zelvonik zelvonik komentáře u knih

☰ menu

999 - Poslední strážce 999 - Poslední strážce Carlo Adolfo Martigli

Kniha určitě zajímavá, čte se relativně dobře. Dávám nižší hodnocení ze dvou důvodů - neoriginální téma (kniha, jejíž odhalení změní celý svět a zabije křesťanství, kolikrát už to tu bylo...) a postavy, které se jmenují všechny stejně nebo hodně podobně a nebyl jsem schopen se v nich až do konce vyznat. Musel jsem se často vracet, abych si ujasnil kdo je kdo, a to mě nebaví.

13.04.2024 3 z 5


Záškodník Záškodník Andrew Gross

Zajímavý román založený na skutečných událostech. Prakticky se jedná o detailní popis dvou záškodnických akcí za druhé světové války, o kterých jsem do té doby neslyšel. Román je čtivý, ale občas mi dělalo problém se vžít do hlavních hrdinů, asi i proto, že jsem si musel hledat, co to vlastně je vidda :) ale jinak se četlo pěkně od začátku do konce.

11.03.2024 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Po dlouhé době návrat k Lapena a opět jsem si připomněl, že její knihy jsou super. Zápletka je poměrně jednoduchá, ale zpracování výborné a vlastně až do konce si nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže jsme na tom jako čtenáři stejně jako postavy v knize. Užil jsem si to bavilo mě a rád si přečtu i další knihy od Lapena.

17.02.2024 5 z 5


Lovci knih Lovci knih Dirk Husemann

Na rozdíl od jiné autorovy knihy, kterou jsem četl dříve, jsem se u této knihy nenudil a dá se říct, že mě zaujala a pobavila. Byl jsem tedy příjemně překvapen a dávám 4*.

08.02.2024 4 z 5


Budoucnost (ne)práce Budoucnost (ne)práce Filip Dřímalka

Kniha není špatná, tipů je tam spousta, většinou se ale jedná spíš o motivaci ke změně. Občas mi uspořádání přišlo trochu nelogické a pokud někdo sleduje autora delší dobu (tak jako já) tak se nedočetl prakticky nic nového, všechna témata Filip řeší dlouhodobě a prezentuje na různých konferencích a webinářích. To samozřejmě neznamená, že je kniha špatná, jen jsem byl lehce zklamán, že jsem se nedozvěděl nic nového. I tak dávám vysoké hodnocení, protože to je problém můj, a ne knihy.

28.01.2024 3 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Prakticky všechna hodnocení už jsem vyčerpal při předchozích jedenácti dílech, tento je opět o chlup lepší, prostě TOP.

23.12.2023 5 z 5


Zlatý pentagram Zlatý pentagram Michael White

Příjemný román spojující detektivku s okultismem a historií, četl sem hezky, ačkoliv byl v některých částech docela předvídatelný. Závěrečný historický kontext bylo klidně možné vynechat, ačkoliv není nijak dlouhý a není nutné ho číst.

16.12.2023 4 z 5


Stopa rysa Stopa rysa Kerstin Signe Danielsson

Tuhle sérii prostě mám rád a trochu se divím, že nemá víc příznivců. Kniha je skvěle napsaná, odsýpá, příběh se rozvíjí tak akorát rychle a, jak je standardem, konec je uvěřitelný a překvapující. Za mě plný počet.

16.11.2023 5 z 5


Doktor No Doktor No Ian Fleming

První knížka od Fleminga a hodnotím jako průměr. Je vidět, že byla psaná v 50. letech, překlad trochu pokulhával, ale jinak se četla docela dobře.

27.10.2023 3 z 5


Operace Akvitánie Operace Akvitánie Robert Ludlum

Po dlouhé době návrat k Ludlumovi a prostě paráda. Mám jeho dlouhé a komplikované romány rád, nechybělo napětí, překvapivé zvraty a závěr byl super. Za mě spokojenost.

21.09.2023 5 z 5


Smrtící spojení Smrtící spojení Ian W. Sainsbury

Průměrný thriller, člověk který tento žánr čte tak nebude vlastně vůbec překvapen, zápletka je poměrně předvídatelná.

28.07.2023 3 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Opět nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězdiček. Je to tentokrát trochu jiný Carter, sice nijak neubral na brutalitě, ale kniha je spíše thriller. Námět je hodně zajímavý a celá kniha se.oc dobře čte a je napínavá, jak je u Cartera zvykem.

13.07.2023 5 z 5


Vyjednavač Vyjednavač Joseph Finder

Kniha mě bavila, příjemně se četla, příběh odsýpal. Samotná zápletka už tak zajímavá nebyla, čekal bych něco trochu většího a závažnějšího. Jinak ale příjemná oddychovka.

28.06.2023 4 z 5


Nezvaný pár Nezvaný pár Sarah J. Naughton

Knížka mě bavila, má vše, co bych od thrilleru očekával - napětí, překvapivé odhalení, odsýpá a není tam hluché místo. Za mě fajn počtení.

13.06.2023 4 z 5


Černý oheň z Byzance Černý oheň z Byzance Dirk Husemann

Kniha mi moc nesedla, příběh není moc uvěřitelný, umístění do 16. století taky ne, chování postav taky ne. Občas jsou světlé chvilky, ale moc jich nebylo a dočetl jsem spíš že zvyku.

01.06.2023 2 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Tento díl trochu vybočuje z celé série. Jednak tím, že navazuje na jeden z předcházejících dílů, druhak zaměřením spíše na psychologii než na brutální vraždy a jejich vyšetřování. Zároveň ale nevybočuje svojí kvalitou, čtivostí, napínavostí a překvapivými zvraty. Tedy opět kvalitní čtení, které jsem si užil (ostatně tak je u Cartera zvykem).

30.04.2023 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Tak opět, již po deváté - naprosto luxusní kniha, napínavá od prvních stránek až do konce, zajímavá zápletka, skvěle se čte. Pořád nechápu, jak může Carter první knihou nastavit laťku tak vysoko a v dalších pokračováních ji nejen dorovnávat, ale často i překonávat. Jednu výjimku ale tentokrát udělám - zatím pokaždé jsem si mezi jednotlivé díly série vložil jinou knihu, teď jdu rovnou číst další díl.

19.04.2023 5 z 5


Templářské tajemství Templářské tajemství Chloe Palov

Jednoznačně nejlepší díl z celé série. Zápletka tentokrát zajímavě vymyšlena a zároveň uvěřitelná, dobře se četla a bavil jsem se. Pokud chcete od Palov přečíst jen jednu knihu, doporučuji tuto.

09.04.2023 4 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Vše, co jsem o Carterových knihách mohl napsat, jsem již napsal v předchozích komentářích, takže opět, již poosmé - kniha je skvělá, moc dobře se čte, napínavá, a zároveň uvěřitelná. Carter mě prostě baví a těším se na další díly.

23.03.2023 5 z 5


Templářská relikvie Templářská relikvie Chloe Palov

Zatímco předchozí dvě knihy byly s přimhouřením všech očí ještě relativně uvěřitelné, toto je naprostý úlet. Vlastně jsem ani nebyl schopen vysvětlit manželce, o čem kniha byla, protože jsem ji nepochopil a v ději jsem se dost ztrácel. Navíc u thrilleru mám rád, když dočtu kapitolu a nemůžu se dočkat co bude dál, a to se mi zde prostě nestalo. Poslední díl v sérii dočtu, tak jsem zvědavý, jaký bude.

13.03.2023 1 z 5