Faithe Faithe oblíbené citáty

☰ menu

Když člověk ponižuje, pak jen proto, že je sám nízký.
Antoine de Saint-Exupéry

"Vše, co je v člověku krásné je očima neviditelné."
Antoine de Saint-Exupéry

Láska je druh předsudku. Máš ráda to, co potřebuješ, z čeho máš dobrej pocit, co je vhodný. Jak můžeš říct, že miluješ jednoho člověka, když jsou na světě tisíce lidí, který bys milovala víc, kdybys je někdy potkala? Jenomže je nikdy nepotkáš.Jasně. Proto děláme to, co je v našich silách...
Charles Bukowski

Někdy jste tak sami, až to dává smysl.
Charles Bukowski

Občas si člověk přečte nějakou knížku a pocítí až fanatickou potřebu přesvědčit úplně každého, aby si ji přečetl také, protože se mu zdá, že je to jediný způsob, jak náš roztříštěný svět uvést zase do pořádku. A pak jsou knihy jako Císařský neduh, o kterých lidem vykládat nemůžete, knihy tak jedinečné, tak zvláštní a vaše, že když o své lásce k nim promluvíte, máte dojem, že je zrazujete.
John Green

Člověk je sám i mezi lidmi.
Antoine de Saint-Exupéry

V krabici se sušenkama je spousta druhů sušenek a ty máš některý z nich rád a některý ne. A když sníš nejdřív ty, co ti chutnaj, zbydou ti nakonec jen ty nedobrý. Myslím, že těm nedobrejm se nedá vyhnout, takže když skousneš nejdřív je, zůstanou ti pak už jen ty lepší. A život je něco jako taková veliká krabice sušenek.
Haruki Murakami

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Smrt je něčím přirozeným, nepopiratelným a nevyhnutelným.
Sigmund Freud

Každý z nás dluží přírodě svoji smrt.
Sigmund Freud

Není smutnějšího pohledu než muž před zrcadlem.
Jan Neruda

Vzpomínky Vám zahřejí tělo zevnitř, ale současně Vás také nemilosrdně rozpoltí.
Haruki Murakami

Ten, kdo následuje dav, se obvykle dál než ostatní nedostane. Ten, kdo chodí sám, se pravděpodobně ocitne i v místech, kde ještě nikdo nikdy nebyl.
Albert Einstein