Včelí královna

Včelí královna https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308345/bmid_vceli-kralovna-rn6-308345.jpg 3 151 47

Jedna, dvě, strašák jde. Přijde si i pro tebe.. Láska a ztráta, magie a záhady, vina a odpuštění. Neobyčejný příběh o tom, že tvář, kterou ukazujeme světu, se vždy liší od toho, kým skutečně jsme. Všichni vědí, že Kostispáry jsou podivné místo. Jsou totiž plné spár - takových, které vás zachytí i těch, jimiž se můžete propadnout a zmizet navěky. Takže když zmizí mladá a krásná Roza, nikoho to moc nepřekvapí. Není první ani poslední, kdo od bratrů O´Sullivanových utekl. Finn O´Sullivan ale ví, že to bylo jinak. Roza byla unesena nebezpečným mužem, jehož tvář si nedokáže vybavit. Ale lidé i policie mu už dávno přestali věřit. A jeho brácha Sean? Ten nemá daleko k tomu, aby na plnou pusu řekl to, co si beztak všichni myslí. Že je to všechno Finnova chyba.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Bone Gap , 2015


více info...

Přidat komentář

Kate3003
31.07.2023 1 z 5

Kniha má velmi pěknou obálku, kterou mě zaujala. Před přečtením jsem nečetla anotaci, takže jsem nevěděla co přesně od příběhu čekat. Myslím, že ani přečtení anotace by mě nepřipravilo na to, co jsem v knize dostala.
Takovou divno knihu už jsem opravdu dlouho nečetla. Většina příběhu vůbec nedávala smysl, děj byl docela nezáživný a nenašla jsem si cestu ani k jedné z postav. Celkově byl dost problém se do knihy začíst a kdyby se nejednalo o štafetu nejspíše bych ji odložila.
Námět jako takový byl zajímavý, ale to zpracování prostě nebylo úplně povedené.

Knihomolka97
02.11.2022 1 z 5

Tahle kniha má tak krásnou obálku i anotaci, ale zpracování příběhu je velký špatný. Měla jsem problém vůbec dočíst, nicméně zvědavost byla silnější.
Absolutně mi nesedl styl, jakým je kniha napsaná. Nedokázala jsem si vytvořit vztah k postavám, příběh byl nezáživný a takový zmatený. Fantasy část se mi sem vlastně ani nehodila a závěr mi přišel vyloženě jako guláš. Ne, nikdy více...


Magrata15
18.08.2022 3 z 5

Trošku pomalý rozjezd a hodně zvláštní kniha. Podle popisu jsem si myslela, že budu číst horor, pak jsem se vyděsila, že je to kniha pro děti a mládež a říkala jsem si, že to asi nebude čtení pro mě. Teď dost dobře nevím, co by si z této knihy děti a mládež odnesli a jak by ji vůbec chápali.
Pro mě byla hodně zvláštní, ale celkem mě zaujala a musela jsem číst dál, abych se dozvěděla, jak to dopadne. Konec knihy byl hodně fantasy. Zvláštní, zajímavá, nepopsatelná.

orangerose
18.02.2022 5 z 5

Knížka měla zajímavý děj, příběhy každé postavy byly dobrý, člověk se u téhle knížky nudit nebude, stojí za přečtení :)

Mishell128
09.02.2022 5 z 5

Knihu mi doporučila kamarádka. Říkala že je plná magie. Podle mě ji tam mohlo být více, ale romantická zápletka se mi líbila. Nečekala jsem že by to dopadlo takhle. Mohlo to být trochu delší, podle mě to byl až moc rychlý příběh. Detektivní zápletky moc nemusím, ale v téhle knížce mi to sedělo.

MilaJ
10.01.2022 1 z 5

Přemýšlím proč jsem tu knížku vůbec četla. Nakonec jsem ji dočetla se sebezapřením, i když jsem předpokládala jak to dopadne. To byl určitě nějaký šotek co mi ji podstrčil v knihovně. Ach jo, taková nuda...

Shinju
26.11.2021 5 z 5

Krásný čtiví příběh, kde najdete od každého trochu romantiky, první lásky, sebelásky, napětí, detektivní zápletky, fantasy a spoustu dalšího.

Durancie
09.07.2021 4 z 5

A mně se to naopak líbilo. Kniha má velice poklidné ospalé tempo, které hezky doplňuje atmosféru celého městečka Kostispár. Hlavní postavy jsou sympatické a příběh oplývá mnoha skvělými myšlenkami. Také zdařile popisuje kulturní odlišnosti mezi Amerikou a Evropou, a křehkost první lásky. Jistý prvek fantastična sice přišel až ve druhé polovině, ale to ničemu nevadí. Kniha jako stvořená na dlouhé letní večery.

Dolikcek
29.03.2021 odpad!

Kniha mě velice zklamala, pořád jsem čekala nějakým WOW nebo BUM čehož jsem se nedočkala. Dost mě to nudilo :)

Kulíšek19
26.09.2020 odpad!

Tohle? Co to prosím dělá v oddělení pro DĚTI A MLÁDEŽ?!
Ani jsem to nedočetla. To se nedalo. Navíc dějová linka byla naprosto o ničem. Finn miloval Rózu, ale když se ztratila, moc mu to stejně neublížilo (takže ji asi tak moc nemiloval...). Začal chodit za jinou a to bylo vlastně všechno, co se tam dělo.
Nedoporučuji.

ŠárkaK
19.07.2020 2 z 5

Je to zvláštní kniha, neuchvátila mne, ale byla jsem zvědavá jak dopadne.

*Pájuše*
27.10.2019 1 z 5

Nuda, nuda, nuda... Knihu jsem přečetla se sebezapřením, páč mě zajímalo, jak to nakonec skončí. Kdybych v polovině knihy raději obrátila na konec a přečetla si ho, vůbec o nic bych nepřišla. Krásná obálka, ale obsah...

Veruu95
18.08.2019 3 z 5

Tak tahle kniha byla... zajímavá. Avšak se sama nemůžu rozhodnout, zda zajímavá v dobrém, nebo horším slova smyslu. Celkově mi přišlo, že jsem celou knihu čekala nějaký WOW moment, ale ten se nějak nedostavil.
Ale na druhou stranu, hlavní myšlenka knihy, otázka krásy, byla pěkně zpracovaná.
Za mě něco lehce přes průměr.

zuzi509
31.05.2019 3 z 5

Zaujal mě obal knihy, to se musím přiznat. Hned po prvním čtení mě oslovil nádech Kostipár coby americké farmářské sklizňové letní vesničky, také mě bavilo zapojení polských zvyků a jídel. Zaujal mě styl ve kterém je kniha napsaná. Ještě nikdy jsem se s tím nesetkala. To že se dozvídáte příběh, smysl a hlavně zápletku knihy úplnou oklikou mě fascinovalo. O co jde jsem se v podstatě dozvěděla v půlce knihy. Možná proto mě ta první polovina, tak nezaujala. Bylo to takové pomalejší, ztrácela jsem se, ale tím že mě štvalo že nevím o co jde jsem četla dál. Čím více jsem se toho postupem knihy dozvídala tím více mě kniha bavila. Všechny vztahy mezi postavami a minulost. Kniha by se dala prodloužit a ještě více vyhrotit a zamotat. Čekala jsem velkolepý konec, protože vše tomu nasvědčovalo, ale konec byl bohužel odbytý. Pro mě konec zkazil celý dojem knihy a opravdu mě zklamal, dalo by se z toho vytěžit více. Říkal jsem si" Proč!?" . Škoda. Jinak pěkné.

oblakaknih
10.03.2019 4 z 5

Hodně blízko k 5 hvězdičkám.
Nemám slov. Včelí královna mě dostala. Vůbec jsem od této knihy neočekávala to, co se v ní odehrává. Je tam spousta skvělých věcí, okamžiků, vět...
Malinko mi vadil dlouhý popis stavění plotu. Všechny ty popisy zasazování sloupků,... Moc tomu totiž nerozumím.
Konec lehce přehnaný, ale bylo v něm to fantasy, které jsem celou dobu očekávala. Přesto si myslím, že je Včelí královna nedoceněná. Doporučuji!

bara2004
25.11.2018 3 z 5

Tak, co s tím? Knihu jsem začala číst a zase rychle přestala. Nevěděla jsem, jak s ní naložit a po půl roce se odhodlala ji zkusit znova. Tentokrát se povedlo a já knihu přečetla až do samotného konce. K myšlence nemůžu nic říct, celý nápad byl skvělí a určitě originální. Zpracování bylo také fajn, ale občas jsem se ztrácela a musela přemýšlet jak a kdo a hlavně proč se děje to, co se děje. Přes všechny malé chybky byla kniha příjemná a docela i čtivá. Obal knihy jsem si, ale zamilovala na první pohled a kapitolu a zmínky o strašákách a kukuřici též. *Tři

Petule.k93
26.08.2018 2 z 5

Sice jsem knížku dočetla do konce, ale vůbec mě nijak nenadchla.

kacka29
23.07.2018 4 z 5

Velmi zajímavě napsaná kniha, ve které sice figuruje nadpřirozeno, ale neustále vás nutí uvažovat o tom, co ještě je magie a co realita...

Magdyla.8
15.07.2018 odpad!

Spíše taková fantasy zasazena do jiného světa. Příběh mě nějak nezlákal, bylo to velmi zvláštní až takové utažené za vlasy, jak jsou všichni posedlí krásou.

Brambu
01.07.2018 2 z 5

Velmi zvláštní příběh. Ani pořádně nevím co si o tom myslet. Mám magii ráda, ale tady mě zase tolik nenadchla. Přesto věřím, že kniha si své čtenáře najde.

Štítky knihy

pro mládež

Autorovy další knížky

Laura Ruby
americká
2016  65%Včelí královna
2021  75%Stínová šifra
2021  81%Mechanický duch

Kniha Včelí královna je v

Právě čtených4x
Přečtených186x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených5x
Knihotéce112x
Chystám se číst112x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x