petunie1 petunie1 komentáře u knih

☰ menu

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Knížka je opět lepší než film. I když mě nenadchla, byla celkem čtivá.

13.01.2022 3 z 5


Timur a jeho parta Timur a jeho parta Arkadij Gajdar (p)

Knížka mého dětství, na kterou si pamatuji dodnes. Tolik se mi líbila. Timur byl pro mne správný kluk-hrdina. Že jsou ty děti pionýři a celá knížka oslavuje rudou armádu, mě v té době pramálo zajímalo. Když jsem knížku teď znovu přečetla, příběh se mi líbil stejně, jako kdysi. A co se týče nějaké dobové propagandy... Ta mě nezajímá ani dnes. Doba prostě byla taková. Tak jak jinak to v tom příběhu mělo vypadat?

06.01.2022 5 z 5


Faleš Faleš Sibel Hodge

Čtivé, ale průměrné. Dalo by se z toho vymáčknout víc. Epilog mi už pak přišel zbytečný.

24.05.2021 2 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Seriál se mi dost líbil. Knížku jsem si tedy půjčila asi s moc velkými očekáváními. Jistě, jedná se o "červenou knihovnu", ale... Dialogy zdlouhavé a o ničem, hezký příběh tím úplně ztrácí počáteční jiskru. A ve srovnání třeba s knížkami od Jude Deveraux tedy podle mne neobstojí.

24.05.2021 2 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Mně se knížka taky dobře četla. Bylo to docela zajímavé. A trochu mi taky bylo "ouzko" z některých akcí malé Hanny. Ale postrádám ten šokující konec. Nebylo na něm nic šokujícího. Spíš klasické uvažování dětí jako je Hanna. Škoda. Jedině, že by autorka chtěla šokovat otevřeným koncem...?

28.03.2019 4 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Výborná knížka. Je děsivé, když si člověk uvědomí, že hlavní hrdinka i ostatní postavy příběhu skutečně žili, příp. ještě žijí. Že v mírové době by z bachařů, tyranů a vrahů jinak byli úplně normální pekaři, kadeřníci apod. U této knihy mi opravdu několikrát tekly slzy. A nezapomenu, co jsem cítila při čtení v momentě, kdy se desetiletý Wiki modlil za jediný jedlý kaštan a asi pětiletá holčička ani netušila, co to kaštan je... "Kdyby mě tak Hospodin vyslyšel a jeden mi přihrál,..., půlku bych dal té holčičce."

02.02.2018 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Velice čtivá kniha s chytře napsaným příběhem, všechny dílky skládanky do sebe krásně zapadnou. Ve válce to ani nemohlo jinak dopadnout. Všem hrdinům bych však moc přála krásný konec. V životě to ale bohužel chodí jinak. A tak velice oceňuji, jak autor dokázal věrohodně převyprávět např. pohádku, kterou německý národ dětem mohl vtloukal do hlavy báchorky o těch "zkažených" obchodnících... Vlastně si ji ani přesně nevybavuji, ale vím, že mě při čtení této pasáže kniha nejvíce dostala.

23.01.2018 5 z 5


Epidemie Epidemie Robin Cook

Kniha se mi celkem líbila. Dobře se čte. Rozuzlení bylo sice nečekané, ale o to víc jsem byla zklamaná. Čekala jsem lepší pointu.

15.10.2012 3 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Doporučuji číst večer osamotě před spaním. Zaručeně se budete problémy s usnutím. Skvělá kniha o upírech.

25.09.2012 5 z 5


Potomci lidí Potomci lidí P. D. James (p)

Opět kniha, kterou jsem četla až po shlédnutí filmu. Kromě základního tématu obě dílka moc společného nemají. Knížka mne příliš nenadchla. Zajímavý mi přišel hlavně konec celého příběhu.

24.08.2012 3 z 5


Osamělá holubice Osamělá holubice Larry McMurtry

První stovkou stran jsem se doslova musela prokousat. Pak ale jsem se od děje a hrdinů knihy nemohla odpoutat. Opravdu mistrovské dílo.

24.08.2012 5 z 5


Sametový slib Sametový slib Jude Deveraux (p)

Se "sametovou" ságou jsem se poprvé setkala na střední a moc se mi to spojení historie a romantiky líbilo. Po letech jsem se ke všem čtyřem knihám vrátila a byla jsem stejně okouzlená. První díl je podle mne nejlepší. Doporučuji každému, kdo se rád nechává vtáhnou do romantického světa udatných rytířů a krásných neohrožených dam.

24.08.2012 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Matně si vzpomínám na stejnojmenný film, který jsem kdysi viděla. Věděla jsem tedy, o co v knížce jde. Možná proto mne samotný děj příliš nevtáhnul. Byla jsem spíše zvědavá, jak autor celý příběh podá. I když Steven King patří k nejlepším, nedokázala jsem se do knížky pořádně začíst. Škoda. Připravila jsem se o silný čtenářský zážitek, protože tématicky je knížka Carrie velmi zajímavá.

24.08.2012 4 z 5