standa67 standa67 komentáře u knih

☰ menu

Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Slepé skvrny: O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti Daniel Prokop

Dočetl jsem to, ale bylo to trápení.
Autor je sice uznávaný sociolog, ale taky naprosto šílený "progresivní" levičák, který termín "Konzervativní", považuje nejspíš za hlubokou urážku. Z toho taky plynou jím navrhovaná skvělá řešení, často až na úrovni sociálního inženýrství.
Co je to holt platné že je někdo skutečný odborník, když zároveň dokáže uvažovat pouze z hlediska vlastní zuřivé ideologie. To je podle mě v jeho profesi hodně velký problém...

26.08.2020 1 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Tohle je prostě krásná knížka.
Taky mi připadá, že někdo kdo jí dokáže dočíst až do konce, nemůže být špatný člověk...

07.12.2019 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Po prvních dvou kapitolách jsem usoudil že se kamarádka asi zbláznila, když mi doporučila tuhle brutálně depresivní knížku, a chtěl jsem skončit.
Naštěstí jsem to neudělal a tak teď můžu přiznat že jsem snad nikdy nečetl tak vtipnou a zároveň tak smutnou knížku.
Je prostě skvělá.

18.10.2019 5 z 5


Breaking News Breaking News Frank Schätzing

O vzniku Izraele, jsem nevěděl prakticky nic a už jen proto, mě těch téměř 900 stran stálo za to přečíst. Frank Schatzing píše skvělé příběhy a protože rozhodně neklouže jen tak po povrchu, tak mám vždycky pocit, že jsem se i něco zajímavého dozvěděl. Doporučuji.

11.05.2019 5 z 5


Poslední dny noci Poslední dny noci Graham Moore

Ježíšek mi jenom tak nahodile koupil "nějakou" knihu a já musím říct, že tak skvělý historický román podle skutečných událostí, jsem už nečetl léta. Skvěle napsaný příběh Edisona, Westinghause, Tesly a těch ostatních skutečných historických postav, mě doslova nadchl. Autor ještě ke všemu v doslovu vysvětlil která část je faktická a která je jeho fikcí, takže si teď přijdu zase o něco "vzdělanější".

11.05.2019 5 z 5


Světla na pobřeží Světla na pobřeží František Niedl

Jsem velikým fandou knih pana Niedla a tak jsem se zase moc těšil, ale tentokrát úplně zbytečně. Tahle knížka je (podle mě) asi to nejslabší, co můj oblíbený autor napsal.
Míra nesmrtelnosti hlavního hrdiny, jeho neodolatelnosti pro ženy a množství mrtvol jež za sebou zanechává, už je tentokrát tak nějak přehnaná.
Ale odpouštím vám pane Niedle a (především) na vašich historických románech, míním ujíždět i nadále....

01.02.2019


Do vody Do vody Paula Hawkins

Tak já nějak nevím. Celé je to takové nějaké zmatené a ještě ke všemu totálně holčičí (což je ovšem můj problém). Autorka má s chlapama zjevně nějaký problém, protože všechny mužské postavy jsou buďto slaboši a nebo rovnou parchanti, zatímco všechny ženské postavy jsou oběti těch parchantů.
Nakonec jsem to dočetl, ale příště už fakt né.

17.02.2018 2 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Tak jsem se dostal do půlky a nějak to nejde dál. Celou dobu jsem měl pocit že čtu scénář pro béčkový fantasy film a autor netuší co s tím dál. Jenomže to ale musí dopsat aby mu zaplatili a tak si prostě vymýšlí další šílenosti. Podle mě je to prostě špatná knížka..

22.12.2017 1 z 5


Nezvratný důkaz Nezvratný důkaz John Lescroart

Kniha má pěkný přebal a taky má hodně stránek. Škoda že překladatel zjevně pracoval pomocí googlu a jeho skutečný literární talent je naprosto zanedbatelný.
Kniha má poměrně zajímavou zápletku, ale pokud se na každé stránce musím dvakrát, třikrát vracet v textu, abych pochopil smysl věty, tak to logicky muselo dopadnout tak, že jsem na 35 stránce knihu definitivně zavřel. Je mi líto ale prostě se to nedá číst.....

27.05.2017 odpad!


Růže a lev Růže a lev František Niedl

Knihu jsem si koupil víceméně náhodou ale jsem z ní naprosto nadšený. Zajímavé historické reálie a hlavně úžasně napínavý děj.
Akorát mě mrzí že až při čtení jsem se dozvěděl, že se jedná v podstatě o "druhý díl", i když na přebalu o tom není ani slovo.

24.02.2017 4 z 5


Kobra Kobra Frederick Forsyth

Navzdory naprosto připitomělé prvotní zápletce a občas hodně přitaženým dějovým zvratům, jsem Kobru přečetl jedním dechem. Forsyth má prostě naprosto výjimečný talent napsat skvělou a zajímavou knížku. Jdu si sehnat dalšího....

16.01.2017 4 z 5


Ustláno na růžích a pod nebesy Ustláno na růžích a pod nebesy Jindřiška Smetanová

Krásná knížka o krásných ( i když svérázných ) lidech. O to větší škoda je, že tahle Praha už dávno neexistuje.

02.01.2017