RaSu RaSu komentáře u knih

☰ menu

Tajemství morové jeskyně Tajemství morové jeskyně Michael Byrnes

Tak tahle kniha překvapila. Rychlý děj prodchnutý tajemností a napětím. Ne nadarmo jsem si autora poznamenal. Rozhodně si přečtu další jeho díla.

01.05.2017 4 z 5


Nová planeta Nová planeta Martin Vopěnka

Tak tahle kniha opravdu překvapila. Četl jsem ji na doporučení od kolegy z práce jsem mu za to vděčný. Kniha opravdu zpočátku připomíná dětskou knihu, ale jak hlavní představitel vyrůstá, přestává být příběh dětský. Zkrátka, čtenář má možnost dospívat s Danielem. Navíc popsaný svět si dovedu představit jako velmi reálný. Zápletka, příběh,následné rozuzlení to vše je nenásilné a velice čtivé. Nemohu jinak, než udělit pět hvězdiček. Rozhodně se vrhnu i na další knihy tohoto, teď již oblíbeného autora. Ať žijí čeští spisovatelé.

05.09.2016 5 z 5


Zámek naděje Zámek naděje Jiří Kulhánek

Od Kulhánka jsem přečetl snad vše. Tahle povídka mi však nějak utekla. Na jeho starší dílo je to opravdu dobré. Přečteno velice rychle. Musím přiznat, že jsem občas narazil na nepochopitelné věty.

29.07.2016 4 z 5


Drsný spasitel Drsný spasitel Miroslav Žamboch

Přečetl jsem knihu už podruhé a myslím, že ne naposledy. Kniha je plná akce, dobrodružství a navíc, ten postapo svět se Žambochovi povedl. Ne nadarmo patří mezi mé oblíbené autory. Všem doporučuji.

29.07.2016 4 z 5


Šibeniční vrch Šibeniční vrch Lois Duncan

Celkem jednoduché čtení, ale četlo se to rychle. Myslím, že kniha osloví spíše mladší čtenáře. Alespoň má člověk možnost si ověřit americké priority. Možná, že zkusím i Temnou chodbou.

14.07.2016 3 z 5


S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

Jejda, já si celou dobu myslel, že jde o trilogii. Tímto se omlouvám. Nemám moc času psát - protože, dobrý a bodrý knižní bože - musím jít shánět čtvrtý díl, hned! Já to prostě musím přečíst. Ale zpět k tomuto třetímu dílu. Opět Pan autor nezklamal, schválně píšu s velkým P. S Hynkem Tasem jsem se doslova sžil a nezbývalo nic jiného, než mu držet palce. Dávám alespoň takhle symbolicky šestou hvězdičku. Díky moc autorovi za tuhle parádičku

14.07.2016 5 z 5


Čas vlků Čas vlků František Niedl

Tak opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. A to jsem si po prvním dílu chtěl dát pauzu a číst pro zpestření něco jiného. Ale člověk míní a dobrá kniha mění. Náhle jsem zjistil že jsem v půlce této knihy. Není čemu se divit, nádherný, poutavý děj v nebezpečné době. Přečíst tuhle trilogii je zkrátka povinnost.

14.07.2016 5 z 5


Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Tak jsem si odvezl knihu na chatu s tím, že občas když to vyjde časově, do ní nahlédnu. Přece jenom práce bylo víc než dost. No a pak jsem udělal tu chybu - knihu jsem otevřel(varování - pokud máte rozdělanou nějakou práci, nečtěte tohoto autora) a k práci na chatě jsem se musel nutit násilím. I přes to jsem při pracovní činnosti pošilhával po stole, kde kniha ležela a provokativně se na mne hřbetila. Zkrátka, za víkend jsem se prokousal asi sedmdesáti procenty obsahu. V tuto chvíli co píšu tyto řádky už jsem za polovinou druhé části z trilogie a je to snad ještě lepší. Dal byl hvězdiček šest. Díky autorovi za nevšední pohled do historie a rád bych ho přivítal na své chatě,(Aby za mne dodělal tu práci) neb on může za to, že pracovní aktivity nějak váznou.

03.07.2016 5 z 5


Kat Kat Martin Moudrý

Já myslím, že autor na Kulhánka navázal celkem obstojně. Na prvotinu je to rozhodně hodně slušné. Takže mi nezbývá než knihu doporučit. Je zde sice poznat určitá syrovost ve stylu psaní, ale oproti tomuto dílu autor v Temných záblescích postoupil o značný level výše a díky tomu se stal mým oblíbeným.

30.06.2016 3 z 5


Návrat mistra Návrat mistra František Niedl

Další vynikající, čtivý příběh o Pavoučkovi. Právě dnes jsem si od tohoto autora půjčil další tři knihy. Trilogii o platnéřském mistrovi můžu jen doporučit. Velice mě bavily i popisy výroby plátových zbrojí. Sám jsem bývalý platnéř (hist. šerm) a při psaní těchto řádek na mne hledí z rohu obýváku moje zdobná plátová zbroj na které jsem makal v průběhu šesti let.

13.06.2016 4 z 5


Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Přestože jde o mého nejoblíbenějšího autora, čekal jsem trochu víc. Dle mého Noční klub (což beru jako nej od Kulhánka) žádné nové dílo nepřekoná. Bylo fajn se zase po čase setkat se starými známými hrdiny s jiných knih. Díky autorovi za další čtivý příběh.

24.05.2016 4 z 5


Pavoučí síť Pavoučí síť František Niedl

Druhý díl nezklamal. Opět velice čtivé, nutilo mě to číst pořád dál. Sledovat hlavního hrdinu, jak si prošlapává cestičku trnitým porostem, až jsem se s ním sžil. Již mám připravený třetí díl a hodlám přečíst další knihy (tedy ty středověké) od tohoto autora. Za mě - mohu jen doporučit.

06.05.2016 4 z 5


Platnéř Platnéř František Niedl

Dostal jsem na dovolené tip na tohoto autora na dovolené. Po nějaké době jsem našel Platnéře v knihovně. Knihou jsem byl nadšený, čtenář má možnost ponořit se do těžkých časů středověku. Neméně mne překvapil popis pracovních postupů platnéřského tovaryše, velice čtivé. V současné době čtu druhý díl odehrávající se v ... . Autorovi patří mé díky.

29.04.2016 4 z 5


Zabíjení Zabíjení Štěpán Kopřiva

Bohužel nemohu hodnotit kladně. Sotva jsem knihu začal nějak mne nechytla a do pokračování jsem se nutit nechtěl. Ještě jsem po této knize dal možnost Asfaltu, aby napravil můj názor na autora. Ale opět bez úspěchu a už nic dalšího zkoušet nebudu. Přeju autorovi více pozitivních čtenářů.

26.04.2016 2 z 5


Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

I přes níže uvedené nadšené a kladně naložené komentáře, já musím přiznat, že jsem knihu ani nedočetl a asi v polovině odložil. Už jen styl psaní v přítomném čase jsem prostě skousnout nemohl. Přesto uznávám dobrý nápad s tím peklem i celou tu myšlenku ale to je asi tak vše. Žánr je to přesně podle mého gusta, jen mě to prostě nebavilo a dost mě to zklamalo podle těch kladných recenzí. Hodnotit hvězdami také nebudu, neb jsem dílo nedočetl až do konce. Jisté je, že komu se líbí jedno, nemusí se to líbit dalšímu a naopak.

26.04.2016


Konec křížů Konec křížů Martin Moudrý

Další kniha mého oblíbeného autora. Hezký čtivý odpočinkový příběh. Autor má dobré nápady a umí je napsat. Já jsem z dílem spokojený, jen o něco slabší než Temné záblesky a to jsem tuhle knihu četl už podruhé. Doporučuji.

26.04.2016 4 z 5


Temné záblesky Temné záblesky Martin Moudrý

Půjčil jsem si v knihovně, jen že to zkusím. Okamžitě jsem byl uvržen do děje a několikrát knihu otočil, abych si přečetl jméno autora. Čekal bych tam jméno mistra, jak mě ta kniha nadchla. Oproti například Cestě je tohle více realističtější. Martin Moudrý se stal tímto mým vybraným a uctívaným autorem, společně s Mistrem, Žambochem a Kotletou. Po dočtení příběhu jsem vyrazil do knihkupectví skoupit všechna díla Moudrého. Sám píšu svoji první knihu a vím, jak je těžké vymyslet příběh nepodobný žádnému jinému, pokud byl nějaký nápad použit od jinud, tomu se snad nikdo nevyhne. Temné záblesky je nej od tohoto spisovatele. Za mě prostě skvělé, já se bavil. Díky Martine!!!

21.04.2016 5 z 5