Tenebris Tenebris komentáře u knih

☰ menu

Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Moc hezká myšlenka a zpracování, ale bohužel se nejedná o nic převratného.

05.10.2015 4 z 5


Král Krysa Král Krysa James Clavell

Vyjímečně čtivé a zábavné, Král mi byl velice sympatický, konec byl také zajímavý. Snad jen bylo trochu zvláštní jak snadno se spřátelil Král s Petrem Marlowe.

06.11.2014 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Výborný antiutopický román, zvlášť mě fascinovala ta temná, depresivní atmosféra, ta bezvýchodnost celé situace. Orwell byl vynikající spisovatel - viz Farma zvířat.

06.11.2014 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Naprostý klenot světové literatury, Puzův styl psaní mi je nesmírně sympatický. A nemohl jsem si pomoct, ale po celou dobu (včetně celé filmové trilogie) jsem velmi výrazně sympatizoval s postavou Michaela Corleoneho. Jediné co mi na něm vadilo bylo jak se zachoval ke svému bratrovi na konci druhého dílu filmové trilogie.

06.11.2014 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knížka je dobře napsaná a téma je velmi subjektivně zpracováno tak, že je možné vnímat každý detail. Mě osobně ale připadalo jednání hlavní hrdinky strašně iracionální a hloupé, ale samozřejmě se to dá pochopit, tohle je jen můj subjektivní pocit, kdy jsem se s ní nedokázal vůbec ztotožnit.

06.11.2014 3 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Zde se nedá šetřit superlativy, nepochybně je to mistrovské dílo. Waltari má zcela nezaměnitelný, vznešený styl psaní, který se téměř nedá překonat. Je to má neoblíbenější kniha.

30.12.2013 5 z 5