KnihomolkaAgi KnihomolkaAgi oblíbené citáty

☰ menu

„Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.“
Robert Fulghum

Je to jako dívat se na studenty a přemýšlet, kdo z nich má ten den zlomené srdce, a jak při tom zvládnou tři písemky a k tomu ještě referát o knize. A přemýšlet, kdo jim to srdce zlomil. A proč. Zvlášť když je mi jasné, že kdyby chodili na jinou školu, zlomil by jim nejspíš srdce někdo jiný, tak proč si to brát tak osobně? - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 144)
Stephen Chbosky

Ale i když není v naší moci změnit to, odkud pocházíme, pořád si můžeme vybrat, kam směřujeme. Pořád můžeme něco dělat. A můžeme se snažit, abychom s tím byli spokojení. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 211)
Stephen Chbosky

Ale byl to takový nadějný smutek. Takový ten smutek, který prostě časem odezní. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 198)
Stephen Chbosky

A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. Dobře nebo špatně. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 211)
Stephen Chbosky

A říkal jsem si, kolik lidí si už asi ty písničky zamilovalo. A kolik lidí díky těm písničkám překonalo těžké časy. A kolik ty písničky doopravdy znamenají. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 67)
Stephen Chbosky

A všechny ty knížky, co jsi četl, už četli jiní lidé. A všechny písničky, které jsi měl rád, už poslouchali jiní lidé. A holka, která se ti líbí, už se líbila jiným lidem. A víš, že když se podíváš na všechny tyhle chvíle, kdy jsi byl šťastný, můžeš se cítit skvěle, protože vytváříš jednotu. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 98)
Stephen Chbosky

A nebe bylo nesmírné a širé a průzračně tiché a já jsem si připadal maličký. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 98)
Stephen Chbosky

A přísahám, že v ten okamžik jsem byli nekoneční. - Charlie; Ten, kdo stojí v koutě (str. 45)
Stephen Chbosky

"Dočetl jsem knihu "Jak zabít ptáčka". Mám dojem, že je to ta nejlepší kniha, jakou jsem kdy četl, ale takový pocit mívám vždycky, dokud si nepřečtu nějakou další. " ( Ten, kdo stojí v koutě )
Stephen Chbosky

A i když je na tom třeba někdo daleko hůř, nic to nezmění na tom, že ty jsi na tom zrovna takhle. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

... někdy se lidé uchylují do světa vlastních myšlenek, aby se nemuseli zapojit do skutečného světa. (Ten, kdo stojí v koutě)
Stephen Chbosky

Věděl jsem to. Věděl jsem to zatraceně dobře, že člověk nemůže být nikdy šťastný, protože štěstí je skrznaskrz věcí minulosti.
Josef Škvorecký

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

"Máme tendenci považovat lidi za veselejší či vážnější, chytřejší nebo hloupější než ve skutečnosti jsou, aniž bychom sami opravdu věděli, jak jsme k tomuto mnohdy mylnému závěru došli. Někdy se prostě člověk spokojí s tím, co o sobě ostatní sami tvrdí, anebo ještě častěji, co o nich tvrdí druzí, aniž bychom se vůbec namáhali přemýšlet a vytvořit si na ně vlastní názor." (Rozum a cit)
Jane Austen

Jsi sluncem domácnosti a dokud se budeš mračit, nikdy u vás nebude hezky.
Louisa May Alcott

Talent není totéž co genialita a ani hory elánu na tom nic nezmění.
Louisa May Alcott

Mám ke svému vzdušnému zámku klíč, ale jestli ho dokážu použít, to se teprve uvidí.
Louisa May Alcott

Tak moc chceš s každým vycházet, až ztrácíš sám sebe.
Theodoric F. Addair

„Tak si říkám, jestli hvězdy září proto, aby každý mohl jednoho dne najít tu svou. Podívej se na mou planetu. Je právě nad námi... Ale jak daleko!“ Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry

Svět slz je tak záhadný.
Antoine de Saint-Exupéry

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži...
Antoine de Saint-Exupéry

Lhostejnost a nezájem často způsobí mnohem větší škody než otevřený odpor. - H. P a Fénixův řád
Joanne Rowling

Nejspíš si myslí, že nezapomínáš, jak se jmenuješ. Jenže my taky nejsme na hlavu - víme, že se jmenujeme Gred a Forge.
Joanne Rowling

Ve snu se ocitáme ve světě, který je jen nás. Ať plavou v nejhlubším oceánu a nebo se vznášejí na oblacích. Albus Brumbál
Joanne Rowling

„Budeme silní jen tehdy, jestliže dokážeme být jednotní, a budeme slabí, jestliže se nedokážeme dohodnout. “ Albus Brumbál-Harry Potter a ohnivý pohár
Joanne Rowling

Ano,hudba.Větší kouzlo,než na jaké se kdo z nás zmůže! ( Harry Potter a Kámen mudrců )
Joanne Rowling

Potřebujeme hodně statečnosti,abychom se postavili svým nepřátelům,stejně tolik ale i k tomu, abychom se postavili svým přátelům. ( Harry Potter a Kámen mudrců )
Joanne Rowling

Je to zvláštní,ale když máte z něčeho hrůzu a dali byste cokoli,abyste zpomalili čas,zjistíte,že je jeho nepříjemným zvykem ubíhat ještě rychleji. ( Harry Potter a Ohnivý pohár )
Joanne Rowling

O tom, jací opravdu jsme, nerozhodují naše schopnosti, ale naše volby.
Joanne Rowling

Jsi opravdovým panem Smrti, protože opravdový pan před Smrtí neutíká.Ví,že musí zemřít,a chápe,že ve světě živých jsou mnohem,mnohem horší věci než umírání . ( Harry Potter a relikvie smrti )
Joanne Rowling

Nelituj mrtvé Harry.Lituj živé a především lituj ty,kdo žijí bez lásky . ( Harry Potter a relikvie smrti )
Joanne Rowling

Ponožek nemá člověk nikdy dost. Zas máme za sebou další Vánoce a já jsem nedostal ani jedny. Všichni mi pořád dávají jen samé knížky. -Brumbál (Harry Potter a Kámen mudrců)
Joanne Rowling

Je mnohem snazší odpustit tomu, kdo se mýlil, než tomu, kdo měl pravdu. - Brumbál, Princ dvojí krve
Joanne Rowling

Z mrtvého těla není třeba mít strach, Harry, právě tak jako není třeba mít strach ze tmy. Když se díváme na smrt a a temnotu, bojíme se jen toho, co neznáme, ničeho jiného. - Brumbál, Princ dvojí krve
Joanne Rowling

Jsem mudlovská šmejdka a jsem na to hrdá! - Hermiona Grangerová, Relikvie smrti
Joanne Rowling

Cítit bolest je stejně lidské jako dýchat. - Albus Brumbál, Bajky Barda Beedleho
Joanne Rowling

Pro mě je poslouchání hudby dost samotářská činnost. Ale možná že to je jen zástěrka lidí, co nemají koule jít na koncert. (Simon Spier)
Becky Albertalli