Tamamori Tamamori komentáře u knih

☰ menu

Vyšší level Vyšší level Katrin Walldová

Celá kniha je na úrovni průměrné BL fanfiction z Wattpad. A je to škoda. Moc nechápu, že to bylo vydané.

05.11.2021 1 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Miluju dystopické YA, ale tohle je pro mě naprosté zklamání.
Předpokládám, že celý smysl toho soutěžení snad bude v dalších dílech nějak vystvětlen, takže se tím, v mém komentáři, nebudu zabývat. Také moc nechápu vlastnosti té nyxie..je to takové divné, že z ní jde cokoliv vyrobit.
Hlavní postava je nemstaná neslaná a vlastně mi celkem lezla na nervy. Celé jeho myšlenkové pochody se dají popsat asi jako " Jsem chudák a mám to tak těžké, protože jsem chudej černoch a musím být naprosto první v tabulce za každou cenu".
Autor měl dostatek prostoru vykreslit podrobně Emmeta i všechny postavy. Postupně rozkrývat jejich příběhy a do celého toho soutěžení a jejich vztahů vložit nějaké napínavé psychologické drama. Jakož i načnout nějaká tajemství Nyxie a lodi, ale nic z toho naprosto nevyužil.
Emmet dělá co se mu řekne, nesnaží se budovat vztahy s ostatními nad ničem moc nepřemýšlí a místo toho se lituje se, jak to má težké a opakuje si, jak musí být první v pořadí (Vzhledem k tomu, že na planetu, by se dostal i jako druhý, třetí atd. nechápu tu jeho posedlost, být za každou cenu první).
O ostatních postavách jsme se, kromě toho, z jaké jsou země, nedozvěděli skoro nic, takže mě k srdci nepřirostli a je mi celkem jedno co se s nimi stane. A ta rychlá lovestory, která vznikla prakticky z ničeho......
Celá kniha je vlastně jen popis soutěžení, kdo udělal kolik bodů a jak si kdo vedl.
Do dalších dílů se mi teda vůbec nechce.
Ale vidím, že ostatním se kniha líbila, takže jsme pravděpodobně nějaká divná.
Ale ty hvězdičky jsem chtěla dát dvě. Jen se mi to nějak nepodařilo.XD

05.11.2021 1 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

'Užasná, geniální kniha. Jedna z nejlepších, které jsem kdy četla. Myslím si, že tuhle knihu by si skutečně měl přečíst každý.

27.06.2020 5 z 5


Trápení Trápení Richelle Mead

Četla jsme od této autorky série Pokrevní pouta a Vampýrskou akademii a milovala je. Hlavní hrdinové byli úžasní. Děj byl úžasný.
Tohle byl ale takový průměr. Děj mi opravdu dost předvídatelný. Georgina mi jako hlavní hrdinka moc nesedla. A Seth byl tak nevýrazný, že jsem si ho nedokázala oblíbit.
Jediná zajímavá postava byl překvapivě Carter :)
Druhý díl si přečtu, ale jen proto, že už ho mám doma. Kdybych si teď měla knížku koupit, nedělala bych to.

27.06.2020 3 z 5