Simikik Simikik komentáře u knih

☰ menu

Do pátku bude vaše dítě jiné Do pátku bude vaše dítě jiné Kevin Leman

Mam Lemanovi knihy rada, zadne narocne psychologicke teze, ale soucasne propojuje naucne s jendoduchymi aplikacemi do bezneho zivota. Urcite stoji pri vychove deti se na tuto knihu obratit jako na pomocnika, premyslet, zkouset.

12.11.2021 3 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Nestarnouci klasika. Vzdycky, kdyz nevim co by, tak si vezmu Lolitu a zase je svet v poradku. Kvalitni cteni, ktere vas fascinuje, znechucuje a pohlti zaroven.

20.10.2021 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Jsem totalne sokovana, jak nekdo muze takhke dobre neco napsat! To je tak dobre napsana knizka, ze jsem si ji davkovala po kousickach, aby mi dlouho vydrzela! Poslednich 200stran uz to ale neslo! Ja se tak tesim na dalsi dil️

20.10.2021 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Tuto knihu předcházel jakýsi boom, který jsem zaznamenala dokonce i já. Teď se mi kniha dostala pod ruce, tak jsem si řekla : " Nu což, oddechovka asi dobrá." Celou dobu čtení jsem se nemohla zbavit dojmu rozmazlené holčičky z Ořechovky. Kniha je psaná jakoby deníkovými zápisky s různými průstřely do minulosti. Četla se snadno a lehce. Tuším, že jsem snad i pointu pochytila, ale nemám vůbec chuť číst další dílo autorky. Chtěla jsem dát autorce šanci a tak jsem si ji vygooglila, našla i její instagromový profil, trochu jsem se snažila udělat si nějaký jiný náhled, ale ne. Stále to tam ve mě je, takový ten vocas na jazyku : " rozmazlená holčička z Ořechovky, která si žije svůj sen a musí o tom alespoň něco napsat".

18.05.2021 3 z 5


Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka Láska vítězí: Kniha o nebi, pekle a osudu každého člověka Rob Bell

U této knihy jsem si zažila několik "aha" momentů. Takových těch křesťanských chvil, kdy jsem si řekla : " tak proto se to v Bibli píše..". Díky za knihu.

11.05.2021


Potkal jsem Potkal jsem David Macháček

Každý den si svých pár minut klidu u kávy vychutnávám u této knížečky a vždy jsem okouzlena.

11.05.2021 5 z 5


Dáreček Dáreček Ráchel Bícová

Čtu ji teď v posledních týdnech minimálně dvakrát denně na žádost našeho dvouletého. Přijali jsme miminko do rodiny a nenašla jsem žádnou vhodnou likteraturu k tématu přijetí. Tahle ale krásně vystihuje všechny momenty, kdy dítě do rodiny přijde přirozenou cestou. Syn miluje každou stránku!

11.05.2021 5 z 5


Eliáš Eliáš Ivana Pecháčková

Mile sepsané, krásné ilustrace. Doporučuji na čtení s dětmi.

11.05.2021 5 z 5


Velikonoční knížka Velikonoční knížka Tereza Říčanová

Opět nádherně zpracovaný příběh! Díky!

11.05.2021


Maxipes Fík doma i na cestách Maxipes Fík doma i na cestách Rudolf Čechura

výborné! Znovu objevuji vtip a vkus dětských knih:)

11.05.2021


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Já mám pocit, že tahle kniha neoptřebuješ žádný jiný komntář než : "prosímvás to si přečtěte!"

11.05.2021


Káťa a Škubánek Káťa a Škubánek Josef Lamka

Jako dite jsem evidentne nedocenila vtip, ktery si kniha nese napric pribehy! Skvostne!

09.03.2021 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Geniálně napsané! Četla jsem kdysi dávno. V posledních týdnech jsem knihu četla synovi před spaním nahlas a je to úplně jiný level. Nahlas se tedy čte náročně, ale krásně všechno vynikne.

10.02.2021


Klamársky život dospelých Klamársky život dospelých Elena Ferrante

Napsáno opravdu velmi živě, obrazotvorně. V knize je dost důkladně popsán prožívání v dospívání. Myslím si, že velmi realisticky. Až mě kolikrát zamrazilo, když jsem si četla myšlenky hlavní hrdinky a před očima mi běžel vlastní život ve vzpomínkách. Každá vykreslená postava je v podstatě samostatným dílem, který by zasloužil vlastní příběh v jiné knize. Celou dobu mě zajímalo, jak tu konkrétní situaci prožívá ta druhá postava. Pro mě to byla první kniha od E.F. a rozhodně ne poslední.
Pokud očekáváte od knih happyend nebo rozzuzlení, raději s četbou nezačínejte.

31.01.2021


Magor a jeho doba Magor a jeho doba Marek Švehla

Bezvadně sepsáno! Souhrně, někdy sem tam autor přeskočil v ději a obobí, ale bravurně se vrátil zpět, takže má čtenář pocit, že opravdu jde ve stopách života I.M.Jirouse. Po dočtení mi šla úplně husí kůže!
Díky za toto dílo! Díky za Magora!

12.01.2021 5 z 5


To nejlepší z večerníčků To nejlepší z večerníčků * antologie

Čteno synovi před spaním a pro mě to byly okamžiky návratu do vlasního dětství! Kvalitní české pohádky bez nesmyslů. Krásné ilustrace, které pohladí duši a nezkazí dítěti vkus!

01.12.2020 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha se četla velmi dobře. Ačkoli mi přijde velmi důležité připomínat a neustále aktualizovat informace o hrůzách z táborů, tahle kniha nepřidala nic moc nového. Vlastně je to "jen" další romantický příběh v hrůzách. Historické nepřesnosti bych v beletristickém díle i přesla, ale tady docela dost bijí do očí. Knihu jsem si zakoupila a teď si říkám, že jí ve své knihovně opravdu mít nepotřebuji. V tomto případě marketing opravdu přestřelil.

28.11.2020 1 z 5


Šalomounova píseň Šalomounova píseň Toni Morrison

Příběh, který ke konci nejde přestat číst. Příběh aktuální s černošskou tématikou a přitom plný lidskosti a minulých časů.

18.11.2020 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Dokonale napsáno. Četla jsem synovi před usnutím a bylo to na čtení nahlas někdy dost krkolomné, ale stálo to za to!

11.11.2020 5 z 5


Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Iva Lecká

Nenáročné čtivo, humorné a někdy přítomně aktuální pro matku s malým dítětem.

14.10.2020 3 z 5