Tess911 Tess911 komentáře u knih

☰ menu

Sleduj mě Sleduj mě A. V. Geiger

Tato kniha mě nalákala už názvem a i přesto, že anotace mě tolik nezaujala, říkala jsem si, že se za tím musí skrývat něco víc a kdyby ne, oddychová romanťárna taky není k zahození. Pravdou je, že se za tím opravdu skrývá něco víc. Samozřejmě, že tam nechybí pár klasických klišé částí, ale co si budem, klišé se spoustě čtenářům líbí, jen to nechtějí přiznat. Kniha je ale i napínavá a všechno je odhalováno po částech, tudíž mě formát střídání konverzace Erica a Tessy-předtím a výslechu na policejní stanici-potom donutilo přečíst knihu v jeden večer. A když už jsem se konečně dobírala ke konci (tehdy jsem si myslela totálně předvídatelnému), tak moje naivní představa o romantickém klišé závěru zemře během posledních pár stran? Ano přiznávám se, že jsem vážně nevěděla, že jde o sérii, dokud jsem to nedočetla. Moje peněženka už teď brečí a já se nemůžu dočkat až vydají další díl. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo je zmatený z konce.
Určitě knihu doporučuji, umožňuje nahlédnout do tak známého světa sociálních sítí z trochu jiného pohledu a dozvíte se spoustu pojmů z psychologie souvisejících s fóbiemi a úzkostí pomocí relativně poutavého YA příběhu.

31.12.2018 5 z 5


Následníci - Ostrov ztracených Následníci - Ostrov ztracených Melissa de la Cruz

Hezky napsaná jednoduchá knížka opravdu plná pohádkových postav. Co bych knize vytkla je,že si měla lépe určit cílovou skupinu. Zdá se jako pro mladší, ale v některých částech zase tolik ne. Také má 300 stran, což není moc třeba pro YA, ale na dětskou knížku poměrně jo. Za mě to nevadí, protože jsem chtěla oddychovou četbu na víkend a přesně to kniha splnila. Hned po dočtení jsem s mladší sestrou znovu zhlédla film a musím opravdu ocenit, že film navazuje úplně přesně na knihu (tím myslím, že první scéna filmu je pokračováním poslední scény v knize). A to mi přijde velmi zajímavé a nenutí to člověka přemýšlet, co se stalo mezitím. Chtěla bych přečíst i další díly, které jsou a zřejmě budou jen v angličtině. No a nakonec musím souhlasit s hlavní hrdinkou Mal, že fialová by měla být brána jako nová generace černé. :-)

20.08.2018 5 z 5


Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

Asi jako spousta čtenářů této knihy jsem si ji vybrala proto, že roadtrip po USA je skvělé letní téma. Ale kniha mě zprvu dost zaskočila, nedokázala jsem se vcítit do lidí tolik posedlých seriálem. A bála jsem se, že knihu ani nedočtu. Ovšem během pár dalších stránek začala vyplouvat na povrch tajemství hlavních postav. Některá z nich jsou opravdu zajímavá a je dobře popsáno jak se s nimi hrdinové (ne)dokážou vypořádat. Myslím, že každý čtenář se může vžít do určité postavy a kniha mu může jistým způsobem i pomoci. No a rozhodně se u knihy dost pobavíte (u pár scén jsem dokonce brečela smíchy). Závěr knihy byl (aspoň pro mě) docela překvapivý, ale velmi povedený. Možná jsem čekala, že tajemství jednotlivých kamarádů se ostatní dozví lepším způsobem, ale i tohle mělo něco do sebe. Knihu můžu jedině do poručit. A abych nezapomněla, obálka je naprosto dokonalá.

07.07.2018 5 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Musím uznat, že ze začátku jsem se v příběhu moc nevyznala, ale v průběhu mě docela zaujal. Ke konci byl opravdu napínavý a nenechal člověka chvíli vydechnout. Příběh byl zajímavý, osobně mám moc ráda, když jsou do příběhu zapleteny legendy. Jediné, co bych příběhu vytkla, že spoustu věcí tam chybělo. Nic nebylo rozebráno do hloubky, ale jen tak povrchově, tudíž u spousty věcí netušíme proč tak jsou a jaký pohled na ně postavy mají. Docela překvapením pro mě byl konec, co se týče Lupe. No a nesmím zapomenout pochválit krásný obal, mapu a zdobení každé stránky. Do vzhledu knihy jsem se opravdu zamilovala.

07.06.2018 3 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Nevím, jak tento komentář začít, protože bude asi o dost delší než moje komentáře obvykle bývají. Tohle byla první knížka, kterou jsem od této autorky četla. Takže nemůžu porovnat její kvalitu s ostatními knihami. Ale za mě pecka! Takhle mě pohltilo opravdu málo knih. Líbil se mi příběh, postavy, způsob jakým autorka popisuje i vypráví. Opravdu všechno. Občas mě sice dost rozčilovaly překlepy, ale brát to jako mínus nechci, protože vina autorky to rozhodně není. Už od poloviny knihy mi bylo jasné, že nemůžou všechno stihnout v jednom díle a teď si nedokážu představit, že na další díl budu čekat tááák dlouho. Takže ano, pro milovníky konců, které vlastně nekončí, ale začínají, rozhodně doporučuji. :D A teď ke spoustě spoileru, které sem prostě musím napsat. Takže, kdo nečetl, zbytek komentáře na vlastní nebezpečí!:D
Musím říct, že mě bavila většina postav. Ale už od začátku mě rozčilovala Ingrid. Takže, když Novu podruhé zradila a ona ji konečně zastřelila, tiše jsem zajásala. Taky mě dost vadila Frostbite, naštěstí její role byla dost vedlejší. Mrzí mě, že víc prostoru nedostal Oscar, protože co si budeme, Oscar je super. Taky doufám, že se v příštím díle se dozvíme víc o Phobiovi. Ten mě zaujal už na začátku a doufala jsem, že odhalí aspoň svoje pravé jméno. A snad nejsem sama, koho dojalo, když šílený Winston při výslechu popisoval, jak si s Novou hrál, když byla malá a omylem skoro prozradil její totožnost. I přesto, že většina nasvědčovala otevřenému konci, doufala jsem, že se alespoň malilinko posune vztah Novy a Adriana a nečekala jsem, že Nova prostě uteče. A co jsem vážně nečekala, bylo závěrečných pár řádků, které nám prozradily, že Ace je naživu. No...už vážně končím se spoilery! Myslím, že sem to nikdo asi nedočetl. Zřejmě ze strachu z dlouhých komentářů.:D Ale kdo se ničeho nebojí, nemůže být statečný, že?...

20.05.2018 5 z 5


Všichni jsme hleděli vzhůru Všichni jsme hleděli vzhůru Tommy Wallach

Povedená knížka, která opravdu vtáhne do děje. Je plná neočekávaných zvratů a do poslední chvíle jsem nevěděla, jak skončí. Za mě jedna z nejlepších za poslední dobu.

08.04.2018 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Úžasná knížka!
Začátek byl sice trochu nezáživný, ale jsem ráda, že jsem četla dál. V mnoha chvílích jsem se smála psím úvahám a v mnoha chvílích jsem byla opravdu dojatá. Život z pohledu psa je jiný a opravdu zajímavý. A jakožto pejskař jsem v mnoha situacích poznala i to moje zlatíčko. Myslím, že se jedná o opravdu povedenou knihu a rozhodně stojí za přečtení.

08.04.2018 5 z 5


Přímo do srdce Přímo do srdce Bill Condon

Opravdu netuším, jak tuto knihu charakterizovat. Je pravda, že se četla rychle. Je to knížka na jedno odpoledne. Ovšem děj tak kladně hodnotit nemůžu. Nápad na příběh je dobrý, ale absolutně tomu chyběly emoce. Žádné napětí, žádná romantika, smutek...nic. Byl to jen popis toho, co se děje v rodině začínající novinářky. Nenajdete tu víc než občasné vtipné poznámky hlavní postavy.

07.03.2018 3 z 5


Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Tento příběh se četl opravdu dobře. Nebyl zbytečně složitý, ale rozhodně mě nenudil. Prostě romantický příběh v prostředí vánočních stromků. Asi nemohu nic vytknout. Možná jen doporučení: Čtěte tuto knihu opravdu o Vánocích a ne jako já 2 měsíce po, kdy neni po vánoční atmosféře ani památky. Kniha ve vás totiž vzbudi pocit, že bez Vánoc a sladkostí se najednou nedá existovat.

07.03.2018 5 z 5


Mořské panny Mořské panny Doreen Virtue

O přečtení této knížky jsem uvažovala už dlouho, ale nebyla jsem si stále jistá. Teď po jejím přečtení rozhodně nelituju. Knížka je srozumitelně a hezky zpracovaná. Obsahuje spoustu opravdu zajímavých faktů a je plná nádherných fotografií a obrázků. Můžu jedině doporučit.

07.03.2018 5 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

O téhle knížce můžu říct jen samé dobré věci. Od chvíle, co jsem začala číst jsem se nemohla odtrhnout. Tato knížka mě opravdu pobavila. Stále jsem se smála stylu, kterým Lauren píše, ale také příhodám, které se jí udály. Tato knížka mě rozesmála, ale zároveň dojala. Gilmorky jsem milovala vždycky a teď můžu s jistotou říct, že miluju nejen Lorelai, ale i Lauren. Tuto knihu můžu zařadit mezi své nejoblíbenější. Určitě doporučuji.

24.02.2018 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Siréna je zatím první a jediná kniha od této autorky, kterou jsem četla. A popravdě jediný důvod byl, že jsem chtěla číst cokoliv s tématikou moře. Ovšem do knížky jsem se okamžitě zamilovala a přečetla ji opravdu jedním dechem. Nádherný příběh, který se velmi dobře četl. Myslím si, že tato kniha je jednou z těch, které můžete číst několikrát a stejně se neomrzí. Já plánuju celý příběh Kahlen prožít aspoň ještě jednou. Ideální kniha na dlouhé letní večery.

12.02.2018 5 z 5


Včelí královna Včelí královna Laura Ruby

Skvělá knížka se skvělým nápadem. Párkrát jsem se v textu sice ztratila a musela nějaké řádky číst několikrát, ale to k tomuto příběhu prostě patří. Když jsem knížku četla, vdechla na mě svou atmosféru, že jsem kolem sebe úplně cítila tajemno Kostispár. A ano samozřejmě nesuďme knihu podle obalu, ale tento je naprosto dokonalý.

12.02.2018 4 z 5


Útesy Útesy Jaroslava Černá

Od této knížky jsem měla asi trochu jiná očekávání. Takže prvních pár stránek jsem měla takové smíšené pocity a uvažovala jestli chci knihu vůbec dočíst. Tak v polovině mě příběh zaujal o něco více. Věděla jsem, že ji dočtu, ale pomalu. Čekala jsem, že tam bude mnohem více ,,Egypta'', ale nakonec musím říct, že kniha byla velmi hezká svým námětem i zpracováním. Určitě doporučuji. SPOILER! Zamrzelo mě, že Paul zemřel kvůli takové blbosti jako brzdy na kole. Ale život holt není vždy krásný a růžový.

12.02.2018 4 z 5


Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Tato kniha mě mile překvapila. Na rozdíl od jiné povinné četby byla čtivá a taková ,,lidská". Příběh jako takový byl velmi podobný ostatním, které se odehrávají ve stejné době, ale způsob jakým je napsaný je rozhodně poutavější a příběh dělá hned hezčím.

12.02.2018


Říkejte mi Tini Říkejte mi Tini Martina Stoessel

Knížka má moc hezké provedení. Je doplněna spoustou opravdu krásných fotografií. A myslím, že je nezbytností pro všechny Tinistky.

12.02.2018 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Papírová města je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Začala jsem ji číst jen tak z nudy a přečetla jsem ji během pár hodin. Po pomalu každých deseti stránkách jsem na ní měnila názor a musela jsem ji dočíst až do konce, abych mohla být v klidu. Velmi čtivá forma a po zhlédnutí filmu musím říct, že závěr byl docela odlišný od knihy. Jde, ale jen o osobní názor, který z nich je lepší.

12.02.2018 5 z 5


Americké zápisky Americké zápisky Barbora Jiříčková

K této knize asi nemám úplně co dodat. Její popis přesně odpovídá obsahu. Je to knížka o dívce (autorce knihy), která si plní svůj ,,american dream". A já jakožto milovnice Ameriky jsem si atmosféru knížky hned po prvních stránkách zamilovala. Asi nic pro milovníky detektivek, ale velmi doporučuji pokud hledáte oddychovou knihu s dobrým koncem.

12.02.2018 5 z 5