zuziitka zuziitka komentáře u knih

☰ menu

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Moc zajímavá kniha. Skvele napsana!

23.11.2019 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Knihu jsem četla dřív a až poté viděla film. Celou dobu jsem hledala chyby, než jsem se smířila s myšlenkou, že snad pouze Bůh by dokázal natočit film, který by se rovnal knize. Bohužel, nemyslím si, že to kdy nějaký režisér zvládne. Film je určitě dokonalej - pro člověka kterej Zelenou Míli nečetl.

A vzhledem k tomu, že jsem Zelenou Míli četla v brožurách - naštěstí jsem měla všech 6 pohromadě doma, ale ten nápad vydat tento příběh po částech je briliantní. Muselo být úžasný čekat třeba měsíc na další pokračování :)

24.04.2012 5 z 5


To To Stephen King

Neskutečná kniha...ležela mi doma už trošku déle, trochu jsem se jí vyhýbala - bála jsem se nočních můr, které se tentokrát naštěstí ani moc nedostavili - zatím. Vzhledem k tomu, že jsem na ni měla něco kolem 30 minut denně, vlekla se se mnou v kabelce celkem dlouho..takže tím, že jsem dnes dočetla poslední stránku na mě padl trochu smutek, že už to najednou skončilo. O pár řádků níže někdo napsal, že cítil prázdno a to je to slovo, které se po dočtení hodí úplně nejvíc.
Pár dní musím počkat než začnu od Kinga číst další, ráda bych se začetla do nové - zítra mi má přijít poštou Dolores Claibornová, ale přišlo by mi to jako zneuctění tohoto veledíla - spíš jsem začala uvažovat o tom že ji začnu číst znovu od začátku.

Nejvíce mě na tom bavilo to rozdělení do kapitol, kde se prolínal rok 1958 a 1985.

24.04.2012 5 z 5