Sayoko Sayoko komentáře u knih

☰ menu

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Nepopsatelné, zvláštní, chvílemi jsem měla pocit, jako kdybych četla něco od Kafky. Nicméně, to se mi na tom líbilo, trochu jsem nad tím přemýšlela, snažila se pochopit, co tím asi chtěl autor říct. Doteď jsem na to nepřišla, což je asi dobře. Kniha má i zajímavé ilustrace.

09.06.2015 5 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

Děj má pořád spád, netáhne se a donutil mě se zamyslet nad tím, jestli je to tak mimo naší realitu. Skutečně někdo netahá za nitky, abychom dělali to, co děláme? Jsem zvědavá na třetí díl.

20.05.2015 4 z 5


Game Game Anders de la Motte

Tématicky zajímavý příběh, který je zvláštně napsaný. Děj má spád, je napínavý. Jsem sice angličtinář, ale ty anglické hlášky v českém textu jsou rušivé. Vím, jsou moderní. Ale to mi na tom vadí, vždyť čeština je krásný jazyk.

20.05.2015 4 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Nevím proč, ale druhý díl HH se podle mě neuvěřitelně táhl. Ale početla jsem si. Věřím, že následující díly budou zase o něco lepší.

20.05.2015 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

První díl není špatný, přečetla jsem ho vcelku rychle, užívala jsem si totiž, že nemusím číst odbornou literaturu. Styl knihy mi sedí. Co prostě dodat? Fajn počtení.

20.05.2015 4 z 5


Magie pro každého Magie pro každého Jiří Pavlovský

Úžasná kniha, která se čte úplně sama! Mám tuto tématiku ráda. Postavy jsou... Tak nějak nevím, prostě mi to vzalo dech.

20.05.2015 5 z 5


Dcera Čarodějek Dcera Čarodějek Dorota Terakowska

Už je to dávno, co jsem ji četla... Vlastně jsem ji četla jako malá. A pořád si ji pamatuji, zanechala ve mně něco, co však nedokážu popsat. Z každé strany na vás dýchne jakási ponurost tohoto smutného světa. Asi si ji někdy přečtu znovu.

20.05.2015 5 z 5