species species komentáře u knih

☰ menu

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Kniha je velmi příjemná, uklidňující... určitě stojí za to :)

04.05.2015 5 z 5


Devadesát tři Devadesát tři Victor Hugo

Hned na začátku jsem měla pocit, že už jsem knihu četla, ale kdybych ji četla, tak bych si to přece pamatovala?! První polovina knihy mě vůbec nebavila... samá jména a jejich výroky a popis toho komu, který les patřil. Druhá polovina už byla o poznání lepší... můj dojem, že jsem knihu četla zesílil a ke konci jsem si už byla jistá, že tomu tak je. Kdyby nebylo začátku, byla bych z knihy nadšená...popis bitvy a celé vyústění děje se mi moc líbilo, ale podle mě ji první polovina zabíjí.

28.04.2015 2 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Kniha je rozhodně velmi zajímavá, zvlášť když se vezme v potaz, kdy byla napsána. Rozhodně by si ji měl každý přečíst, zvlášť ti co si stále stěžují na dnešní život a politickou situaci :) Při čtení knihy jsem byla neskutečně vděčná v jaké době žijeme i když se nám občas něco nelíbí...

24.03.2015 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Já jsem byla z knihy nadšená, přečetla jsem ji jedním dechem... moc se mi líbila Smrt jako vypravěč. Válečných příběhů z války je spousta, ale tenhle je jiný, ještě jsem nečetla knihu o válce z pohledu Němců, zvlášť dětí. Moc se mi líbilo celkové pojetí knihy.

10.03.2015 5 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha je velmi lehká na čtení, není nad čím moc přemýšlet. Ale autorovi se podařilo udržet vraha až do samého konce v tajnosti... to chválím.

02.03.2015 3 z 5


Dokud tě nenajdu Dokud tě nenajdu John Irving

Zajímavá kniha, po celou dobu čtení jsem byla jak na trní, co se z toho teda vyklube. Asi Irvinga přidám mezi oblíbené autory :) Už se těším, na další...

22.02.2015 5 z 5


Faraonka - Ze života královny Hatšepsut Faraonka - Ze života královny Hatšepsut Philipp Vandenberg

Velice odpočinková kniha s historickými fakty ze Starého Egypta.

28.01.2015 4 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Na knihu jsem se velice těšila, podle mě je úplně odlišná od předchozích knih. Pro mě je to velice zajímavé téma, protože řeším podobný problém jak Linda, a to rozhodně nepatřím mezi bohaté... Já osobně jsem z knihy byla nadšená a přečetla jsem ji jedním dechem :)

18.10.2014 5 z 5


Dvorní šašek a čarodějnice Dvorní šašek a čarodějnice Siegfried Obermeier

Od autora jsem četla knih více, ale tahle podle mého patří k těm slabším.

26.07.2014 3 z 5


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

Moje první kniha od Irvinga... začátek mi přišel řekněme nudný, ale zároveň mě tak zaujal, že jsem ve čtení musela pokračovat... Kniha se mi nakonec moc líbila a je to první kniha, kde jsem při čtení posledních stran měla na krajíčku :)

11.07.2014 5 z 5