Petra185 Petra185 komentáře u knih

☰ menu

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

(SPOILER) Tento díl mě bavil o trošičku víc než předchozí Červenka. Opět mě zaujalo finální rozluštění celého případu a odhalení vraha. Trochu jsem doufala, že už Harry konečně odhalí Waalera. O to víc se ale těším na další díly.

04.08.2021 4 z 5


Uč jako umělec Uč jako umělec Robert Čapek

Naprosto skvělá kniha! Určitě se k ní v rámci pedagogické praxe budu obracet. Velmi moderní pohled na vzdělávání. Došlo mi, jak zastaralé je naše školství a v některých případech jsem bohužel sama zavzpomínala na základní a střední školu, na které učitelé upřednostňovali frontální výuku a pouhé memorování dat, autorů, děl apod.

22.04.2021 5 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Mrazivé, děsivé a zároveň geniální. Ukázka toho, jak se člověk vlivem okolního světa dokáže změnit. Po zhlédnutí filmu na mě dílo udělalo ještě větší dojem, zejména ztvárněním pana Kopfrkingla Rudolfem Hrušínským.

27.12.2020 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytici jsem objevila už na základní škole a dodnes patří mezi mé nejoblíbenější knihy. I když jsem balady četla snad milionkrát, nikdy mě neomrzely. Skladby jsou mnohdy tak děsivé, že mi ne jednou běhal mráz po zádech.

27.12.2020 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Ke knize jsem se poprvé dostala na střední škole v rámci maturitní četby a dodnes nelituji. Přečetla jsem ji jedním dechem. Kolikrát jsem se přistihla, že nevěřícně vrtím hlavou nad celým děním na farmě. Vynikající alegorie na totalitní režim. Určitě se k ní ještě někdy vrátím.

27.12.2020 5 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Musím říct, že Švábi se mi líbili o něco více, než Netopýr. Trochu jsem se bála toho politického pozadí, ale nakonec z té politiky tam toho zas až tolik nebylo, aby mi to nějak překáželo. Harry Hole je pro mě jako hlavní postava skvělý. Těším se na další díl.

17.09.2020 4 z 5


Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Trochu zklamání. Rozhodně to není špatná kniha, ale řekla bych, že samotná zápletka - tedy vztah učitele a mladé slečny (popř. milostný trojúhelník) - mohla být více rozvinuta. Všechno se pro mě odehrálo strašně rychle a než jsem si to stačila uvědomit, tak byl konec (který jsem víceméně očekávala). I tak se mi však pořád líbí Vieweghův styl psaní. Je to rozhodně oddechová četba okořeněná humorem a ironií. Dám mu ještě šanci.

17.09.2020 3 z 5