Zuzka222 Zuzka222 komentáře u knih

☰ menu

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Tahle kniha mě po dlouhé době chytla za srdce. Musíte přečíst, abyste pochopili...

27.12.2018 5 z 5


Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Od knihy jsem prostě čekala víc. Děj byl strašně roztáhlý a občas až nudný - stačil by poloviční rozsah. Žádný wau efekt s rozuzlením se také nekonal. Hodnotím jako slušný průměr.

27.12.2018 3 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Kniha je rozhodně čtivá, příběh nápaditý, ale něco mi tam prostě chybělo. Myslím, že by kniha unesla mnohem větší rozsah a podrobnosti uvěznění mohly být více vykreslené. Určitě by to navodilo mnohem temnější atmosféru, kterou by si příběh zasloužil. Rozuzlení na konci mi také přišlo až příliš rychlé a některé souvislosti mi úplně nesedí. Každopádně jsem zvědavá jak bude série pokračovat....

19.09.2018 4 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Od začátku bylo zhruba jasné, jak to asi celé bylo, ale přesto mě kniha bavila a ve finále i překvapila. Knížka je napsaná hodně čtivě, bez hluchých míst, během čtení u mě navodila přesně ty tísnivé pocity, které měla...já jsem plně spokojena.

28.08.2018 5 z 5


Popelčiny střevíčky Popelčiny střevíčky Trisha Ashley

Zvládla jsem to asi do str. 174 a pak jsem to vzdala. Na téhle knížce je špatně asi úplně všechno. Obtloustlá ženská se stylem kolotočáře je velice překvapená, že jí to neklape s upjatým doktorem. A vlastně z toho není ve finále ani moc nešťastná, protože doktor ji vlastně stejně nikdy nemiloval a neocenil, jak neustále zdůrazňuje. Nicméně s jeho odchodem odchází i nástroj k početí, o což jde hrdince především, a tak se ve svých třiceti a něco propadá do depky, že už zůstane sama a nikdo ji už nikdy nebude chtít (nedivim se s takovým přístupem). Svoje soustředění vloží do podnikání = další průser. Otevře si naprosto kýčovitou prodejnu se svatební obuví, kde i lustr je zřejmě ve tvaru boty a čeká, že i přes její neprostou absenci znalostí o podnikání bude obchod vzkvétat. Pak se tam objeví její bývalej - jaká to náhodička - který se chová jako blázen. Nicméně hrdinka je taky blázen, tak jí to asi imponuje. Nesmím zapomenout na otřesné dialogy -pochybuju, že je to výsledkem špatného překladu. Dál jsem nedočetla, ale tuším jak to asi skončí.... 1* dávám za hezkou obálku, ale jinak je knížka totální brak

26.08.2018 1 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha byla zajímavá, napínavá, čtivá.....konec byl však pro mě moc unáhlený, mnoho otazníků bylo vysvětleno ve dvou větách. Čekala jsem, že některé věci budou víc rozvedené, propracované....1* tedy strhávám.

15.08.2018 4 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Carter si drží stále stejně vysoký standard, nicméně po 5. knize už to začíná být opravdu dost na stejno. Trochu mi vadí, že v knihách není v podstatě žádný prostor pro nějaké budování si ,,vztahu,, s postavami, víme o nich dost málo , vývoj postav minimální...
A ta šéfka je tak strašně zbytečná postava až je to k pláči.

12.06.2018 4 z 5


Pozvánka Pozvánka Lucy Foley

To byla děsná nuda. Většinu knihy tam postavy chodí od ničeho k ničemu a jsou tam v podstatě na zaplácnutí děje. Dějová linka z minulosti Estrelly měla dobrý potenciál, ale byl absolutně nevyužitý. A ten příběh s kapitánem? Proč to tam probůh bylo? Na knihu jsem se těšila, ale hrozně mě zklamala.

21.05.2018 1 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Za mě docela zklamání...kniha byla opravdu hodně zdlouhavá a některé pasáže vyloženě nudné. Nekonečné omílání toho stejného pořád dokola... Ruth mi nesedla a měla jsem neustálý pocit, že některé situace až příliš překrucuje a vyhrocuje. Neznám přesně rasové poměry v USA, nemám vlastní zkušenost, nicméně párkrát mi to zavánělo až paranoiou....Musím navíc přiznat, že mi nějak nešlo najít s Ruth společnou notu....Ano, dostala zákaz dotýkat se dítěte, ano, bylo to neetické, hnusné, ponižujcí....nicméně... dívat se, jak se miminko dusí a nic neudělat...a proč vlastně?...kvůli práci? synově vysoké? představě, že všichni půjdou proti ní? - není to už samo o sobě taky předsudečné?.....

27.03.2018 2 z 5


Kancl Kancl Matt Beaumont

Četli jsme s přítelem na dovolené a oba jsme se náramně pobavili.

05.03.2018 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Pro mě zatím nejlepší díl.

30.12.2017 5 z 5


Pomsta Pomsta Sandra Brown

Dost táhlé a bez nápadu. Crawford byl trochu moc přehnaný ,,kovboj,, a Neal až přehnaně tupý a otravný. Zaporak je jasný asi od půlky knihy a k žádnému většímu zvratu již nedojde.

26.12.2017 2 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Počáteční nadšení ke konci trochu pokleslo, ale i tak se jedná o vydařenou detektivku. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet postava Kim v dalších dílech.

18.12.2017 4 z 5


India Place India Place Samantha Young

Dokážu pochopit, čím si Hannah prošla, ale stejně se chovala jako husa. Dost mi už vadí, jak jsou vsichni v každém díle tak dokonalí a sexy, kolem 20 najdou svou osudovou lásku, atd... Nicméně na oddechové čtení je to pořád dobré.

23.11.2017 3 z 5


Beze stopy Beze stopy Mary Torjussen

Jsem ráda za takový konec. Celou knihu jsem měla chuť Hannah jednu vrazit a díky konci se její chování trochu vysvětlilo. Námět hodně dobrý, zpracování mě ale trochu zklamalo. Možná kdyby tam byla alespoň jedna normální postava, působil by celý příběh věrohodněji, ale takhle mi to přišlo celé dost neuvěřitelné. Většinu knihy mě tak napadalo...Proboha, co je to za magory?!

20.11.2017 3 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Uff..tak jsem se nějak prokousala na konec. Neuvěřitelné množství postav a dějových linek, přitom žádná pro mě nebyla dotažená. Rozluštění ,,tajemství,, bylo zklamání, přitom tato linka pro mě měla největší potenciál. Prostě mi to přišlo celé takové až moc neuvěřitelné a ,,bez šťávy,,

11.11.2017 2 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Mám stejný problém jako u Manželova tajemství, a tím je náhlý a stručný konec. Na několika stech stranách se řeší Aliciny (a nejen její) pocity a postoje, přemýšlení co a jak, problémy, co se dlouhodobě vytvářely, atd. A najednou čteme epilog o pár stránkách, kde je všechno úplně jinak, postavy se chovají jinak a krátké vysvětlení toho, jak k tomu všemu vůbec došlo.... To mi prostě nevyhovuje.... Nicméně knížka se četla dobře, na oddychový čas ideální.

03.10.2017 4 z 5


Vášnivý hříšník Vášnivý hříšník Christina Lauren

Absolutně nezajímavá zápletka, kdy se navzájem milují, ale ani jeden to nevidí. Lola mi přišla úplně pitomá a už začíná být docela nuda jak jsou všichni krásní, sexy a úspěšní. Pořád je to ale nenáročné čtení na léto, proto 3*

20.08.2017 3 z 5


Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Nic než ukrutná nuda.... Měla jsem hodně co dělat, abych knihu vůbec dočetla. Nějaký pokus o děj přichází až tak od strany 250, kdy už stejně tušíte, kdo je únosce. Motiv chabý, závěr nanicovatý, postavy otravné, dialogy ukrutně nezajímavé a neuvěřitelně zdlouhavé popisování pocitů. Toť asi shrnutí. Hvězdičku dávám za zajímavé téma.

06.08.2017 1 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Zajímavý a neotřelý námět. Postavy i prostředí byly detailně vykreslené, takže jsem měla pocit, že jsem opravdu součástí děje. Musím však přiznat, že vedlejší dějová linka s Cettou mě bavila mnohem víc než ta Christmasova a Ruth mi byla z nějakého důvodu docela protivná.

02.08.2017 4 z 5