Jojo Moyes citáty

anglická, 1969

Citáty (120)

.. a spatřila jsem na umyvadle velikánského švába, nezačala jsem ječet jako pokaždé předtím, ale chviličku mě napadlo, že bych si z něj udělala domácího mazlíčka, jako v nějaké knížce pro děti. A pak jsem si uvědomila, že uvažuju jako šílenec, a postříkala jsem ho místo toho Raidem. (Sama sebou)


... uprostřed toho bláznivého výjevu jsem si najednou uvědomil, že mít někoho, kdo Ti rozumí, kdo po Tobě touží, kdo Tě uvidí lepšího, než jsi, je naprosto úžasný dar. (Poslední dopis od tvé lásky)


...na troskách staré Alice, se kterou se nikdy tak úplně nesžila, vybudovala někoho úplně nového. Jako hvězdy v temné noci


...s každým dalším přečteným slovem mění lidem život. Jako hvězdy v temné noci


"Dělejte jen, co sama doopravdy chcete," dodal. "Tak nikdy nebudete muset ničeho litovat. Protože jednou budete v mém věku...bože můj, té lítosti se nahromadí tolik, že vás úplně zavalí." (Zakázané ovoce)


"Důležité bylo vědět, že ať už si na své cestě vyberete jako doprovod kohokoliv, nedovolíte mu rozhodovat o tom, kým budete, nenecháte ho přišpendlit vás jako motýla v prosklené vitríně. Důležité bylo vědět, že vždycky existuje způsob, jak znovu objevit sebe samu." ( Sama sebou)


"Je to děvkař." - "No a? Já bych ho brala i tak. Teda kdybych byla stará. A tak trochu zoufalá. Jako ty." (Život po tobě)


"Mami, nechceš se rozvádět, že ne?" ... "Rozvádět? Já jsem slušný katolický děvče, Luiso! My se nerozvádíme. Místo toho prostě necháme svoje mužský navěky trpět!"


"Možná v sobě všichni máme zvrácenou touhu přibližovat se k věcem,které nás mohou zničit." (Kathleen-Stříbrná zátoka)


„Jenom… jenom chci být zase mužský, co si vyšel na koncert s děvčetem v červených šatech. Ještě na pár minut.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)


„Máš jenom jeden život. Je to vlastně tvoje povinnost, prožít ho co možná naplno.“ - Will Traynor (Než jsem tě poznala)


„Někdy, Clarková, někdy jsi skoro to jediný, kvůli čemu mám ráno chuť se probudit. - Will Traynor (Než jsem tě poznala)“


„Některý chyby... mají prostě větší důsledky než jiný.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)


Ale dobře jsem věděla, že jak se člověk rozhodne prezentovat se světu, se vůbec nemusí shodovat s tím, jaký je uvnitř. - Život po tobě


Alice... nemůžu ti dát nic... než slova. Jako hvězdy v temné noci


Byl to zvláštní pocit, vidět najednou členy své rodiny jako lidské bytosti. (Život po tobě)


Byla jsem poznamenaná. Svět kolem mě to vědět. A co bylo horší, já si to začínala uvědomovat taky. - Život po tobě


Co se stalo, nedá se odestát. (Dívka, již jsi tu zanechal)


Člověk nemůže žít jenom sám pro sebe, pro svoje vlastní štěstí. Musí žít tak, aby lidi kolem sebe nezklamal, aby jim pomohl udržet naživu jejich vlastní sny.


Déšť polevil, zřídl a pak přestal, téměř omluvně, jako by počasí připouštělo, že vlastně netuší, co to do něj vjelo. - (Život po tobě)


Dneska by se nikdo nezasnoubil po jednom jediném dni. A už vůbec ne, kdyby pak na sebe ještě museli celý rok čekat.


Dokázal tak nádherně poskládat slova dohromady, že si mohla potmě přeříkávat celé dlouhé úseky, jako by recitovala poezii. Poslední dopis od tvé lásky


Důležité je vědět, že ať už si na své cestě vyberete jako doprovod kohokoli, nedovolíte mu rozhodovat o tom, kým budete. Sama sebou


Hlad po knihách neutuchal. Děti se za nimi táhly po ulici a žebronily o něco ke čtení... Jako hvězdy v temné noci


Hovorila si, že niekedy je život len rad prekážok, ktoré treba pprekonať, podľa možnosti silou vôle...a rozhodla sa, že to zvládne. Väčšinu vecí zvládne. Koniec koncov nikto nemá zaručené právo na šťastie. Jeden plus jeden


Chtěla poznat to, co bylo zjevně ostatním tak samozřejmé a přirozené, chtěla znát ta tajemství, která se šeptají v setmělých ložnicích, tu intimitu, která je víc než všechna slova. Jako hvězdy v temné noci


I will never, ever regret the things I´ve done. Because most days, all you have are the places in your memory that you can go to - Will Traynor (Me before you)


Já běhání brala podobně jako kapustu: víte, že existuje a že by vám mohlo prospívat, ale upřímně řečeno, život je příliš krátký, než abyste do toho šli. (Sama sebou)


Já tě miluju, Svene, ale miluju tě svobodně, ze svého rozhodnutí. Nemyslíš, že když jsem s tebou čistě jen proto, že chci - ne proto, že mi to nakazuje nějaký prstýnek na ruce -, že je to vlastně mnohem větší láska? Jako hvězdy v temné noci


Jak se člověk rozhodne prezentovat se světu, se vůbec nemusí shodovat s tím, jaký je uvnitř. Zármutek dokáže v člověku probudit chování, které ani sám nechápe.