče." (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Existují různé druhy ztrát, které lidi utrpí - od drobných až po ty velké. Můžete ztratit klíče, brýle, panenství. Můžete ztratit hlavu, ztratit srdce, nebo ztratit rozum. Můžete se vzdát svého domova a přestěhovat se do domu s pečovatelskou službou. Vaše dítě se může odstěhovat dd zámoří, nebo vidíte, jak se vám váš partner ztrácí v demenci. Ztráta je víc než smrt a žal je proměnlivá bytost ovlivňující emoce.
Jodi Picoult

,,Každý si ale čas od času myslíme, že náš žal je větší než smutek těch ostatních." (Vypravěčka)
Jodi Picoult

,,Anus mundi," prohodím. ,,Nikdy jsem o tom neslyšela." Josef se zasmál. ,,Byla to jen přezdívka. Určitě znáte něco z latiny, ne? Znamená to prdel světa. Ale vy to místo znáte zřejmě spíš pod názvem Osvětim." (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Svůj život nepíšeš slovy, vysvětlil mu netvor. Píšeš jej skutky. Není důležité, co si myslíš. Význam má jen to, Co děláš. (Volání netvora)
Patrick Ness

,,Ve skutečnosti nezáleží na tom, co si myslíš" řekl netvor, protože tvoje mysl odporuje sama sobě stokrát denně. Chtěl jsi ji nechat jít a zároveň jsi mne zoufale prosil, abych ji zachránil. Tvoje mysl věří konejšivým lžím, i když znáš bolestnou pravdu, která si tyto lži vynucuje. A trestá tě za to, že věříš obojímu. (Volání netvora)
Patrick Ness

,,Ty sis pouze přál, aby skončila bolest" řekl netvor. Tvoje vlastní bolest. A pocit osamělosti, který ti to přinášelo. To je to nejlidštější přání ze všech. (Volání netvora)
Patrick Ness

,,Synu" řekl otec a naklonil se k němu. ,,Ne všechny příběhy dopadnou dobře" To Conora zarazilo, protože to byla pravda. Právě tohle pochopil z netvorových příběhů. Příběhy byly jako divá, předivoká zvěř, která se vrhala zcela neočekávanými směry. (Volání netvora)
Patrick Ness

Příběhy jsou jako divoká zvěř, pravil netvor. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. (Volání netvora)
Patrick Ness

Příběhy jsou jako nejdivočejší zvěř na světě, zaburácel netvor. Pronásledují, koušou a honí se za kořistí. (Volání netvora)
Patrick Ness

Poznámka o tom, že láska a válka stojí na stejných základech. Jak je možné, že jsem ve svých nejtemnějších okamžicích, v nejhrůznější době, prokázala největší statečnost? Jak je možné, že v sobě odhalíte neuvěřitelnou sílu, i když máte pocit, že jste na samém dně, a jak je možné, že vás tahle síla vyzvedne výš, než kam jste se až dosud dostali? Tyhle protiklady spolu souvisejí a je podivuhodné, jak rychle se dokážou obrátit. Zoufalství se může proměnit ve štěstí díky obyčejnému úsměvu, který vám věnuje nějaký úplně cizí člověk. A jediná vyděšená osoba dokáže změnit vaši sebedůvěru v panický strach. (Díky za vzpomínky)
Cecelia Ahern

Je to úplně totéž jako s mojí zahradou, zlatíčko. Všechno roste. Včetně lásky. A když každým dnem narůstá, jak můžeš čekat, že někdy zeslábne a zmizí? Všechno postupně dospívá, stejně jako naše schopnost vyrovnat se s tím. Díky tomu, dokážeme jít dál. (Díky za vzpomínky)
Cecelia Ahern

Buď klidný a vytrvalý; jednoho dne ti bude tvá bolest k užitku. (Díky za vzpomínky)
Cecelia Ahern

Někdy potřebujeme veškeré lepidlo, které je k sehnání, jen abychom se nerozpadli na kousky. (Díky za vzpomínky)
Cecelia Ahern

Hlavou se mi mihl obrázek smutné seňory a já zatoužil se k ní přitulit a olíznout jí dlaně, aby byla zase šťastná. Ze všeho, co jsem v životě kdy udělal, mi připadalo nejdůležitější, že jsem dokázal svou paní rozesmát. Napadlo mě, že to bylo moje jediné poslání.
W. Bruce Cameron

Toho roku Emmet a Stella zemřeli. Maya plakala a byla velmi smutná. Překvapivě i Al byl malinko skleslý. Dům teď byl podivně prázdný a Tinkerbell se na mě upnula ještě víc. Několikrát jsem se probudil a zjistil, že spí těsně vedle mě, nebo ještě hůř, že stojí a pozoruje mě. Nechápal jsem, co ji k tomu vede, a rozhodně jsem věděl, že mým posláním není dělat náhradní matku nějaké číče.
W. Bruce Cameron

Jak se člověk rozhodne prezentovat se světu, se vůbec nemusí shodovat s tím, jaký je uvnitř. Zármutek dokáže v člověku probudit chování, které ani sám nechápe.
Jojo Moyes

„Některý chyby... mají prostě větší důsledky než jiný.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

Všichni chybujeme, někdo víc, někdo míň, a nikdo není dokonalý. (Sto jmen)
Cecelia Ahern

"Táhni do horoucích pekel" "Já už na jedné z úrovní pekla existuju" "Tak laskavě existuj na nějaké,co je ode mě hodně daleko"
Samantha Shannon

Když mezi vámi lidmi vyprchá láska, říkáte tomu, že pohasl její plamen... Refájcům trvá dlouho, než se plamen rozhoří. Jakmile ale hoří, už nemůže zhasnout.
Samantha Shannon

Život zanechává šrámy na každém z nás. A nikdo s tím nic nenadělá. Ale šrámy se mohou zahojit. A každý z nás může někomu pomoct.
Veronica Roth

Někdy stačí, když jenom s někým jsme, a tím mu pomůžeme úplně nejvíc. (Divergence)
Veronica Roth

Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence
Veronica Roth

„Jenom… jenom chci být zase mužský, co si vyšel na koncert s děvčetem v červených šatech. Ještě na pár minut.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

… Je těžké léčit si rány na duši za pomoci člověka, který je působil. (S láskou Rosie)
Cecelia Ahern

´´Láska znamená, že je pro vás něčí štěstí důležitější než vaše, i kdyby to pro vás bylo sebevíc bolestné.´´
Nicholas Sparks

Prostě jen žij. Prostě žij. - Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

... uprostřed toho bláznivého výjevu jsem si najednou uvědomil, že mít někoho, kdo Ti rozumí, kdo po Tobě touží, kdo Tě uvidí lepšího, než jsi, je naprosto úžasný dar. (Poslední dopis od tvé lásky)
Jojo Moyes

Psát je jako líbat, jenom bez rtů. Psát je jako líbat v hlavě. (Dobrý proti severáku)
Daniel Glattauer

"Jeden jediný člověk ti nemůže dát všechno." (Každá sedmá vlna - Leo)
Daniel Glattauer

Jeden moudrý člověk mi jednou řekl, že psané slovo je nebezpečné, protože nikdy není záruka, že ostatní budou číst vaše slova ve stejném duchu, v jakém byla napsána. (Poslední dopis od tvé lásky.)
Jojo Moyes

,,Když nemůžeš být s tím, kterého miluješ, můžeš zůstat s tím, kdo miluje tebe.´´ (Nový měsíc)
Stephenie Meyer

„Čím to bylo, že po lásce lidí jsem toužila mnohem víc než po lásce svého vlastního druhu? Snad tím, že byla vrtošivá a vzácná? Duše nabízely lásku a pochopení všem. Netoužila jsem po něčem víc? Láska byla složitá, měla záhadná pravidla; někdo ji dostal zadarmo, jako Jamie, někdo si ji musel vysloužit trpělivostí a dřinou, jako Ian, nebo byla k uzoufání nedosažitelná, jako v Jaredově případě. Nebo je to všechno ještě jednodušší? Co když jde jen o to, že jako lidé umí vášnivě nenávidět, umějí stejně i bezvýhradně a ohnivě a z celého srdce milovat? Sama jsem nevěděla, proč tolik prahnu po lásce, zato teď, když jsem ji měla, mi bylo jasné, že stojí za všechnu tu dřinu a nebezpečí a utrpení, které jsem musela podstoupit. Láska byla všechno.“ (Hostitel - Poutnice)
Stephenie Meyer

A tak se lev zamiloval do jehňátka... To je ale hloupé jehňátko. To je ale šílený masochistický lev.
Stephenie Meyer

Ve třech věcech jsem si byla úplně jistá.Za prvé, Edward je upír.Za druhé, část jeho osobnosti - a já nevím, nakolik silná ta část může být - prahne po mojí krvi.A za třetí, jsem do něj bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná
Stephenie Meyer

Některé cesty člověk musí projít sám. (Hunger Games: Síla vzdoru)
Suzanne Collins

Lidé se podobají zabaleným dárkům – teprve když je rozbalíte, zjistíte, co se ukrývá uvnitř.
Cecelia Ahern