Vyšší level

Vyšší level https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403932/bmid_vyssi-level-SQF-403932.gif 4 67 20

Eli Barlow doposud vedl obyčejný život obyčejného mladého muže. Tato skutečnost se však v jediné vteřině změní v boj o přežití, když po brutálním útoku procitá na neznámém místě, které se ani vzdáleně nepodobá místu vhodnému k žití. Obklopen dalšími lidmi se stejným osudem začíná svou strastiplnou cestu k získání ztracené svobody. Postupně odkrývá krutou pravdu o společnosti, v níž doposud žil. Otázek je mnoho a každá odpověď děsivější, než si dokázal původně představit. Co je zač tajemný muž - Mistr, který novodobému vězení velí? Může Eli ještě někomu věřit? A jak moc je důležité k dosažení vytoužené svobody usilovat o místo ve vyšším levelu? Erotický gay román s prvky postapokalyptického thrilleru.... celý text

Přidat komentář

Luciee113
28.11.2023 5 z 5

Toto bude asi můj nejdelší komentář, co jsem kdy v životě vyplodila. Tady jde vidět, že v knížkách lze úplně vše. Zdárný případ toho, jak dá autor fantazii volný průběh a prsty klepou do klávesnice tak, jak se to v tom mozečku zrovna skládá....
Jsem v polovině knihy a musím napsat první část komentáře, protože si nemůžu pomoct... Takže.. když se na to člověk podívá s nadhledem, tak se jedná o typickej uchylackej, zvrhlej thriller. Nejde o to, kdo tam s kým šustí, ale o to, za jakých podmínek a proč. No masakr toto. Byly stavy, kdy jsem se u násilných událostech děsila, pak u napínavých málem zbláznila a u absurdních smála. Bylo to jak na houpačce.
Za mě zatím 5* za ...no... fakt hustý :D
Ale čtu dál....
Zrovna jsem u scény, která je inspirována Romeem a Julií. Kdo četl, tak ví... no zdá se mi, že autorka se v dialozích začíná dost rozvášňovat a věty i myšlenky jsou až nepřirozeně rozvinuté ... ale celé mi to do sebe zapadá. Nezvyk, ale dobrý.
Jsem tak ve třetí čtvrtině knihy... nabírá to grády, ale zlomkové, absolutně mimo mísu hozené romantické, či nadržené poznatky mě dokonale baví. Přijdou, když to nečekáte a úplně vám vyrazí dech... jakože fakt? Fakt? Zrovna teď? A pak se zasměju, jak je to uhozený. Ano, autorka mi připomněla, že čtu vlastně erotickou romanťárku... sorry já na chvilku zapomněla :DDD

Tak jsem to dočetla. Jsem překvapená. Jsem v šoku. Ale... co jsem si vlastně myslela? Dopadlo to přesně tak, jak to dopadnout mělo.
..............
A jen tak mimochodem - jedna malá neškodná otázečka... Bude další kniha??? Páč obě vaše knihy mě moc bavily. Každá jinak, ale přitom stejně....

anna7852
24.06.2023 3 z 5

Podle anotace jsem očekávala trochu neco jiného ale jako páni,tohle bylo čtivé. Mám dve výtky-chyběl mi trochu prolog jak k apokalypse a takovému žití došlo a potom ještě oslovovani hnědovlasek,blonďak me neskutečně štvalo. Proto ubrane hvězdičky


Jita160
20.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Zřejmě další česká autorka, která mě tímto příběhem velmi překvapila.
Připravte se na velmi otevřený příbh o homosexuálech okořeněnou psychohrůzou a jiným světem.
Představte si nedobytné místo, kterému vládne diktátor ,tyran ,egoistický zmetek, monstrum a časovaná bomba. Nutí své otroky k sebezničení v ringu, ti šťastnější jsou v jeho soukromém harému a s těmi si každý večer dělá své sexuální hračky.
Láska k otrokovi přijde nečekaně v tu nejnevhodnější možnou dobu. Sám Dorian vnímá ,že diky zamilovanosti z něj pomyslně odpadávají rohy, kopyta a druhá hlava.
Ale nic není tak jak se zdá na první pohled ,protože tento zabiják má to nejkrásnější srdce jaké kdy na světě tlouklo.
Konec byl krásný, ale i moc smutný záleží z jakého pohledu se na tento příběh podíváte.

Fidibus
18.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Dlouho jsem se na tuhle knihu chystala a nezklamala, rozhodně zajímavé scifi téma a i přes pro někoho nezkousnutelnou homosexualitu čtivé a dobře napsané. Kniha se dá rozdělit na dvě půlky - první, kdy se Eli ocitá ve věži a objevuje se postava Mistra, se kterým si vybudují vztah. Druhá půlka, kdy už spolu stojí proti těm nahoře a dojde k válce, plné akcí, s únosy a zabíjením, možná až moc. Konec je divný, noc spolu a pak...Celou dobu bez sebe nemůžou vydržet den a pak odešel?

Tamamori
05.11.2021 1 z 5

Celá kniha je na úrovni průměrné BL fanfiction z Wattpad. A je to škoda. Moc nechápu, že to bylo vydané.

čef
30.09.2021 3 z 5

Tato kniha obsahuje vše, co nemám rád – scifi apo, negativní náboj, homosexuální hrátky, dlouhé nezajímavé řeči a natahovaný závěr. Základní zápletka je tak nemožná, jakoby autorka nevěděla, jak efektivní řešení problému přebytečných již dávno vymyslel např. pan Hitler. Vlastně nevím, proč jsem knihu dočetl, snad přeci jen pro ucházející spisovatelské řemeslo, možná snaha dovědět se jak tento výplod fantastka završí, nevím. V každém případě přeji 4%, gay komunitě, aby se jim toto dílo, pro ně stvořené, hodně líbilo.

Bettybook
17.06.2021 4 z 5

Autorka se měla vykašlat na tu nesmyslnou erotiku a raději se věnovat příběhu. Chyběly mi informace, podrobnosti. Nápad za mě skvělý, ale zpracování je malinko nešťastné. Souhlasím s tím, že by to chtělo nejspíš druhý díl. Autorčinu prvotinu, Sám mezi všemi, jsem si užila víc. Přivírám obě oči a dávám 4/5.

Grohlinka
13.05.2021 2 z 5

Mám ráda postapo a mám ráda mm romance, ale nějak to za mě nefungovalo. Bohužel ani jako postapokalyptický thriller a ani jako román o dvou klucích. Za mě asi moc sexu s jinými postavami, nefungující svět, tedy spíš věž, a vzhledem k tomu, že snad autorka nadále nemá v úmyslu psát, tak i konec. Ale v rámci žánru jedinečná kniha, protože v češtině nic takového nenajdete, pokud by vyšel druhý díl, dala bych mu rozhodně šanci, takže špatné to úplně nebylo.

Kešu1981
29.01.2021 4 z 5

Dávám o hvězdu méně za ten konec. Mám ráda, když je vše ukončené.
Každopádně musím paní autorku pochválit za povídku / příběh Valley Secret, to je fakt hoooodně podařené, za tu bych dala 2x5 * :o)

Nuttelka
20.09.2020 5 z 5

Tak a jsem v háji... Opravdu bych moc chtěla pokračování, protože tohle mě fakt chytlo. Eli s Dorianem jsou skvělí ❤️ A úplně miluju jméno Dorian. Strašně mě baví tyto přechody od nenávisti k lásce, od drsňáka k zamilované "hromádce" plné emocí. Je to má úplně první kniha tohoto typu, začátek jsem musela trošku pobrat, o čem to vlastně čtu, ale pak už jsem nemohla knihu odložit a strašně moc jim fandila a čekala jak to dopadne... Vzhledem k danému konci si k tomu domýšlím svůj "happy end" a moc mě mrzí, že Katrin v psaní už nepokračuje, obě knihy za mě super ❤️

TomTomis
14.02.2020 3 z 5

Jako erotický gay román se to asi povedlo (i když aby se sexovalo, je tu vymyšlena docela divná věc, která mě moc nepřesvědčila a postava Mistra mi přišla hodně nevěrohodná). Jako postapokalyptický thriller to dle mého skřípalo hodně. Nevysvětlená kupa věcí. Pozadí skryto. A jak se dostala společnost až k takovým místům, kam zavírala lidi, mi přijde divné, zvlášť když se lidi dají likvidovat mnohem rychlejším způsobem... Akční scény střídají sexuální. Mnohdy ty akčí mi přišly hodně nadnesené. Jak vše hrdinům vychází a jak se vždy objeví někdo nebo něco, co jim pomůže... Četlo se to dobře. Ale ke konci už jsem si říkal, ať už to proboha skončí:-)))) . Na oddechovku ale prima četba.

M.anon
18.12.2019 5 z 5

Sakra!! :-D Naprostá bomba. Jedinou chybu, kterou kniha má, že není druhý díl. Tak snad se pokračování dočkáme.

bari_be
11.11.2019 5 z 5

Tak tenhle příběh se mi zaryl hluboko pod kůži. Četla jsem ho se zatajeným dechem a nemohla se od něj odtrhnout. Mělo to neskutečnou dynamiku! Prožila jsem snad veškeré emoce. Na jednu stranu naprosto dokonalá zakázaná gay story, na druhou stranu hluboký nepředvídatelný příběh o beznaději, hledání východiska ve světě, který je zcela proti vám. Poslední kapitolu vytrhnout a nečíst! :D Autorka neplánuje napsat další díl a já tady prostě potřebovala ten "šťastný" konec. Záměrně píšu ty uvozovky, protože v tomhle světě slovo šťastný má tak trošku jiný rozměr. Víc takových knih!

LucySmile
14.10.2019 5 z 5

Wow! Naprosto nečekaně zajímavý děj, napínavý od začátku do konce. Nejsem zvyklá číst tento typ knih, ale tato byla báječná. Určitě doporučuju.

Noname123
17.06.2019 5 z 5

Skvělá knížka. Můžu jen doporučit.

mravenec23
13.06.2019 5 z 5

Kniha zajímavá od začátku až do konce. Najdeme zde mnoho nečekaných zvratů, hodně intimních částí které nejsou přehnané. Už teď se těším na druhý díl- aspoň doufám že vyjde, protože zde máme otevřený konec. Děkuji tímto autorce za další skvělou knihu.

rycccy
11.06.2019 5 z 5

Je to velice zajímavý příběh. Vůbec sem netušil co čekat a velice mile mě opět Katrin Walldová překvapila, tak jako tomu bylo u její předešlé knihy Sam mezi všemi. Jen doufám, že se svou tvorbou budete i nadále pokračovat, protože za mě jsou obě knihy super a hlavně takových knih s gay erotikou není mnoho. Držím moc palce.

jahex
03.06.2019 5 z 5

Super. Bomba. Postapokalyptická Země. Zakázaná gaylove. Co víc si přát?! :D

EllieElla
17.03.2019 5 z 5

Můj nejoblíbenější literární počin Katrin Walldové. Ve Vyšším levelu o napětí rozhodně není nouze, kniha čtenáře (alespoň v mém případě) velmi rychle vtáhne do děje a nepustí až do samého konce, vlastně ani po něm ne. Moc se mi líbí vybalancování dějové a romantické linky příběhu. Jednoduše stojí za přečtení.

Bone
26.02.2019 5 z 5

Parádní temná, nebezpečná, sexem nadupaná jízda, od které jsem se nemohla odtrhnout. Je to sice gay erotika, ale vsazená do úžasného děje o hledání svobody, o bezmoci, ale i naději. Autorka si mě získala už první knihou a tohle bylo ještě o další level lepší :) Nebude to mít lehké se svou otevřeností, ale fandím jí. Její knihy jsou oddechové, ale i napínavé. Těším se na další!

Štítky knihy

homosexualita erotika postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Katrin Walldová
česká, 1978
2018  80%Sám mezi všemi
2019  79%Vyšší level

Kniha Vyšší level je v

Právě čtených1x
Přečtených76x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce129x
Chystám se číst49x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x