terissa terissa komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Můžu říci, že strhující příběh, byť s očekávaným koncem. Přesto jsem posledních 50 stránek probrečela jako želva. Naprosto dokonale napsané. Autorka svým psaním chytne při první stránce a nepustí až do záveřečného epilogu.
Knihu jsem si chtěla přečíst ihned po jejím vydání, ale nedostala jsem se k tomu a nakonec mě k přečtení "přinutil" film, který jsem ihned po tom chtěla shlédnout. A teď si nejsem jistá, jestli si knihu "kazit" filmovým zážitkem.
Za mě úžasné čtení, ke kterému se, doufám, někdy vrátím.

20.06.2016 4 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Nádherná kniha, za předpokladu, že venku sněží a vy nemáte do čeho píchnout. Tím samozřejmě nechci říci, že kniha by v létě nebyla ke čtení, jen že z ní na Vás dýchne zimní a Vánoční atmosféra natolik, že se vám po sněhu stýská. Skvělá záležitost. Tři příběhy navzájem propojené, napsané třemi autory.

15.04.2016 4 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Velice zajímavá kniha, akorát mi trochu trvalo než jsem se v postavách orientovala, všechny mi přišly na jedno brdo se stejným mizerným osudem, ale jak jsem se do knihy dostávala a zvykla si na překladatelčin "rukopis" bylo to hned lepší. Příběh má zajímavou zápletku a skvělé zakončení, sice bych si ho představovala lehce jinak, ale za mě skvělá kniha, ke které se v budoucnu moc ráda vrátím.

15.04.2016 4 z 5


Sto mien Sto mien Cecelia Ahern

Ač jsem Ahernové velká fanynka, tato kniha nepatří zrovna k nejlepším. Čte se pomalu, příběh nijaký. Jedna nevydařená..

30.03.2016 2 z 5


Než jsme se poznali Než jsme se poznali Lucie Whitehouse

Knihu jsem zuby nehty přelouskala. Pomalý rozjezd, nic moc zápletka. Bohužel musím konstatovat, že jsem od knihy čekala daleko více, ikdyž jsem přesně nevěděla o co v ní půjde. Sám přebal knihy toho moc nepoví. Souhlasím s recenzemi pode mnou, psychothriller bych to rozhodně nenazvala. Za mě moc valné hodnocení kniha nedostane, přečetla jsem ji jednou a víckrát už asi nebudu. Do poloviny jsem vysloveně trpěla, ale pak už to nabralo rychlý spád. Celkový dojem 2/5.

30.03.2016 2 z 5


Ty Ty Caroline Kepnes

úžasně napsaná kniha. Bohužel mě konec nepřekvapil, ale i tak hodnocení 4/5. Autorka nádherně vypráví, příběh rychle plyne. Kniha vás na začátku chytne a pustí až po posledním slově. navíc aktuální téma. Super.

20.05.2015 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Řekla bych, že v angličtině musí být kniha daleko vtipnější. Český překlad se podle mě moc nepovedl. Například mě zarazil český překlad Kazimrdka. Jinak, kniha je vtipná, sexem nabitá a určitě neurazí jako nedělní čtivo.

09.02.2015 3 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Knihu jsem si koupila víceméně kvůli filmu. Kniha je zajímavá hlavně tím, že je celá psaná v dialozích. Ať už dopisy, esemeskami nebo chatem. Začátek knihy je nádherně barvitý a skvěle popsaný, akorát mi přijde, že postupem času autorku opouští můza a píše už jen proto, aby psala a konec je napsaný velice zkráceně. A předvídatelně. Téměř od začátku je jasné, jak kniha skončí. Takže za mě trochu smíšené pocity. Měla jsem ji sice přečtenou za den, ale nějak zvlášť odvázaná z ní nejsem. Taková relaxační kniha na nedělní odpoledne.

22.01.2015 4 z 5