verukoci verukoci komentáře u knih

☰ menu

Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Obě povídkové knížky jsem přečetla téměř v jednom týdnu a první knížečka se mi líbila víc. Přišla mi více vypointovaná v závěru každé povídky. Každopádně obě knížky se četly moc dobře, pan Svěrák je vážně třída!

05.08.2016 4 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Zpočátku jsem byla ke knížce trochu skeptická, protože se v poslední době dost rozmohlo, že si knihu vydává každý druhý bloger/ youtuber a upřímně si myslím, že z takových 90 % je to jen plýtvání papíru. Kniha Kafe a cigárko mezi ně ale nepatří. Četla se lehce a i styl, jakým je psaná, se mi moc líbil. Jen posledních pár kapitol už mi přišlo trošku slabších.. Co se týká formátu- myslím, že to je jeden z důvodů, proč si lidé knihu koupí nebo proč se u ní v knihkupectví zastaví. A ilustrace v ní jsou naprosto skvělé!!

01.08.2016 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Skvělá knížka! Dlouho jsem se jí bránila, protože jsem si myslela, že půjde o typický slaďák se šťastným koncem, kterému bych v tomhle případě beztak moc nevěřila. Po pár stránkách mi ale došlo, že kniha bude nakonec úplně jiná liga. A byla jsem nadšená i ubrečená zároveň. Teď jsem zvědavá na film, který by měl být stejně dobrý, tak uvidím. Ale co si budeme nalhávat- knížka je vždycky lepší!

30.07.2016


V dobrém i ve zlém V dobrém i ve zlém Elizabeth Gilbert

Je pravda, že jsem nečetla ani Jíst, meditovat, milovat, ale film jsem si jednoduše zamilovala. Proto jsem byla nadšená, když jsem objevila pokračování a navíc s tak poutavým názvem "V dobrém i ve zlém". Bohužel jsem ale knihu nedokázala dočíst, dokonce jsem nedostala ani do poloviny.. Až na pár celkem pěkných citátů o manželství mě nedokázala zaujmout. Možná že až budu starší, vrátím se k ní, ale dnes ji prostě odkládám na neurčito.

25.01.2016


Monology Monology Milan Kundera

Kundera- básník byl pro mě velkým překvapením. O jeho poezii jsem se dozvěděla zhruba před třemi roky a Monology (i Poslední máj, ale Fučík mě tak nebere) jsem od té doby četla několikrát. Nemůžu si pomoct, pořád jsem z nich nadšená. Z některých veršů mi srdce buší rychleji, jiné mě dojímají a pár jich se mnou nedělá vůbec nic, ale celkově Monology zbožňuju!

12.01.2016 5 z 5


Z deníku ajťáka Z deníku ajťáka Lukáš Pavlásek

Knížečku jsem dala příteli k Vánocům, a když se u ní v jednom kuse pochechtával, neodolala jsem a také jsem si ji přečetla. Snad brzy vyjde pokračování, protože takhle jsem se u knížky už dlouho nezasmála! A hned se mi vybavil i seriál The IT Crowd. :-D

12.01.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Asi takhle- "vyrostla" jsem na severských krimi příbězích, takže už jsem nejspíš trošku poznamenaná. Když jsem dočítala Stalkera a Sněhuláka, vážně jsem se do knížek zažrala, dost jsem se bála, ale hlavně jsem z nich byla nadšená! Dívku ve vlaku jsem sice také zhltla během dvou tří dnů, ale to jen proto, abych ji měla konečně za sebou. Asi padesát stránek před koncem KONEČNĚ došlo k nějakému pořádnému zvratu, ale to bylo za necelých čtyři sta stránek všechno!

12.01.2016 3 z 5