twister78 twister78 komentáře u knih

☰ menu

Doznání rockera Doznání rockera Rob Halford

Uzasne. Nevim, proc jsem se tak dlouho knize vyhybal. Skvele nahlednuti do duse jednoho ze zasadnich zakladatelu heavy metalu. Neskutecne uprimne pribehy. Rob se hodne venuje sve homosexualite a vnitrim boji s obavami o zniceni kapely, pokud by vysla na jevo. Nakonec se tak stane a Judas pokracuji dal ve svem tazeni. Asi nejvice zajimava byla pro me cast jeho solove drahy a odchodu z JP.
Bohuzel preklad stoji absolutne za..... caste chyby, nesmysly.

07.04.2024 5 z 5


Hranice zvrhlosti Hranice zvrhlosti Jan Urban

Spatny styl, pribeh s nesmyslnym koncem nekoncem. Velke zklamani. Potencial to melo, ale v rukou zkuseneho spisovatele.

09.03.2024 1 z 5


Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

Franta je zpatky. Kniha me neuveritelne bavila, krasne se to cetlo. Konec mohl klidne byt trochu delsi, tak jen doufam, ze tenhle svet se vytezi i na dalsi pokracovani.

14.01.2024 5 z 5


Orgie v chomoutu Orgie v chomoutu Carlton Mellick III

Tahle kniha neměla chybu. V šíleném světě, kde za nedostavení se na svatbu, hrozí vězění, si hlavní postava vezme dívku, se kterou po náhodném sexu čeká dítě. Nic není ale tak, jak se zdá a následky jsou hrozivé. Velice povedené.

26.12.2023 5 z 5


Sukuby Sukuby Edward Lee

Zajímavá hororová jednohubka, upravené necenzurované vydání. Což sebou nese pár opravdu nechutných scén, které i pro mě byly utrpením. Ale jinak se jedná o hezky se čtoucí knížku se zajímavou chemií mezi některými postavami, hektolitry krve (a jiných tělních tekutin) a zajímavým koncem. Navíc ve skvělém překladu, jak bývá u Carcosy a pana Žáčka standardem.

28.11.2023 4 z 5


Dům tisíce šepotů Dům tisíce šepotů Graham Masterton

Pujdu proti proudu, ale mne se prave ten konec libil. Na nic si nehral, pekne rychly "souboj" a zahada vyresena. Septalove bavili, fakt podivini. Jen mi trochu take unikl unos Timmyho a duvod. Ale tak duvod byl minimalne ten, aby vznikla kniha :). Za me dobry.

02.11.2023 5 z 5


Ghúl Ghúl Brian Keene

Neuveritelne prekvapeni. Knihy o ghulovi, ktera ale uplne tak o ghulovi neni. Nebo vlastne je, ale o tom, ktery zije kolem kazdeho z nas a ktery pacha zlo - lidske zlo.

19.08.2023 4 z 5


Magořina Magořina Carlton Mellick III

Tak tohle byla opravdu Magorina s velkym M. Neuveritelny masakr, ale nelibilo se mi zakonceni, ktere sice vysvetlilo veci, ktere se dely a ktere mi celou dobu cteni vyvolavaly otazky - treba streva :), ale ten konec byl takovy divny. Na druhou stranu, co cekat od knihy s takovym nazvem. Takze vlastne za me dobry.

20.07.2023 3 z 5


Sadistova bible Sadistova bible Nicole Cushing

Hotovo. Rozsahem spis povidka. Zajimava uvaha na tema nabozenstvi a predsudky. Pribeh sel uplne jinou cestou, nez jsem cekal. Konec pomerne nechutny, ale tak koneckoncu proto je to Sadiatova bible. Nedoporucuji lidem vericim v Boha, ktery hraje v knize hlavni roli.

12.07.2023 4 z 5


Chladný měsíc nad Babylonem Chladný měsíc nad Babylonem Michael McDowell

Zvlastni kniha. Zacatek bezi pomalu a nese se v duchu "jak pestovat boruvky". Po vrazde se dej lehce rozjede, ale tempo je stale pomale a ke konci se dej utrhne ze retezu a zacne totalni masakr. Neni to vylozene spatne, ale k dokonalosti ma daleko.

13.05.2023 2 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Tak tohle me opravdu bavilo. Krasne, jednoduse a ctive napsany pribeh byvale narkomanky, ktera se necha zamestnat jako letni chuva. Ale nic neni tak, jak se zda a vse se zvrtne. Kniha je doplnena obrazky, ktere maluje....kdo vi kdo, a krasne doplnuji dej. Konec dava v danem zanru smysl a da se rict, ze obsahuje i moment prekvapeni.

22.04.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Paradni. Styl psani nemusi sednout kazdemu, stejne tak nektere detaily z jatek. Pro me ale skvele. A ten konec, necekany a povedeny. Tohle jsem necekal.

12.08.2022 5 z 5


Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Šedý muž je machr. To, co všechno v knize zvládl, je až za hranicí Supermana. Obzvášť od Paříže a dál to fakt bylo nerealný. Ale člověk nečte knihy kvůli realitě, že. Takže já jsem se královsky bavil a o to přece jde. Greaney píše čtivě, jednoduše, příběh není příliš komplikovaný a jede jak dobře promazaný stroj. Jen té Prahy mohlo být více. V červnu rozhodně nashledanou, Courte.

20.01.2022 4 z 5


Inferium Inferium Roman Bureš

Prvni polovina knihy vyborna. Skvele popsane Peklo, kde se lide rodi v zemi jako dobytek. Kapitoly venovane hlavni dejove trojici se brzo zacnou skvele protinat, ale hlavne posledni tretina je takova mirne nadstandarni valecna, kdy Peklo uz nehraje moc roli, klidne by se to mohlo odehravat v Helmove zlebu :). Ale hezky se cetlo, takze od autora bych si rad jeste neco z Pekla dal, pripadne samostatny pribeh o Ronanovi by take nebyl spatny.

23.05.2020 3 z 5


Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Hodně dlouho jsem přemýšlel, kolik hvězdiček dát. Kniha, volně inspirovaná slovenským vrahem, je v některých pasážích velmi explicitní a odporná, na druhou stranu takový je (nebo snad raději doufat, že byl) život. Nutno podotknout, že její čtení opravdu nelze doporučit každému. Co ale nelze upřít je to, že je vše hezky napsáno, čtení jde od ruky a konec, který je možná trochu uspěchaný, dává smysl a vše do sebe krásně zapadne. Čtení jsem si užil, a proto nakonec dávám hvězd pět. Ale raději znovu opakuji, kniha není pro každého, ale jen pro otrlého čtenáře hororů, kterého jen tak něco nerozhodí.

08.05.2020 4 z 5