tynapos tynapos komentáře u knih

☰ menu

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Tahle knížka byla prostě skvělá. Přečetla jsem ji jedním dechem, naprosto jsem se do děje vžila jako by to byl můj vlastní příběh. Za mě jednoznačně nejlepší knížka Jojo Moyesové.

22.04.2022 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Na plný počet hvězdiček to nebylo. Příběh byl hodně neuvěřitelný a chvílemi už to bylo opravdu hnané do extrémů. Musím ale uznat, že knížka se mi skvěle četla, příběh jako takový pro mě byl lehce představitelný a neztrácela jsem se v dějivé lince jak to občas bývá. Rozhodně ji ráda doporučím dál jako zábavné čtení :).

21.04.2022 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Tak tahle kniha byla jedna z nejlepších za poslední dobu. Na romantiku si moc nepotrpím, takže konec už mě tolik nebavil, ale rozhodně to knize na ničem neubírá. Příběh a děj jako takový je za mě v této knize naprosto skvěle napsaný.

21.04.2022 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Skvělé!
Přečetla jsem to jedním dechem. Není to žádné náročné čtení a asi bych to spíše zařadil mezi napínavější oddychovky, ale na skvělosti to knize určitě neubírá.

21.04.2022 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Za mě skvělé jako vždy. Na romantické knihy si nepotrpím a opravdu jsem jich přečetla jen pár, ale vypadá to, že od Julie Caplinové přečtu všechny přeslazeno - nepřeslazeno :)

21.04.2022 5 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Občas mám problém se do knih od Stephena začíst. Už pár knih od něj jsem odložila stranou a ještě jsem se k nim nevrátila. Tentokrát byla ale kniha skvělá na první dobrou. Jednu hvězdičku ubírám, protože filmové zpracování konce se mi líbil víc (i když vím, že kvůli osvícení v knize takový konec nebyl možný)

21.04.2022 4 z 5


Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst a pořád jsem se ztrácela. První část byla podle mě až moc zdlouhavá a nic moc extra se v ní nedělo. Za to další dvě části jsem přečetla vyloženě jedním dechem a nemohla jsem přestat dokuď jsem ji nedočetla. Je to zajímavé čtení, škoda, že jsem pachatele odhalila už v první části. Rozhodně ale stojí za přečtení.

29.08.2018 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Všude jsem četla na knihu samou chválu a ze zvědavosti jsem si ji chtěla přečíst, natěšená, že to bude skvělé. Bohužel za mě hodně slabší průměr. Rozhodně jsem četla i zajímavější knížky než je tahle.

29.08.2018 3 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Ze začátku jsem se nemohla dostat pořádně do děje, ale pak to šlo velice rychle. Děj a celkové zpracování se mi opravdu líbilo. Líbila se mi i zápletka ke konci. Napadlo mě to, ale vždy jsem to po pár řádcích zase odsunula stranou a čekala jsem úplně nekoho jiného.

11.08.2018 5 z 5


Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Všude jsem četla jak je kniha skvělá a jak v ostatních zanechala ještě dlouho nějaké pocity. Četla se mi dobře, děj hezky plyne. Za mě ale průměrné čtení. Věci k zamyšlení tam jsou, ale nic co by ve mně dlouhodobě zanechalo nějaké hlubší pocity.

07.08.2018 3 z 5


Sucho Sucho Jane Harper

Výborně napsaná knížka. Od první stránky mě to vtáhlo do děje. Líbilo se mi tak prolínání přítomnosti s minulostí, díky čemuž se vše pomalu vyjasňovalo. Klasická detektivka, nic co by ještě nikdo nenapsal, ale krásně čtivá.

07.08.2018 5 z 5


Až moc blízko Až moc blízko Eleanor Moran

Průměrná knížka. Dočetla jsem ji bez problémů, ikdyž mi to nějakou dobu trvalo, ale nezanechalo to ve mně vůbec nic.

01.08.2018 3 z 5


Advokátova dcera Advokátova dcera Anthony Franze

Za mě skvělé! Kniha se četla sama, příjemně gradoval děj a nejvíc se mi líbilo, že ikdyž je to z prostředí politiky, tak kniha do politiky nijak extra nezasahuje a jde opravdu o detektivní příběh.

01.08.2018 5 z 5


Náklaďáky Volvo Náklaďáky Volvo Erlend Loe

Jako oddechovka dobré. Přečetla jsem to za jeden den a párkrát jsem se u toho opravdu pobavila.

01.08.2018 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Jedna z nejlepších knih od českých autorů. Miluju knihy nad kterýma musím i po přečtení neustále přemýšlet a děj mě zasáhne. Smutný příběh, ale klidně bych to zařadila do povinné četby na školách.

22.06.2018 5 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Zvláštní příběh a dobře napsaná kniha. Přečetla jsem ji za jeden den, protože jsem chtěla vědět jak to dopadne. Konec mě sice zklamal svojí překombinovaností, ale i tak se mi kniha četla dobře.

22.06.2018 5 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Kniha mě moc bavila, příběh byl podle mě hezky čtivý a četlo se to vpodstatě samo. Že bych na tom ale našla něco až tak děsivého a hororového, to vůbec ne. Další knize od autorky bych ale šanci nejspíš dala.

22.06.2018 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížka mě nadchla po první straně, což se mi poslední dobou moc nestává. Nádherný a citlivý příběh, který mě nakonec tak rozbrečel, že jsem měla pocit jako kdyby šlo o můj vlastní život. Do poslední stránky jsem věřila, že se spisovatelka rozhodla jinak, o to dojemnější to ale bylo!
Pro mě jedna z nejlepších knížek co mám v knihovně. Těším se na film, tak doufám, že nezklame a bude aspoň z půlky tak úžasný jako kniha.

11.06.2016 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Kniha mě zaujala hned od první strany. Její stránky a děj jsen přímo "hltala" a nemohla se dočka až zjistím víc a víc. Za mě úžasná kniha

03.05.2016 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Knihu jsem si koupila jen tak, že mě zaujala obálka a moc jsem od ní neočekávala. Musím uznat, že si mě v momentě získala a už čtu druhý díl!

15.02.2016 5 z 5