schejbina schejbina komentáře u knih

☰ menu

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Já dobrou knihu soudím, mimo jiné, taky podle toho, kolik ponaučení, zábavy, hlášek či všemožných citátů si z ní odnesu. A z téhle na to, že to není zas tak tlustá knížka, jsem si všeho odnesla víc než dost. Knížka psaná velice poutavě, zapletla dohromady svět nerdů, venkovského života se životem ve velkoměstě, bylo tam "trochu" té lásky, slz a smutku, což je však pro Greenovky typické, to vše propojené s flashbacky z minulosti.
Konec trošičku předvídatelný, avšak, alespoň pro mě, se zajímavým odůvodněním.
Výsledek? Skvělý. Doporučuju všem, co maji YA věci rádi, si tuhle knížku přečíst. A jestli se vám, tak jako mně, nelíbila Města, doporučuju přečíst dvojnásob.

02.02.2016 4 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Mnohem lepší než Famfrpál, ale ne tak dobré, jako Bajky, i tak tuto knihu nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem .

18.01.2016 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Ke knize jsem se dostala díky panu Agraelovi, který ve svých letsplayích na stejnojmennou hru odkazoval právě na tuto knižní sérii.
A jsem mu za to vděčná.
Kde začít?
Zpočátku jsem tápala, ztrácela jsem se v ději, postavách intrikách na tu a onu osobu a celkově jsem byla zmatená. Postupem knížky jsem se stále víc a víc chytala, a v polovině knihy jsem si už zapamatovala všechny doposud zmíněné postavy, příšery či místa. Kniha psaná jiným stylem, na který jsem nebyla zvyklá, avšak potvrdila fakt, že slovanští spisovatelé psát opravdu umí.
Knihu jsem zkrátka přečetla a ani nevím jak, tak nějak jsem jí číst začala a pak, o pár hodin četby později, přestala.
A proč "jen" 4 hvězdy?
Jak už jsem psala, knihu jsem přečetla, a ani nevím jak. A to podle mě není správně. Kdybyste se mě teď zeptali, ať vám povím, o čem přesně kniha byla, musela bych hodně přemýšlet a vzpomínat.
Z celého Posledního přání si skutečně moc nepamatuju posloupnost děje. Co si ale pamatuju a navždy pamatovat budu, jsou různé citáty, sedící, ačkoliv se děj odehrává někde ve třináctém století, i na naši dobu.
Vzato kolem a kolem, kniha velmi obstojná a pro milovníky fantasy, slovanské kultury a suchého, neotřelého humoru naprosto nezbytná k přečtení :)

27.10.2015 4 z 5


Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

Skvělá kniha i knižní série, za mě však (společně s Královskou Hraničářkou, i když ta je možná ještě horší než tento díl), nejhorší knížka z celé série. Vleklá a místy nudná, ale i tak je podle mě úžasná. Tahle série je moje srdcová, takže když napíšu, že byla nejhorší, nemyslím to tak úplně doslovně :)
Jen chci namítnout, kniha není pohádka, jak jsem se tu od pár lidí dočetla :) a už vůbec ne tento díl. Nevím, co za pohádku považují ostatní, ale já za ni teda nepovažuju bičování, plenění, masakrování a okrádání lidí, to opravdu ne :)

12.07.2015 4 z 5


Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Nejlepší knižní série všech dob! Většinou vykřičníky moc nepíšu, ale...NEJLEPŠÍ KNIŽNÍ SÉRIE
VŮBEC!!!!!!! Děkuju paní Rowling, že dala vzniknout tak úžasné sérii, jakým Harry Potter je. Děkuju.
#proudtobepotterhead

18.06.2015


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Strhující, úžasné, dojemné, napínavé i bolestivé. Takové bylo čtení Relikvií. Tohle je jedna z knih, ze které se budu ještě hodně dlouho vzpamatovávat. Neskutečné. Neskutečné jako celý příběh Harryho Pottera. Velké, co velké, přímo gigantické dík Jo Rowlingové, že životy mnoha lidí změnila k nepoznání svojí sérii. Děkuji. Fantastické.
Nevím, co dál dodat. Snad jenom - All was well.

14.06.2015 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Nemohu si pomoct, ale kniha byla k uzoufání nudná. Plno lidí píše, že stejně jako Harry Potter tak i Narnie je pro čtenáře všeho věku. Mně se zdá, že není. Pouhopouhá pohádka pro malé děti. Netvrdím, že je to špatná kniha, sto lidí sto chutí, že. Jen se mi nelíbil styl psaní a celkově to pojetí...nápad vcelku zajímavý, ale skutek utek, jak se říká.
Touto recenzí se nechci nikoho dotknout, jedná se jen a pouze o můj názor.

09.06.2015 2 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Kniha skvělá, avšak není na takové to čtení před spaním, jelikož tato kniha vám rozhodně spát nedá. Tolik dějových linií, přeskakování z postavy na postavu a váš mozek má sto chutí explodovat. Každopádně děj, postavy, nápad a svérázný styl psaní je excelentní. Další díly si nemám v plánu přečíst, ale kdo ví. Třeba jednou...

27.05.2015 3 z 5