NikolaVyb NikolaVyb komentáře u částí děl

☰ menu

Zbabělci

Povídka o zbabělcích mě donutila k zamyšlení. Každý z nás se někdy zachoval jako zbabělec. A jaké to mělo následky?

08.12.2020 4 z 5


Zelená slunce

Tahle povídka byla z těch nejlepších, které v knize jsou. Poselství příběhu bylo výstižné a konec dojemný. Autorku jsem neznala, ale její styl psaní mě bavil, ráda si od ní ještě něco přečtu.

08.12.2020 4 z 5


Zub času

Nejhorší povídka celé knihy, co se tedy týče příběhu. Tohle je tak strašně neoriginální a ohrané. Ne, prostě ne.

07.12.2020 2 z 5


Vánoční zločin

Četla jsem Muffin a čaj, četla jsem i Koláčky a spiklenci. K pochopení povídky je asi lepší znát obě knihy, lépe vše do sebe zapadá. Já jsem si knihy Theo Addira úplně neužívala, Muffin se mi moc nelíbil, Koláčky už o trochu více. Maličko mě mrzí, že tato povídka na knihy odkazuje a že autor/ka nenapsal/a něco úplně nového, s jinými postavami.

07.12.2020 3 z 5


Polička vyřazených knih

Tohle bylo výborné zakončení celé knihy. Na jednu stranu je to takové hodně sladké, vzhledem k tomu, jak celá povídka končí. Ale zároveň si říkám, že tohle oba aktéři potřebovali, aby se mohli posunout dál, promluvit si o pocitech, i když nepřímo. Jinou pointu to ani mít nemohlo, ten konec mluví za vše.

07.12.2020 5 z 5


Okamžik v čase

Tohle je jedna z nejlepších povídek, které v knize jsou. Vytkla bych jen tykání zákazníkovi, jinak super.

07.12.2020 5 z 5


Od mámy z lásky

Bohužel, vzkaz na kazetě od maminky na mě emočně nepůsobil jak by měl. Bylo to nicneříkající klišé. Nalezená náušnice další klišé. Ne, tohle se mi nelíbilo.

07.12.2020 2 z 5


North Finchley

Tahle povídka se mi líbila ze všech nejméně. Nepochopila jsem úplně přesně, jakou křivdu si dívky vyčítají a tak jsem si nemohla užít jejich usmíření.

07.12.2020 2 z 5


Nejdelší noc v roce

Tahle povídka se mi víceméně líbila. Styl psaní mi sedl, příběh byl milý. Ale má to hodně logických chyb. Hodně nedostatků je zmíněno v předchozím komentáři, já jen dodám toto - někdo, kdo celý den zabíjí kapry, je těmi rybami určitě cítit i přes dobrou hygienu. Rybí puch by asi veganka jen tak nepřešla, ne?
Pokud by se příběh odehrával během několika dní, byl by pro mě uvěřitelnější a hodnotila bych více hvězdami.

07.12.2020 3 z 5