rekkky rekkky komentáře u knih

☰ menu

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Kniha dokáže upoutat chronologickým soupisem jednotlivých období Zemanova politického života. Obsah je doplněn zajímavými vsuvkami s neméně důležitými kontexty, které se vztahují k jednotlivým rozebíraným tématům. Ačkoliv se jedná vesměs o kauzy veřejně všeobecně známé a publikované, v této knize jsou rozpitvány detailněji s odkazy na cenné fakta, ostatně v tom tkví největší devíza této knihy. Autor odvedl perfektní práci, protože po celou dobu se drží nastavené věcné linie s velmi vhodně zakomponovanými spojitostmi a podporuje tak celkový pozitivní dojem z knihy, která nejenže přibližuje zákulisí české postrevoluční politiky, ale také objektivně nastiňuje symbiózu politiky & businessu v tom negativním smyslu, se všemi souvisejícími socio-ekonomickými dopady.

28.12.2020 4 z 5


Hold Katalánsku Hold Katalánsku George Orwell (p)

George Owell popisuje z první ruky ani ne tak zážitky, jako spíše strasti a zmar při konflitku, který zastihl nepřipravené Španělsko. Tím jak, Orwell vystihuje absurdní atmosféru jakoby dával tušit, jakým směrem se bude jeho tvorba ubírat v následujících letech.

21.09.2017 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Dívka ve vlaku se tváří jako četba, která perfektně reprezentuje žánr, respektive vyčnívá nad žánr, ale opak je pravdou. Děj ubíhá celkem plynule a čtení není nikterak krkolomné, nicméně slabé vyústění a nesympatické hlavní postavy znamenají slabší hodnocení.

21.09.2017 3 z 5


Kdo je psychopat Kdo je psychopat Jon Ronson

Kniha obsahuje zajímavé fakta, události a popisuje odvětví, které je určitě naplněno zajímavými příhodami, takže o zábavu v konstruktivním provedení není nouze. Kdo je psychopat je vhodně rozdělena do kapitol, které na sebe volně navazují a autor připližuje tématiku psychiatrie povedeným způsobem. Jednotlivé pasáže můžou působit nevyrovnaně, ale velkou výhodou je bohaté ústřední téma.

21.09.2017 4 z 5


Fantastický neviditelný svět Fantastický neviditelný svět Oliver Meckes

A přece je na tomto světě něco fantastického. Prostřednictvím této knihy si lehce uvědomuji své omezené hranice lidského chápání a k tomu mimo jiné napomáhají snímky s rozlišením 600 000:1. Neuvěřitelný zdroj informací, detailů, popisů a naučných faktů. Už nikdy se nebudu dívat na svět jako před přečtením této knihy.

16.01.2014 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Při čtení mě spoustu věcí postupně docházelo a v tom si myslím, tkví kouzlo této knihy. Abstraktní formou nádherně nastiňuje pravdy týkající se výchovy, komunikace a samotného existování. Každý, kdo rád přemýšlí o svých postojích a názorech, ocení tuto perfektní knihu.

04.04.2012 5 z 5


Svědek na zabití Svědek na zabití Jaroslav Kmenta

Rozhodně obdivuji pracovní nasazení autora jelikož veškeré generování jednotlivých informací muselo být šílené. Myslím si, že nejde ani tak o popis pocitů odehrávajících se v člověku, který se skrývá před svou vlastní smrtí, ale jedná se o pohled pod pokličku pražského podnikatelského prostředí. Člověk ihned přichází o iluze.

29.03.2012 4 z 5


Alef Alef Paulo Coelho

Popis znovu nalézání svého já pomocí dobrodružné cesty vedoucí po trase Transsibiřské magistrály v mnoha ohledech zaostává za Alchimistou nebo titulem Jedenáct minut, ale určitě se řadí mezi díla s velkou čtivostí a ponaučením. Skvělá a moc sympatická je hlavně postava Hilal. Kniha se mně moc líbila a těším se na další autorovo dílo.

21.03.2012 4 z 5


Jdi za svým cílem Jdi za svým cílem Peter B. Kyne

Perfektní ukázka loajality a úcty vůči nadřízenému. Knížka s jednoduchým, ale výstižným posláním.

19.03.2012 5 z 5


O čem mluvím, když mluvím o běhání O čem mluvím, když mluvím o běhání Haruki Murakami

Velice vitální vyprávění o pocitech, které člověk prožívá pří běhání. Pro mě jako rekreačního běžce tato kniha znamená popis duševních pocitů, které se dají při běhání opravdu zažít a autor dokázal vystihnout situace velice autenticky. V některých pasážích knížky jsem se vysloveně našel a proto mě tato kniha nadchla. Nezůstanu jen u tohoto počinu. Autor s velice lidským a sympatickým přístupem k běžnému životu.

23.02.2012 4 z 5


Komu zvoní hrana Komu zvoní hrana Ernest Hemingway

Neskutečně barevný příběh amerického dobrovolníka Roberta Jordana jehož děj se odehrává během španělské občanské války ve třech dnech. Propracovaný popis hlavních postav, ale i válečného prostředí jen nahrává k co nejlepšímu hodnocení. Strhující závěr knížky jen dokládá kvalitu čtení.

22.02.2012 5 z 5