uzivatel3552 uzivatel3552 komentáře u knih

☰ menu

Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Tak tohle se fakt nepovedlo. Už první kniha této série byla přeslazená až hrůza, ale tohle? Claire je snad ten nejnešikovnějši člověk pod sluncem. Na co sáhne, to zkazí, furt se zraňuje. Aby toho nebylo málo, je taky totální drama queen a chová se zcela iracionálně. Autorkou je ale vykreslená jako dokonalá, absolutně nesobecká, nesmírně chytrá, ohleduplná a silná žena. Dorran je jak jinak než krásný, nesobecký a dokonalý ve všech ohledech. Miluje Claire nadevše, obdivuje ji, absolutně ve všem se jí podřizuje. Přijde mi, že autorka si zvolila charaktery postav podle svého vysněného já. Prakticky celá kniha je složena z nekonečných pasáží, jak si ti dva navzájem vylévají lásku, zachraňují se, ošetřují si zranění. Mezitím se jim stávají ty nejvíc wtf situace, které jsou totálně přehrocené. Bohužel je ale kniha od začátku dost předvídatelná. A konec? To je ta největší slátanina, co jsem kdy četla. Další díl už určitě číst nebudu. Kdybych měla stroj času, použila bych ho, abych tuto knihu smazala ze svého života. Knihu jsem s velkou námahou dočetla jen proto, že knihy zásadně dočítám vždy. Ale asi to své přesvědčení po tomhle traumatu přehodnotím.

23.04.2022 odpad!


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

No konečně! Po opravdu hodně dlouhé době kniha, která není předvídatelná od samého začátku. Smála jsem se, plakala jsem a hodně si uvědomila. Po dočtení jsem si musela dát pár dní odpočinku od knih, protože ve mě příběh stále dozníval.
Nemohu nic jiného než doporučit!
Byla to má první a určitě ne poslední kniha od pana Backmana.

06.08.2021 5 z 5


V klubíčku štěstí V klubíčku štěstí Anna McPartlin

Přečteno jedním dechem, nemám co vytknout.

13.05.2021 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Absolutně nechápu, jak mohou být na tuto knihu tak dobré recence.
Spisovatelka do děje neustále plete dlouhé popisy interiérů a vlastně úplně všeho. Bez těch popisů, by byla kniha snad poloviční. Celá kniha je napsaná nezáživně a do poslední kapitoly jsem se musela doslova tlačit. Děs, běs, hrůza!

13.05.2021 odpad!