zuzik2301 zuzik2301 komentáře u knih

☰ menu

Sabotér z Osvětimi Sabotér z Osvětimi Colin Rushton

Nedočetla jsem. Takže někdo by mohl říct, že nemám právo soudit a já rozhodně nechci znevažovat události, které kniha popisuje. Řeknu proto jen tolik, že jsem čekala něco jiného a tohle na mě působilo jako vymyšlené.

24.01.2021 3 z 5


Útěk z osvětimského pekla - Osobní svědectví vězně, kterému se podařil útěk z vyhlazovacího tábora Útěk z osvětimského pekla - Osobní svědectví vězně, kterému se podařil útěk z vyhlazovacího tábora Edward Ciesielski

Je těžké hodnotit takové knihy hvězdičkami. Na jednu stranu děsivá díla na stranu druhou něco na co by lidstvo nikdy nemělo zapomenout. Knihu jsem přečetla za jeden den a rozhodně stojí za přečtení. Co mě však zaráží - stejně jako při útěku Rudolfa Vrby a Alfreda Wetzlera - je popis reakcí orgánů, kteří nechtěli věřit, že by k takovým hrůzám mohlo někde docházet a nic neudělali. Snad všichni, kterým se podařilo uprchnout podali světu zprávu o tom, co se děje, ale nikdo s tím nic nedělal

09.01.2021 5 z 5


Sonderbehandlung neboli Zvláštní zacházení Sonderbehandlung neboli Zvláštní zacházení Filip Müller

Obávám se, že i přes to jak je tahle kniha bravurně napsaná a jaké hrůzy v ní pan Müller popsal, lidé v dnešní době to vážně nemohou plně pochopit. Je neuvěřitelné, čím si ne jen tento člověk, ale všichni lidé museli projít a kolik jich bylo tak brutálním způsobem zavražděno. Vážně nechápu, jak můžou v dnešní době žít lidé, kteří tyto hrůzy stále popírají.

08.01.2021 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Pěkná oddechovka, hezky se to čte a ačkoliv to není tak úplně můj šálek kávy, tak přiznávám, že se mi to líbilo

20.12.2020 5 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Oproti předchozím dílům je tohle špatné. Začátek je dobrý a vtipný, ale pak to jde ke dnu. Jsem fanoušek téhle série takže doufám, že další kniha bude mnohem lepší

06.12.2020 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Oproti Tatérovi z Osvtimi mi tahle kniha přišla jako by ji psalo desetileté dítě. Nechci nijak znehodnocovat události, které se na místech ve kterých se odehrává děj, děly. Faktem však je, že jsem knihu četla dva měsíce a ke čtení jsem se musela vyloženě nutit (Tatéra jsem přečetla během snad tří dní)
Možná to bylo tím, že tahle kniha je založená na vzpomínkách jiných lidí a není psaná přímo z vyprávění Cilky. Všechno je to prakticky z doslechu. Dialogy mi přišly jednoduše hloupé. Všechny ženy se milovaly, staraly se jedna o druhou (upřímně myslím, že na takovém místě by se každý snažil zachránit hlavně svůj život) a největší strach měla Cilka z toho, že se ostatní dozvědí pravdu o její minulosti.
Chápu, že vůle k životu dokáže obrovské věci, ale, že by Cilka nechytla ani chřipku? Je v knize vylíčena spíše jako nadčlověk. Všechno zvládne, všechno opatří a všechno vyřeší.
Nepopírám, že to musela být velice silná žena a možná, kdyby kniha vznikla - tak jako Tatér - z rozhovorů a vyprávění jí samotné, bylo by to mnohem lepší.

16.02.2020 1 z 5


Co když zemřu, než se probudím Co když zemřu, než se probudím Emily Koch

Celkem zklamání... Prostě jsem čekala víc a ne - jiné slovo mě nenapadá - více jak třistastránkový popis nemocničního prostředí. Nedokázala jsem se ani vžít či nějak vcítit do Alexova utrpení. Prostě zklamání.

13.04.2019 2 z 5


Ptačí zpěv Ptačí zpěv Sebastian Faulks

Celkově se jedná o velice promyšlené a propracované díle. Opravdu je vidět, že autor si do detailu promyslel úplně všechno. Bohužel musím říct, že postupem času mě kniha přestávala bavit. Přišlo mi, že je už moc natahovaná. Taky jsem se v některých pasážích mírně ztrácela, ale to mohlo být tím, že jsem se nedokázala plně na četbu soustředit.
Rozhodně stojí za přečtení, ale osobně je to jeden z mála kousků, kde se mi více líbí film než kniha.

03.02.2019 4 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Byly chvíle, kdy jsem přes slzy smíchu nemohla ani dál číst. Josef opět zářil a jeho nenávist k návštěvníkům snad ještě vzrostla.

20.10.2018 5 z 5


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Zdlouhavé, valná část knihy nudná. Pořád se opakovaly stejné pasáže od plivání po sahání na tesák.

24.06.2018


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Pěkná sbírka kouzelnických pohádek.

04.02.2018 5 z 5


Ze zápisníku pokojské Ze zápisníku pokojské Kateřina Doležalová

Skvěle jsem se pobavila. Je až neuvěřitelné, co všechno se může člověku stát.
Pokud budou nějaké další zápasníky rozhodně se do nich pustím.

25.01.2018 5 z 5


Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Ke knize jsem se dostala přes štítek "vlkodlaci" ale upřímně jsem čekala něco víc, takže jsem trochu zklamaná.
Jistě příběh to není špatný a kniha se četla pěkně. Vadilo mi však, že se tam všechno dělo moc rychle. Kdyby autor jen trochu zpomalil - opravdu trochu, ne aby to natáhl na 500 stránek - asi by to nebylo na škodu. Takhle jste už od první věty naprosto strženi a už jen jedete jako na horské dráze.
Navíc se mi i příčilo chování některých postav. Např. vdova MacDonagová. Attik přímo před ní zabije svého nepřítele a ona?
"Ah pojď dáme si čaj a pak ho zakopeme u mě na zahradě." Cože?
Navíc podobných situací bylo v knize víc. Vraždění na ulicích a nikdo ze smrtelníků si ničeho nevšimne? Jediné, co mi přišlo v tomto ohledu reálné byla reakce Attikova souseda, který zavolal policii.

20.01.2018 2 z 5


Jediný muž Jediný muž Andrew Gross

Neuvěřitelná kniha s naprosto strhujícím dějem!
Dlouho jsem váhala, jestli si knihu vůbec pořídit. Přeci jen, nejedná se o žádné veselé téma. Nakonec jsem ji však dala šanci a nelituji.
Od prvních stran mě naprosto strhla a pak už jsem nedělala prakticky nic jiného než četla a četla. Přestože jsem v některých pasážích odhadla průběh, vůbec mi to nevadilo a musím říct, že konec mě velice překvapil.

13.01.2018 5 z 5


Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Kdo by neznal Harryho Pottera. Mě osobně knižní série o mladém čaroději naprosto pohltila od prvního přečtení a od té doby nepustila.
Ke knihám se vracím, tak často, že moje okolí se obává o mé duševní zdraví, ale prostě si nemůžu pomoct - "Bradavice jsou můj domov :D"
Je jedno kolikrát už jsem je všechny četla, vždy objevím něco nového. Miluju svět, který JKR vytvořila a doufám, že Harry Potter neupadne v zapomnění.

06.01.2018 5 z 5


Hawke Hawke Ted Bell

Příšerná kvalita překladu. Tedy, ne že by samotný příběh byl nějaká bomba, ale četla jsem horší.
Hlavní hrdina nic moc, ale nebyl mi vyloženě protivný. Prostě mi byl jedno. Každopádně s nápadem se dalo pracovat mnohem lépe. Pokud by se toho autor chopil s tím, že by zůstal "nohama na zemi," mohl vytvořit poutavý příběh.

06.01.2018 1 z 5


Golema a džin v New Yorku Golema a džin v New Yorku Helene Wecker

Celkový příběh hodnotím kladně. Kniha se čte dobře. Co však ke čtení - i přesto potřebujete - je spousta, opravdu spousta trpělivosti.

Celkem mi vadilo množství postav, které v příběhu byly. Ze začátku knihy jsem měla pocit, že není o ničem jiném, než o představování stále nových a nových postav. Každý měl svůj příběh, který nějak souvisel s hlavními hrdiny. Také mi vadilo časté přeskakování od jedné postavy ke druhé a prolínání vzpomínek a skutečnosti. Chvílemi jsem se dost ztrácela v tom, co se vlastně zrovna děje.

Osobně se mi víc líbil příběh džina. Golema mě jednoduše rozčilovala svým chováním a celkovým postojem. Chápu, že to vyžadoval příběh, ale prostě jsem si ji nedokázala oblíbit.
Čí příběh jsem však nepochopila, byla Sophie. Není mi jasné proč tam byla, jaký měla význam, ani co s ní autorka zamýšlela, protože nevymyslela vůbec nic.

01.01.2018 1 z 5


Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Přiznávám upřímně, nedočetla jsem.
První díl jsem přečetla, tak říkajíc jedním dechem.
Druhý mě příšerně zklamal. Nedokázala jsem se začíst a připadalo mi, že autor úplně zničil svět, který vytvořil. Kniha mě vůbec nebavila. Dokousala jsem se do půlky, dál jsem to nedala.

22.12.2017 1 z 5


Ze zápisníku námořníka Ze zápisníku námořníka Kateřina Doležalová

Naprostá bomba! Moc jsem se pobavila a určitě si knížku přečtu ještě několikrát.

31.05.2017 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Po patnácti stránkách jsem nevěděla jestli si ze mě někdo dělá ... ehm legraci a mám v pokoji skrytou kameru nebo je tahle ohavnost myšlena zcela vážně.

Pár knížek psaných jako divadelní hra už jsem přečetla, ale nevzpomínám si, že by některá z nich byla tak příšerná a zmatená jako tohle. Děj prostě skáče v naprosto nesmyslných vlnách od jedné scény ke druhé a budí dojem, že ani autoři nevěděli, co vlastně chtějí.

Jsem fanoušek světa Harryho Pottera, na těch knížkách jsem prakticky vyrůstala, a momentálně bych si přála mít jeden z obracečů času, abych se mohla vrátit a pořádně nakopnout všechny, kdo se podíleli na téhle příšernosti.

26.09.2016 odpad!