havrad havrad oblíbené citáty

☰ menu

...taková je přece jen povaha příběhů. Ne všechny příběhy promlouvají ke všem posluchačům, ale všichni posluchači si mohou najít příběh, který bude promlouvat právě k nim, nehledě na místo, čas ani formu.
Erin Morgenstern

Ale co my ostatní? Nuly a nicky, neviditelná děvčata? Učíme se nosit hlavu zpříma, jako by nám na ní seděla královská koruna. Učíme se vyždímat kouzlo z obyčejných věcí. Takhle člověk přežije, když není vyvolený, když mu v žilách nekoluje královská krev. I když mu svět nic nedluží, stejně od něj člověk něco chce. - Inej, str. 366
Leigh Bardugo

Láska se nedá změřit, ale tento fakt nám stejně nezabrání se o to pořád pokoušet. Jedním z nejjednodušších měřítek je patrně prostor: Kolik místa jsem ochotný poskytnout tvé osobnosti, aby mohla být tím, čím chce?
Fredrik Backman

Někoho milovat je jako nastěhovat se do domu. Zpočátku je člověk zamilovaný do novoty, každé ráno se pozastaví nad zázrakem, že je to skutečně jeho, jako by se strachoval, že k němu každou chvíli někdo vtrhne a oznámí: Došlo k obrovskému omylu, nikdy jste si neměl žít tak pěkně. Během let ale oprýská fasáda, dřevo se tu a tam rozloží. A člověk svůj dům nemiluje pro jeho dokonalost, ale právě proto, že dokonalý vůbec není. Naučí se znát všechny rohy a zákoutí. Jak to udělat, aby mu nezamrzl klíč v zámku. Která prkna v podlaze se prohnou, když se na ně postaví, a jak otevřít dveře od skříně, aby neskřípaly. Všechna tahle malá tajemství totiž dělají domov.
Fredrik Backman

Podržte v paměti dobré, zapomeňte prostřední a poučte se od špatného.“
Friedrich Dürrenmatt

Kdo o každém kroku dlouho přemýšlí, ten dlouho stojí na jedné noze.
Kerstin Gier

Kdo věří na náhodu, nepochopil moc osudu. - Modrá jako safír
Kerstin Gier

Žijeme své životy jako voda, která stéká z kopce, stále stejným směrem, dokud nenarazíme na něco, co nás donutí hledat jinou cestu.
Arthur Golden

Jak ošemetná věc je věřit, že nějaký člověk je víc než člověk.
John Green

Člověk je tak silný jako jeho slovo, Liesel. (Hans Hubermann)
Markus Zusak

Člověk není dobrý nebo špatný podle toho, kde se narodil, jaké je národnosti nebo vyznání. V nitru jsme všichni pánem i otrokem, jsme bohatí i chudí, dokonali a i s chybami. (Pekařova dcera)
Sarah McCoy

Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš. Forrest Gump
Winston Groom

V nebi i v pekle sedí lidé u stolu plných lahodných jídel, ale nikdo nedokáže ohnout ruce v lokti. Takže všichni v pekle hladoví, protože se nemohou najíst. V nebi jsou ale všichni syti, protože na to, aby se nakrmili navzájem, ruce ohýbat nepotřebují. (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Občas potřebuje zazářit každá žena.
Kiera Cass

Jsme jen dva lidé. Zas tolik nás neodděluje. Rozhodně ne tolik, jak jsem čekala.
Kathryn Stockett

Slova jsou naším nejvíce nevyčerpatelným zdrojem magie. Schopná způsobovat zranění i napravovat je.
Joanne Rowling

Občas slova nejsou dost velká, aby dokázala obsáhnout všechny pocity, které se do nich člověk snaží vložit. (Vypravěčka)
Jodi Picoult