Tyrael Tyrael komentáře u knih

☰ menu

Rady mistra Zrozeného z lotosu Rady mistra Zrozeného z lotosu Mistr Padmasambhava

Vzacna kniha, ktera miri primo k podstate. Nektere casti se tezko chapou, jelikoz se nedaji ani intelektem pochopit. Kniha je urcena lidem, kteri medituji a jsou obeznameni s pojmy jako bodhicita, prazdnota. Pokud se o buddhismus teprve zajimate, tak s touto knihou nezacinajte, mohla by Vas zbyte mast.

“Vzdej se svych zbytecnych pratel a vsech, co v tobe vyvolavaji negativni/rusive emoce.”

09.04.2019 5 z 5


Poklad v srdci probuzených Poklad v srdci probuzených Dilgo Khjence Rinpočhe

Nesmírně vzácná a moudrá khniha, která vychází z učení Paltrula Rinpocheho. Pro každého následovníka Buddhova učení povinnost. Kniha se dá číst opakovaně. Je v ní jedním slovem: pravda. "Nic vyjma praxe a studia Dharmy nemá smysl. Vše je pomíjivé a prázdnota".

04.04.2019 5 z 5


Cesta k osvícení Cesta k osvícení Jeffrey Hopkins

Skvělá kniha (učebnice), ve které je vše, a ke které se můžete neustále vracet. Pro buddhisty a nejen pro mě "povinnost".

06.01.2019 5 z 5


Vztahy bez stížností Vztahy bez stížností Will Bowen

Jedna z nejlepsich knih o vztazich, kterou jsem cetl a navod jak je zmenit k lepsi vcetne vztahu k sobe samemu. Budu se k ni pravudelne vracet.

14.12.2018 5 z 5


Umění sdílet Umění sdílet Thich Nhat Hanh

Nejlepší kniha o tom, jak komunikovat (mluvit s lidmi). "Slova jsou jako kulky".

21.07.2018 5 z 5


Co z vás (ne)dělá buddhistu Co z vás (ne)dělá buddhistu Dzongsar Jamyang Khyentse

Dokonalé - jednoduché, stručné, jasné, výstižné.

21.10.2017 5 z 5


Váš svět je váš svět Váš svět je váš svět Sakyong Mipham

Učebnice "smyslu" života. Kniha plná moudrosti, která se může stát celoživotním průvodem a dá se číst a "studovat" pořád dokola.

07.09.2017 5 z 5


Karma: Co je, co není a proč na ní záleží Karma: Co je, co není a proč na ní záleží Traleg Kjabgon

Skvělá srozumitelně kniha o fungování Karmy a jejím principu. Doporučuji všem, které podobná tématika zajímá. Především kapitola: "Teorie Karmy jako možný základ etiky" je bravůrní.

Podstata hledání sama sebe není v tom: 'Kdo jsem', ale kým ses stávám'.

04.07.2017 5 z 5


Jak si ze své mysli udělat spojence Jak si ze své mysli udělat spojence Sakyong Mipham

Tuto knihu by si měl přečíst každý, kdo chce pracovat s myslí a medituje. Jednoduše, srozumitelný "návod", který ukazuje: jak meditovat s jakými překážkami se během meditace setkáte a jak je překonat. To vše podané bez jakéhokoliv nádechu mysticismu, který by mylně vyvolal dojem, že meditace je něco "nadpřirozeného".

17.06.2017 5 z 5


Mudrc, surfař a byznysmenka Mudrc, surfař a byznysmenka Robin S. Sharma

Pokud by si měl člověk přečíst pouze jednu knihu od Sharmy, pak tuto. Je v ní vše podstatné. Pokud budete tuto knihu "studovat a né pouze číst", může se pro Vás stát životním průvodcem a změnit Vám život.

10.05.2017 5 z 5


Buddha vchází do baru Buddha vchází do baru Lodro Rinzler

Vynikající kniha, která se může pro mnohé stát "životním průvodcem". Doporučuji všem, kteří se zajímají o osobní rozvoj a touží najít "správný přístup" k životu.

03.12.2016 5 z 5


O mužích O mužích Osho

Moderní člověk = rebel = Zorba Buddha. Jak nadherná myšlenka...

02.03.2016 5 z 5


Vědomí - Klíč k životu v rovnováze Vědomí - Klíč k životu v rovnováze Osho

Co věta, to neskutečné životní moudro, které je velmi srozumitelně vysvětleno. Další z řady oshových knich, které každému, kdo alespoň trochu naslouchá, může změnit život. Konečně jsem naplno pochopil, co je přítomný okamžik...

24.02.2016 5 z 5


Život, láska, smích Život, láska, smích Osho

Co věta to neskutečně hluboká myšlenka podána velice srozumitelně. Pro mnohé to může být kniha, která otevře oči a pohladí duši. Doporučuji všem, co hledají "smysl života" a odpovědi na "duchovní otázky".

19.02.2016 5 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Poslední třetinu knihy jsem četl jedním dechem....

13.01.2016 5 z 5


Tři tváře Tři tváře Brandon Sanderson

Moje první kniha od Sandersona a jsem z ní nadšen! Myslím, že by si všichni hlavní hrdinové z každé z těchto povídek zasloužili samostatnou knihu a možná i celou ságu.

05.06.2015 5 z 5


Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig

Jedna z nejlepších knih o jídle a jeho vlivu na zdraví člověka. Doporučuji

16.04.2015 5 z 5


Život bez pšenice Život bez pšenice William Davis

Tato kniha se stala mou novou Biblí! Díky ní už se nikdy nedotknu pšenice a nebudu konzumovat potraviny s obsahem lepku. A je mi jedno, že mě budete mít za blázna. :-)

03.04.2015 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Jedna ze nejlepších psycho-horových knih všech dob. Skvěle propracovaná psychologie hlavních postav a především Jacka Torrance. SPOILER: Jen škoda konce, osobně bych si "přál", aby je Overlook dostal všechny, avšak kdyby to tak dopadlo, tak by King nemohl napsat "pokračování" Doktor Spánek.

21.04.2014 4 z 5


Původ Původ J. T. Brannan

Po 125 stranách mám chuť knihu odložit a už se k ní nevracet. Nemám rád příběhy, kde jde v podstatě celá armáda se všemi technickými vymoženostmi po dvou lidech, kteří ve stylu Batmana a Robina na poslední chvíli uniknou před nejlepším komandem světa a zachrání se. A začínalo to tak zajímavě...

SPOILER: Když hlavní hrdinové unikali ve vrtulníku, ke kterému letěly čtyři mířené rakety a oni si těsně před tím než byl vrtulník sestřelen, stihli během několika vteřin vytrhnout pár zubů (kvůli identifikaci DNA) a následně z něj vyskočili, to už bylo na mě vážně moc.

14.02.2014