Těžko uvěřitelný příběh

Těžko uvěřitelný příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377988/bmid_tezko-uveritelny-pribeh-3WI-377988.jpg 4 168 54

Cash Carter je televizní hvězda. Každý teenager ho zná a někteří z nich ho dočista zbožňují. Když se čtyři jeho fanoušci domluví a ze srandy ho pozvou na road trip napříč Amerikou, nečekají, že by jim vůbec odpověděl. Jenže Cash jejich výzvu přijme! A tak se nesourodá partička pronásledovaná hordou paparazzi a neodbytných reportérů vydává na nejzásadnější výlet svého života. Během cesty kamarádi zjišťují, že jejich idol má tajemství. Pečlivě skrývané, šokující. Tajemství, které zasáhne jejich srdce, změní jejich pohled na život a poučí je o síle empatie a opravdového přátelství. Skvěle napsaný příběh, u kterého se budete smát i brečet. Colfer opět dokazuje, že je úžasný vypravěč. Osobní zkušenost z prostředí show byznysu je v tomto případě neocenitelná. Uvěříte mu každé slovo!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Stranger Than Fanfiction , 2017


více info...

Přidat komentář

simca9342
17.04.2024 5 z 5

Dějem (hlavně začátkem) mi trochu připomíná Elizu a její nestvůry, ale nakonec je to úplně jiný styl!
EsCon v Kalifornii je sjezd , na který by šel snad každý a nejen proto, aby se vyhnul škole, ale hlavně, aby se pobavil a viděl hlavní hvězdu seriálu, kolem které se celý program točí. Každoroční nával fanoušků nezvládá skoro nikdo a výjimka není ani Cash Carter.
Nejsledovanější seriál Dětská esa , kde hraje řekla bych druhého Sheldona Coopera. Festival v převlečení si nenechala ujít čtveřice kamarádů. Jeden z party vyzkouší svou odvahu, na osobní stránky Cashe napíše dopis. Teď zbývá jen čekat. Mo, Sam, Joey a Topher se chystají na roadtrip napříč celým státem. Stačí kliknout na odeslat , mírný vtípek, pozvánka.. pár minut na to se sralo něco, co nikdo nečekal...
Výlet s podtextem psychologie a dávky humoru začíná!
Každý z mladých pasažérů má nějaký problém. Jasně i Cash . To by nebyl pořádný příběh :)
Ať už duševní nebo pohlavní, ale všechny jsou osobní , které i když jsou vážné , jsou napsané humorně.

Za mě doporučuji, pěkně napsáno.

Lovehorses365
28.02.2024 3 z 5

Asi jsem přece jenom čekala něco jiného...


Rainbowdreamer
05.11.2023 4 z 5

Mé dojmy z přečtení vystihuje vlastní název knihy. Opravdu je to těžko uvěřitelný příběh, řada věcí tam je nepravděpodobných, trochu přitažených za vlasy, ale: na konci jsem si uvědomil, že je to vlastně pohádkový příběh ze současnosti - není až tak důležitá logika vlastního děje, ale poselství, které kniha nese. Jednoduché pojetí, přímočarý děj, pozitivní vyznění a nastolení vážných myšlenek knihu předurčuje pro starší děti či dospívající čtenáře, kteří v ní mohou najít odpovědi na různé otázky: o významu přátelství, o potřebě žít pravdivě, o osobní identitě a orientaci, o nutnosti postavit se zlu a hájit dobrou věc. Kniha o tom, jak ještě čisté dospívající duše začínají narážet na mnohdy nehezkou realitu tohoto světa. Konec je smutný a současně typicky pohádkový (někdo by možná řekl kýčovitý), ale určitě plný naděje. A naděje je to, co současné děti hrozně moc potřebují, protože jí dnešní svět moc neposkytuje. Kniha má trochu pomalejší rozjezd, ale postupně zaujme a vtáhne čtenáře do děje. Hlavní mladí hrdinové se chovají tak na 15 - 16 let, ne jako maturanti, jak se uvádí, zvlášť když pocházejí z velkoměstského prostředí Chicaga a ne odněkud z venkova, jak jsem se původně domníval (na mapě jsem si našel Downers Grove jako předměstí Chicaga). Na druhou stranu je jistě pravda, že ne všichni mladí lidé rychle podléhají svodům tohoto světa, a tak je pro mě dobře uvěřitelné, že i Topher, Joey, Sam a Mo si uchovávají čistou duši a nezkažené myšlenky o trochu déle než jiní. A nelze jim nefandit, aby co nejdéle zůstali takoví, jací jsou. Pro mě osobně byly zajímavé postřehy zevnitř světa hollywoodského showbusinessu, a taky reálie ze zapadlých končin amerického Středozápadu.

Sitting-Bull
03.09.2023 2 z 5

Je přátelství to, že se díváte (každý sám) na jeden seriál, o kterém se spolu dokážete bavit, ale nic jiného o sobě nevíte, a to za celá dlouhá léta druhého stupně základky a celé střední školy "intenzivního přátelství"? Podle této knížky asi ano. Postavy se chovají pitomě, začátek je tak otravný, až jsem chtěla několikrát knihu odložit. Neodložila a přeci jen dotáhla knihu do vítězného konce. Kdyby vše skončilo plněním slibu daného v nemocnici, dala bych o hvězdu více, ten úplný konec byl ale dalším zklamáním.
Chápu, co se kniha snaží (velmi málo uvěřitelně) otevřít za témata, ale jaká je pravděpodobnost, že se vám mezi čtyřmi lidmi sejde transsexuál, gay, člověk s nevyhraněnou orientací a chorobně ctižádostivá slečna? Navíc kniha problematiku až bolestně zjednodušuje a chtěla bych (po zkušenostech z blízkého okolí) vidět teenagery, kteří to vše, co nám kniha předkládá, dokáží bez psychických potíží takhle dlouho držet v sobě... Jenže v dnešní době je prostě IN cpát LGBT do každé druhé knihy...

Qetuo
14.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Jakmile se prokoušete nepříliš zajímavou částí na začátku, děj už pak plyne sám, ani nevíte jak. Autor dává dost prostoru k tomu, poznat hlavní hrdiny a vybudovat si k nim vztah, pročež vás závěr bezpochyby chytne za srdce. Kniha nenásilně předává některá důležitá témata a připomíná, abychom žili svůj život pro sebe, ne pro někoho jiného.

Celkově pro mě tedy bylo čtení příjemným zážitkem. Z příběhu jsem si i přes některé smutné pasáže odnesla dobrý pocit.

MiraRunaway
12.07.2023 3 z 5

Hezký příběh v americkém stylu pro náctileté. Bavilo mě to.

Ivka14
23.05.2023 3 z 5

Tato kniha byla lepší v teorii než v provedení. Postavy se mi dost líbily, ale tempo děje bylo šíleně nerovnoměrné.

První třetina knihy byla příběhem všech postav, ale v knize o výletech potřebujete, aby výlet začal dříve. A příběh ze zákulisí bylo opravdu nudné vyprávění. Rozhodně existují rychlejší a bezproblémovější způsoby, jak poskytnout čtenáři informace, které potřebuje mít, aniž by třetina knihy byla informačním výpisem. Až se konečně na výlet vydali, musela jsem se přemáhat, abych knihu vůbec dokončila.

Mrzí mě, že se mi knihy nelíbila, protože jeho pohádková série Země příběhů je naprosto úžasná.

dancadragneel
14.05.2023 5 z 5

Jeden z nejkrásnějších příběhů,co jsem za poslední dobu četla. Chris umí prostě psát, že to člověka vtáhne.
Co mě, ale na knize vytáčelo byli pravopisné chyby v textu. Škoda, že se na to nikdo pořádně nepodíval protože přes deser chyb v jedné kapitole,to je opravdu hrůza.

lenka7679
11.04.2023 5 z 5

Překvapení. Tohle je slovo, které mě v průběhu a po dočtení napadalo nejčastěji.Svižný příběh o nesourodé skupince přátel, která se řízením osudu setkává se svým seriálovým hrdinou. I když je začátek lehce nezáživný, tak není vůbec těžké se do knihy začíst. Celé mě to bavilo a upřímně jsem se i zasmála, což se mi tak často poslední dobou nestává. Je lehké se do postav vžít a pochopit, jak se cítí a proč. Spousta aktuálních témat a dospělých rozhodnutí.

KláraH.
19.03.2023 4 z 5

Zajímavé. Čekala jsem něco úplně jiného a více prvoplánovitého. Překvapení na začátku asi větší než na konci. Začátek lehce zdlouhavý, konec nečekaně rychlý, partička na jednu stranu až nečekaně nesourodá a možná lehce naivní, na druhou stranu vlastně překvapivě konzistentní. Název knihy tak vlastně sedí a já jsem si její čtení docela užila.

pegasek
12.12.2022 5 z 5

Nejdřív jsem se knize bránila,ale jsem ráda,že jsem ji přečetla.Cely příběh je zajímavý.Zaver knihy je nečekaný.Cela kniha vede k zamyšlení

Saela
04.12.2022 3 z 5

Přes ohlas, který jsem na knihu slyšela, jsem si ji i přečetla. Zpočátku jsem se musela do čtení přemlouvat, protože první část knihy popisu příběh každého hrdiny, který se zúčastní road tripu. Tyto hrdiny spojuje seriál, který od dětství milujou, a než odejdou na vejšku, chtějí spolu zažít poslední dobrodrzužství. A jeden z nich jen tak napíše Cashovi.

Ten se k nim na road trip přidá a začíná jejich daleká cesta. Zde jsem se kolikrát fakt nudila, připadalo mi, jako bych četla cizí nezáživný deník. Až tak nějak mírně za půlkou knihy už to začalo být zajímavější. Hlavně z toho důvodu, že každý hrdina má svůj příběh, svůj sen, který nejen před rodinou, ale i před kamarády tají. Upřímně, ani nechápu, jak by taková parta lidí spolu mohla tak moc kamarádit, aby se spolu vydali na road trip. I když, v jedné větě vlastně jeden z nich řekl, že je drží pohromadě jen ten seriál.

Musím ale uznat autorovi některá jeho moudra. Nad některými jsem se fakt zamyslela. Konec byl pro mě překvapením, stejně tak jako pro ostatní hrdiny. Hodnotím jako nadprůměr. Žádné wow se nekoná, vlastně ani žádná zápletka, je to takové oddechové čtení.

itsnotgab
11.09.2022 5 z 5

Roadtripové příběhy jsou svou autentičností, ve většině případech, naprosto unikátní a ani tento nebyl výjimkou. Poutavý, poučný a místy vtipný děj, při kterém nejedna slza ukápla se dozajista stal jedním z mých nejoblíbenějších:)

coolpet.CP
02.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Začátek se trochu táhl a byl takový dětinský, pak ale odjeli s Cashem na ten road trip a děj dostal jiný spád. Tak nějak jsem tušila že za tím něco takového bude, když se tak Cash choval, ale stejně málem ukápla slza když jsem na konci zjistila že umře. Jen mi tam chybělo, když už se o Dětských Esech celou dobu zmiňovali, že na konci knihy tam už vlastně krom pohřbu nic nebylo. Přišlo mi to tak trochu rychle ukončené. Kniha sama o sobě se mi líbila a možná si ji za nějaký čas znovu přečtu.

kamibe
06.07.2022 4 z 5

Dobře vystavěný příběh, který zpracovává závažná témata. Nezbývá, než přijmout, že takhle nevybíravě se dnešní mládež mezi sebou vyjadřuje, proto přijímám i ta obhroublá slova. Co mi činilo čtení nepříjemným, bylo množství pravopisných chyb, z nichž se některé vyskytovaly opakovaně. Přesto musím uznat, že to bylo hodně dobré čtení. Vždycky je fajn, když někdo pomůže strhnout bariéru obav, tajemství, nerozhodnosti a falešných iluzí. Někdy je to někdo, kdo nás má hodně rád a neuvadí mu, že se na něj budeme za to chvíli zlobit, někdy to může být někdo, komu už na ničem jiném nijak nesejde. Možná by bylo zajímavé zjistit, jak to se čtyřmi kamarády bude v dalších letech. Vydrží být spolu v kontaktu? Co se s nimi stane po roce na diametrálně různých studiích? Co z toho, co s Cashem zažili, jim bude pomáhat žít vlastní životy a být tím, kým být chtějí?

sgjoli
19.02.2021 4 z 5

Mne ty příběhy od Chrise Colfera prostě baví. Je to svižné, dynamické, místy lehce absurdní, pořád se tam něco děje a čte se to hrozně dobře.
Jo, možná je to v některých věcech nereálné a lehce přitažené za vlasy, ale v tomhle případě mi to fakt nevadí. Chtěla jsem něco odpočinkového, u čeho budu moct vypnout a relaxovat, a to jsem také dostala, takže jsem spokojená.
Chris v této knize otevírá řadu témat, která se mohou dotknout spousty lidí, vyvolat otázky, nutit přemýšlet - přijetí sebe sama, snaha o to být přijat okolím, cesta za svými sny, závislosti, nemoc v rodině... Pravda, většina těchto vážných témat se tu řeší hodně povrchně, ale autor do hloubky nešel schválně. Tuto knihu vnímám tak, že to má být v první řadě "prázdninová road show", ne psychologický román. Takže tu hloubku jsem tady vlastně nijak zvlášť nehledala a ani ji příliš neočekávala.
Hodnotím 4 hvězdami - přeci jen jsem četla ve svém životě lepší a zásadnější věci, ale i tak hodnotím nadprůměrně a 4 hvězdy jsou podle mne adekvátní. Dostala jsem, co jsem chtěla, a v rámci žánru mi tato kniha přijde dobrá - sedlo mi to. Těžko uvěřitelný příběh tak určitě mohu doporučit. Zvláště mladší ročníky by tato kniha mohla zaujmout, protože mladším čtenářům je to určeno především.

AnniePo
12.02.2021 4 z 5

Na začátku jsem se bála, že ji nedočtu. Bylo to zdlouhavé a nudné a vůbec bych neřekla že to pral Chris Colfer. Ale potom už to bylo mnohem lepší. Byl to opravdu zajímavý příběh. Čekala jsem od toho trochu více. Ale teď po dočtení na konci musím říct, že se mi to líbilo. Podobnou knihu jsem v poslední době potřebovala.

EliJane
06.01.2021 odpad!

Do poslední chvíle jsem měla pocit, že knihu napsala spíše 13 léta puberťačka co se do příběhu snaží nacpat do nejvíc "smutných a zdrcujících" věcí. Kniha je natolik kýčovitá, že mi dalo velkou práci ji vůbec dočíst.
Je to první kniha co jsem od autora četla a jsem velmi zklamaná, knihu už do ruky nikdy nevezmu a lituju času co jsem nad ní ztratila

chodícírohožka
02.11.2020 3 z 5

Poměrně průměrný puberťácký příběh o přátelství, tajemstvích, několika ne zrovna dobrých nápadech, které paradoxně zajistí nudnému výletu nezapomenutelné zážitky... A taky o tom, jaké to může být, když cestujete se svou oblíbenou seriálovou hvězdou. Přestože jsem Cashovo tajemství tušila už od první kapitoly, konec, který je odhaluje, se mi docela líbil (tu část považuju za asi nejlepší z celé knihy - třebaže to zas taková pecka nebyla). Jinak byl celý příběh (včetně jednání postav) dost naivní, docela nevyzrálý a (jak napovídá název) těžko uvěřitelný.

mia.com
13.10.2020 4 z 5

Me se kniha líbila. Mam rada autoruv styl psani, pribeh rychle odsypal a opet jsem mela pocit, ze vsechny postavy osobne znam.