tereza2982 tereza2982 komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Já se zamilovala :-) O téhle knize jsem upřímně nevěděla. Jako mnohé zde, i mě zasáhla velký reklamní masáž na internetu. Každopádně po přečtení anotace jsem si jí hodila hned do wishlistu a koupila jí hned, jak vyšla. A byly to skvěle strávené 3 dny v příběhu, který mě zcela pohltil.
Jasné, podobnosti s jinými příběhy zde najdete. Jasný, kdo hledá, najde vždy. Upřímně, vymyslet něco, co by se ničemu ani trochu nepodobalo už dnes ani nejde. Mě osobně ale příběh přišel originální, žádná z postav není plochá, ke každé si dokážete vytvořit poměrně silný vztah, ať už pozitivní, či negativní. Viloet jako hlavní hrdinka mi přišla skvělá. Není to žádná šílená badass hrdinka. Má svoje mouchy, není dokonalá, pochybuje o sobě a je velmi lidská. Zároveň je ale strašně chytrá a její uvažování vás musí bavit. A Xaden... Do toho by se nezamiloval snad jen někdo úplně bez srdce. Jejich chemie byla nakažlivá. Každou jejich scénu jsem si užívala, přihlouple se u toho usmívala a držela jim všechny palce. Někdy mi sexuální scény přijdou dost trapné, ale tady jsem ten pocit neměla. A draci... Já je chci domůůůůůů :-) Tady jsem si vzpomněla na Eragona, což byla jedna z mých prvních fantasy knih a díky které se draci stali mými oblíbenými hrdiny. Líbí se mi, jak jsou zde do knihy zakomponováni, jaký je jejich vztah s jezdci. Už se neuvěřitelně těším na další díl. V množství knih, které jsou často na jedno brdo, jejich příběhy jsou dost jednoduché, tak mám po dlouhé době pocit, že jsem četla celistvý příběh, které měl zvraty, zápletky, zatáčky a prostě mě neustále bavil. Pro mě osobně konečně kniha, která mi zaplnila prázdno po knihách Sarah J. Mass, a která se dost přiblížila jejím kvalitám. Takže šup šup, už chci další díl :-)

01.04.2024 5 z 5


Zlatá Zlatá Marissa Meyer

(SPOILER) Už je to pár dnů, co jsem knihu dočetla a stále jsem dost na vážkách, jak recenzi pojmout. Příběh mi přišel dost zajímavý a v dnešní mase knih, které jsou si příběhově hodně podobné, tak vyčnívá. Duchařina, horor, za mě fakt dobrý :) Co ale knize musím vyčítat je hlavní romantická linka Serildou a Zlatem. To mi přišlo tak naivně a dětsky napsané, že mi to až rvalo oči (rvalo uši by se tady moc nehodilo :-D) Vůbec se to tam nehodilo, respektive bylo to až příliš jednoduché na to, jak dobře byl ten celý svět vykreslený. A co mi bohužel také dost vadilo bylo to hromadné vraždění dětí na konci knihy. Ano, smrt ke knihám patří, ale prostě tady mi to přišlo příliš. Asi na to koukám očima mámy malého kluka, ale bylo mi dost nepříjemné to číst :(

31.05.2023 2 z 5


Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

WAU, tohle bylo skvělý :-) Často mi vadí knížky, které utíkají z dialogu k dialogu a není tam moc děje okolo. Tady jsem to ale naopak milovala. Každý rozhovor, každá emoce, to vše bylo tak úžasně sepsané. Nevím, jak vydržím čekat do dalšího dílu :-D

SPOILER - asi nejlépe napsaný sex po telefonu ever :) Já jim to úplně záviděla :D

08.05.2023 5 z 5


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

Chytlo mě to a nepustilo :) Kdo by tohle nemiloval :) Opět skvělé počtení. Líbí se mi styl autorky, líbí se mi provázanost všeho, líbí se mi celý Griša svět a srdce mi pláče, že ho musím opustit. Zakončení této duologie je skvělé a příběh Zoji a Nikolaje dostal krásný happyend. Tu jejich prořízlou pusu, jízlivost a chemii nejde nemilovat.
Konec nám nechal trochu pootevřená zadní vrátka k případným dalším knihám a já upřímně doufám, že se jich dočkáme. Protože my je chceme!!! :)

08.04.2023 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Možná půjdu proti proudu, ale za mě je tohle moje nejoblíbenější série (počítám do toho i druhý díl) ze světa Grišů :) Asi za to může fakt, že mi Leigh Bardugo nějak unikala (fakt nevím, jak je to možné :-D), každopádně Zjizvený král byla první kniha, kterou jsem od ní začala číst. (Po pár stranách jsem tedy zjistila, že to bez znalosti předchozích knih nedám a tak jsem to dohnala) I tak však Nikolaj a Zoja zůstanou mými nejoblíbenějšími postavami. Kniha se mi opravdu skvěle četla a Nikolajův humor jsem opravdu milovala a tu chemii, skrytou mezi řádky, a kousavost mezi ním a Zojou jsem si fakt užívala. Bavilo mě to moc a i tu část ve Vráse, kterou někteří trochu odsuzují jsem přečetla jedním dechem. Mě osobně tam seděla, protože mám ráda určité mystično a když zjistím, že něco není jak to vypadá. Za sebe tedy mohu jedině doporučit :)

08.04.2023 5 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Četlo se to celkem příjemně a děj i svižně ubíhal. Upřímně však, pokud nad tím člověk začal více přemýšlet, musel by se dost rozčilovat. To, že je kniha velmi podobná jiným svého druhu (Finn je taková kopie Rhyse ze Dvorů, to bylo hned první co mě napadlo), to by člověk odpustil. Přece jenom je asi těžké se nečím neinspirovat, ale co mi vyloženě vadilo je ten zkratkovitý děj, který mnohdy nedává smysl. Nejsem čtenář, který by si potrpěl na dlouhé popisy míst, atd., ale zcela upřímně, právě díky šikovně napsanému popisu místa, pocitů... se dokážete do knihy vcítit a dokážete mít pocit, že jste uvnitř spolu s postavami. Tady tohle úplně chybí. U některých scén člověk až žasne (a né v dobrém), jak ty postavy jednají zkratkovitě a zcela bez logiky, jak jsou přeskakovány scény, které by jiné autor zcela jistě ještě rozepsal na minimálně dvě strany, aby dovytvořil celý ten obraz. Za mě tedy lehké zklamání. Když jsem u toho vypla hlavu a přestala nad tím tak přemýšlet, tak to ještě šlo. Určitě to ale nebude kniha, ke které bych se někdy v budoucnu vrátila. Jsem zvědavá na druhý díl.

08.04.2023 3 z 5