Marti10 Marti10 oblíbené citáty

☰ menu

Začíná vycházet slunce. – Tu poézii si můžeš nechat. Co se tam děje? (Plešatec; V šedých tónech)
Ruta Sepetys

Lino. Nedívej se….Lino, podívej se na mě. (Andrius; V šedých tónech)
Ruta Sepetys

Někdy je krása i v trapnosti.
Ruta Sepetys

Já nevím, co říct. – Řekni, že se ti líbí. – Moc se mi líbí! (Andrius a Lina, V šedých tónech)
Ruta Sepetys

Děkuju. Hrozně moc ti děkuju. (Lina; V šedých tónech)
Ruta Sepetys

Dávej si pozor, s kým mluvíš. Měj se pořád na pozoru, ano? – Já nechci pryč. – Já taky nechci, abys odjela. – Andriusi, musíme se vrátit domů. – Já vím. Vrátíme se. (Andrius a Lina; V šedých tónech)
Ruta Sepetys

A my se uvidíme….Podívej se na mě. Uvidíme se. Mysli na to. Mysli na mě a na to, že ti donesu tvoje kresby. Představuj si to, protože to tak bude. Uvidíme se. (Andrius; V šedých tónech)
Ruta Sepetys

Vždycky nazývej věci jejich pravým jménem. Pokud by ses ho bál vyslovit, o to větší z nich budeš mít strach.
Joanne Rowling

Nezáleží na tom, jak se kdo narodí, ale co se z něj stane.
Joanne Rowling

Nelituj mrtvé, Harry. Lituj živé a především lituj ty kdo žijí bez lásky.
Joanne Rowling

Co má přijít, to přijde, a pak se tomu postavíme. (Harry Potter 6)
Joanne Rowling

Potřebuji jarní pampelišku. Zářivou žluť, která symbolizuje znovuzrození místo zkázy. Příslib, že život bude pokračovat bez ohledu na naše ztráty. Že může být zase dobrý. (Síla vzdoru)
Suzanne Collins

Život zanechává šrámy na každém z nás. A nikdo s tím nic nenadělá. Ale šrámy se mohou zahojit. A každý z nás může někomu pomoct.
Veronica Roth

Občas zapomenu, že existují lidé, kteří se navzdory všemu pořád umějí usmívat.
Tahereh Mafi

„Měl bych si uvědomit, jaké mám štěstí. Naši jsou sice na mizině a nedaří se nám nejlíp, ale jinak jsou skvělí. Když jsme byli malí, Alice se pořád ptala mámy, jestli jsme bohatí. Máma vždycky odpovídala, že máme všechno, co je v životě opravdu důležité. Musím si vždycky připomínat, že v tomhle měla pravdu.“ Můj život u sousedů
Huntley Fitzpatrick

"Jsi Jaseova nevěsta?" Zase se rozkašlu. "No,ehm, je mi teprve sedmnáct, víš?" Jako kdyby to byl jediný důvod, proč se zásnuby nekonají. "A já mám tolik," ukáže mi George čtyři lehce ušmudlané prsty. "Ale Jase má sedmnáct a půl, takže byste mohli. Pak byste se sem nastěhovali a měli velkou rodinu." Jase vkročí do pokoje přesně uprostřed Georgeova návrhu. Samozřejmě. "Georgi, odchod. Jdi se koukat na Discovery." Než chlapeček vycouvá z pokoje, neodpustí si: "Má fajn postýlku. A ještě nikdy se do ní nepočůral."
Huntley Fitzpatrick

Některá nekonečna jsou větší než jiná nekonečna.
John Green

Bez bolesti by člověk nepoznal radost
John Green

Ale já věřím na opravdovou lásku, víš? Nevěřím, že všichni mají nárok mít oči, nebýt nemocní a tak, ale každý by měl mít opravdovou lásku a ta by měla trvat aspoň tak dlouho jako jeho život (Hvězdy nám nepřály)
John Green

A já jsem se zamilovala jako když člověk usíná: pomalu a pak najednou docela.
John Green

Ve třech věcech jsem si byla úplně jistá.Za prvé, Edward je upír.Za druhé, část jeho osobnosti - a já nevím, nakolik silná ta část může být - prahne po mojí krvi.A za třetí, jsem do něj bezvýhradně a neodvolatelně zamilovaná
Stephenie Meyer