patricieG patricieG komentáře u knih

☰ menu

Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

Není žádným tajemstvím , že všechny knížky od této autorky zbožňuju . Není tomu jinak ani u série Dark elements.

Kdo čte moje recenze taktéž ví, že milostné trojúhelníky já můžu, ale v tomto díle už žádný trojúhelník nemáme, protože Layla už se konečně rozhodla pro toho pravého... asi nikoho nepřekvapí koho . Já osobně mám ráda Zayna i Rotha, ale Roth prostě vede .

Děj knihy není žádným překvapením protože asi je každému jasné kam to celé směřuje, Layla a její parta musí chytit Lilina, který se ale nedá tak snadno, až do konce dílu, kde to šlo až moc snadno .

V knize mi chybělo víc nějakého napětí, nebo akce, prostě od začátku je vám jasné , jak to dopadne, občas je nějaká bitka, nebo si Layla užívá se svým miláčkem, trochu citových výlevů a je konec .

Co se mi na knize líbí je Roth jak jinak že.... Další plus jsou u mě pokrevníci,což je opravdu fajn nápad a asi si postupně pár falešných pokrevníků taky nechám vytetovat .

Celou sérii bych doporučila spíš mladším čtenářům, je to celkově v knize poznat, že je hodně young adult. Ale i přes nedostatky celé série to miluju .

05.12.2023 4 z 5


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Na knížce mě zaujal hlavně její svět, který je rozděleny magickou hranicí na dvě části.... část starého světa kde stále vládne magie a hlavně překypuje různými magickými bytostmi, jak už dobrými, nebo zlými. A část nového světa, který dosáhl velkého pokroku hlavně na vědecké úrovni a posílá do starého světa své výzkumníky - hledače. Četla jsem různé recenze, že někomu tato hranice připomíná třeba Vrásu z Griši, za mě tam moc podobnosti není, takže se toho nemusíte bát.

Autorka si celkově s knižním světem vyhrála a vytvořila příběh plný dobrodružství a záhad. Líbilo se mi, že jsem po celou dobu vlastně nevěděla co stalo mezi Robin a Wilémem a celá ta záhada mě poháněla dopředu.

Postav v knize není moc, takže si nemusíte pamatovat hromadu jmen. Hlavní hrdinka Robin je nefalšovaná hledačka, která touží po poznání starého světa a hlavně po nápravě a spojení obou světů. Robin pro mě je pozitivní a hlavně racionální postava.
Hlavní hrdina Kai byl z počátku dost protivný, ale měl k tomu své důvody. Postupně se projevuje jeho práva povaha a hlavně celkově ovlivnění jeho otcem a Wilémem.
U hlavní dvojice se mi líbila hlavně jejich lidskost a autentičnost, oba se nebáli projevit své emoce když šlo do tuhého. To se mi líbilo hlavně u Kaie, že to není takový ten typicky YA hrdina, který je ukovaný z oceli a ničeho se nezalekne .

Já v knize vidím jen malé mínus a to je slabá romantická linka, ale to jsem už věděla předem, takže to je jen můj osobní problém. A překlepy v knize, kdy třeba v jedné části dělá něco Wilémem, ale je tam napsáno Kai.

Konec knihy jsem vůbec nečekala, vlastně jsem ani netušila, jak to může dopadnout a teda wau... druhý díl bude určitě pecka a já už se těším až se vrátím zpátky za Robin a Kaiem.

Knížku jsem četla v rámci spolupráce s @humbook_blogeri @humbook

03.10.2023 4 z 5


(Bez)vadní (Bez)vadní Marta Łabęcka

Zamilovat se do něj bylo jako stát na kraji útesu a dívat se do rozbouřeného moře s vědomím, že stačí jeden krok, aby tě šílící živel nenávratně pohltil - nejsi schopná couvnout, ačkoliv rozum velí, aby ses vrátila.

Z počátku jsem z knihy měla zvláštní pocit, dělala mi problém er-forma, kterou je kniha psaná. Navíc příběh postupoval opravdu pomalu.

Zhruba za polovinou jsem se ale do knihy pořádně začetla a naprosto jsem si zamilovala všechny hlavní postavy, na každém bylo prostě něco jedinečného, osobitého. Prostředí kde se příběh odehrává je také krásný.

Místy bylo poznat, že autorka za sebou ještě nemá moc vydaných knih, ale její styl mi trochu připomíná Nicholase Sparkse, který píše stejně krásné romantické příběhy v pomalejším tempu.

Většinu knihy jsem se smiřovala s tím, že Jossie pravděpodobně odjede do Bostonu a celá parta se rozpadne. Ale stejně mě ten konec překvapil a úplně mě rozsekal... dokonce i slza ukápla .

Knihu určitě můžu doporučit všem romantickým duším, kterým nevadí, že je příběh pomalejší s jemnou romantikou. Navíc s velmi mladými hlavními hrdiny, ale zároveň nabitý emocemi.

13.08.2023 5 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Knihu jsem si moc užila a úplně se do tohoto příběhu a hlavně dvojice zamilovala. Celkově to byl přesně můj šálek kávy, líbilo se mi že autorka doplňovala příběh o mou oblíbenou hudbu a David je přesně můj typ.
Od knihy jsem čekala hlavně romantickou komedii, ale autorka mě překvapila tím že se v knize zabývala těžkými tématy a hlavně je kniha plna moudrých myšlenek, emocí, přátelství, ale také erotiky a navíc vše pojato s vtipem.

Autorka nám v knize ukázala, že bohatství není všechno a štěstí si nemůžete koupit.
Přiznám se, že jsem to strašně prožívala, ten vztah mezi Margot a Davidem byl úžasný, úplně mě to vytáhlo do děje a pořád jsem doufala v pohádkový nádherný konec.

Z počátku mě vyděsilo, že má kniha 504 stran, ale naštěstí se mi to vůbec netáhlo a najednou jsem byla v půlce knihy. Bohužel jedna věc mi na knize nesedla a to byl konec, který prostě nebyl podle mě ale to už je můj problém. Knihu bych doporučila všem romantickým duším, určitě si ji užijete.

23.06.2023 5 z 5


Otisky Chribdy Otisky Chribdy Kristina Waagnerová

Tak tohle byla opět jízda, kterou jsem si moc užila.
Kniha má jen 350 stran, v tabletu se mi to smrsklo na 245, tak to pro mě byla taková jednohubka, kterou jsem si vychutnala. Od začátku až do konce se pořád něco dělo, takže jsem se vůbec nenudila. V průběhu se objevují některé "tajemné" postavy z prvního dílu, proto jsem si už něco pomalu, ale jistě začala spojovat .

Issarel se ocitla na území sarrei a opět hraje další svou roli. Prostředí sarrei se mi strašně líbí, je to temné krvavé a provokativní. Issarel se mi ve společnosti krvežroutů zamlouvala a doufala jsem, že se oprostí od nesmyslného pouta k Ymiře, no v tomto směru Issarel nezklamala.
Postava Pátého je skvěle vymyšlená a hned jsem si ho zamilovala stejně jako Smrtihlava a doufám, že už se v dalším díle dočkám pořádné romantiky ..... nejlépe se Smrtihlavem prosím.

Autorka stejně jako v předchozích dílech má rozehranou hru na všech stranách, které se ke konci začínají spojovat a já se neskutečně těším na poslední díl, kde snad vše do sebe zapadne a moje fantasy duše si oddechne .

04.05.2023 5 z 5


Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

Vysněný cíl
~
Dnes se za ní vydávám jako nový člověk; díky rokům, které jsme ztratili, a díky těm, které nás přivedly sem. Ona sice nikdy neuvěřila mým lžím, ale já jsem vždy věřil jejím pravdám, její lásce a jejímu věrnému srdci.
Protože mě zachránila.
~
,, Jsem rád, že jsi ho milovala, a jsem rád, že před smrtí poznal, jaké to je, být milován tebou, protože tvoje láska není jako žádná jiná, Cecílie. "
~
Z této knihy mám docela rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem se znovu mohla ponořit do světa Havranů a prožít s Cecílii a Tobiasem celý jejich příběh. Ale na druhou stranu jak sama autorka píše v závěru, celá série měla mít jen dva díly a pro mě byl konec druhého dílu dostačující happyend. Pro to na mě tento třetí díl působil trochu jako snaha z toho vytřískat co nejvíc peněz.

Troufám si tvrdit, že do poloviny knihy se nic moc nedělo a pouze jsme sledovali, jak se Tobias utápí v alkoholu, depresi, sebelítosti a minulosti, ze které se nedokázal vzpamatovat. Do toho Cecílie, která by se na Tobiase nejraději vrhla, ale stále se bojí, že se minulost bude opakovat a proto se večer co večer obléká do otřesného pyžama a neustále ho od sebe odhání.

V předchozím díle jsem Tobiase vnímala jako namyšleného Francouze, ale v této knize jsem ho společně s Cecílii poznala, jako malého opuštěného kluka, který přišel o rodiče a musel se starat o mladšího bratra, kterého miluje z celého srdce a zároveň oba musí žít v hrozných podmínkách v domě plném švábů s tetou, která pije a nejeví o ně zájem. Tato část z Tobiasova a Dominikova dětství mi trhala srdce a nakonec jsem i díky střípkům z jejich minulosti dokázala pochopit Tobiasovo chování.

V knize nedošlo k žádnému velkému zvratu, nebo odhalení, které by vás nějak překvapilo.
Závěr knihy je pěkný, já osobně jsem si při vzpomínání na Dominika pobrečela.
Celkově bych se bez této knihy obešla, ale ani nelituji, že jsem si jí přečetla.

02.05.2023 3 z 5


Zlatá Grai Zlatá Grai Kristina Waagnerová

(SPOILER) Tato kniha je opravdu čistokrevné a temné fantasy plné intrik, bojů, kouzel a magických bytostí.
V knize se setkáváme s Jorrei, kteří jsou potomci andělů a jsou hlavní vládnoucí rasou, první díl se zaměřuje převážně na ně. Další rasou jsou Sarrei, kteří žijí ve Stínu, loví lidi a pijí jejich krev. V Neposlední řadě nás příběh dovede i k divokým lidem a jejich druidům. V knize jsou ale i další bytosti například čarodějové, draci, grai....

Musím říct, že z počátku jsem měla trochu strach, že se v knize nevyznám, protože tam bylo hodně informací a pletlo se mi to. Dále byla kniha zhruba do poloviny hodně popisná a chyběla mi přímá řeč, která by mě více vtáhla do děje. Ale chápu, že autorka potřebovala vše vysvětlit a popsat aby jsme se později lépe vyznali v novém světě, což se jí podařilo.

Příběh je hodně krutý a temný, nechybí násilné ani sexuální scény, které ale nejsou detailně popsané. Mi se násilí v knize líbilo, celý tento svět na mě díky tomu působil autenticky. V knize není žádná romantická linka, i když jsem si sama vymyslela hate to love linku tak mi vyloženě nechyběla, jelikož byl příběh zaměřený hlavně na popis světa a výcvik Isarell, která má v knize nejvíc prostoru.

Autorka má spoustu skvělých nápadu, které se mi líbí, například magické ornamenty, bojový tanec, nebo napojení na živly. Navíc je kniha napsána z více pohledů, takže to není jednotvárné.

Knihu mužů doporučit všem čtenářům fantasy, kteří v knihách nepotřebují romantiku. Je velká škoda, že kniha není dostupnější v tištěné formě.

01.04.2023 4 z 5


Dotek viatáru Dotek viatáru Kristina Waagnerová

Dotek viatáru je druhým dílem neskutečné temné fantasy, plné intrik, krutosti a bojů.

Isarel si v první knize vybojovala hodnost jorreiské válečné princezny. Od krále Elektrysu dostala za úkol vybrat a trénovat svůj vlastní oddíl bojovníků, kteří si později říkají Stíni. Své Stíny chce Isarel trénovat na nejvyšší úrovni, proto se snaží zařídit aby je trénovali dračí bojovníci, konkrétně mistr Tanečník.
Tento děj se odehrává v první části knihy, která byla ještě taková pomalejší a neměla jsem chuť si trhat vlasy.

Podle anotace zjistíte, že Isarel dostane od Sittů za úkol účastnit se sebevražedné mise, jejíž cílem je dostat na území Chribdy přímo ke krvelačným Sarrei stříbrného bojovníka jorrei, jako špeha. A tímto se Isarel dostává do spletitých intrik Sittů a královny Ymiry.

Z počátku mě kniha bavila trochu míň, bylo tam na mě hodně popisu bojového tance Isarel. V knize je také hodně Ymiřiných intrik, které jsou jen tak nakousnuté, ale pořádně se vlastně nic nedozvíme, taky například něco o její minulosti. Ymira by vlastně mohla mít celou knihu o sobě. Můj vztah k ní byl v průběhu čtení jako na houpačce, chvilku jsem ji měla ráda, chvilku nesnášela a hrozně mě rozčiluje, jak k ní Isarel slepě vzhlíží.

Bastien je pořád skvělý, jako v prvním díle, ale oblíbila jsem si i Vaola a divoženky, asi proto že už Isarel netýraly nekonečným tréninkem.

Od té části kdy se Isarel vydala na misi jsem knihu přečetla téměř na jeden zátah, skoro jsem ani nedýchala, to napětí bylo neuvěřitelné, když víte, že se vydávají naproti elitnímu komandu sarrei a čekáte co se bude dít, kdo přežije, kdo ne....

Celkově mě tento díl více vtáhl do děje, protože na rozdíl od prvního tady není tolik popisů a děj je více zaměřený na vztahy. Jen škoda, že te romantiky jsem se zatím nedočkala .
Na knize se mi taky líbí, že fandíte samozřejmě Isarel, ale jinak se těžko určuje, která strana je ta špatná, protože jorrei, sarrei i lidé jsou všichni stejně krutí a provádějí různé nechutnosti jen každý v jiném podání, v podstatě se každý snaží přežít.

01.04.2023 5 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

,, Byl jsem její prozatím. A ona byla moje navždy. Myslel jsem, že z toho bude napořád "

Tato kniha mě naprosto pohltila a okouzlila. Už dlouho se mi nestalo aby mi nějaký příběh takto sedl. Kniha je opravdu velmi čtivá a čte se téměř sama.
Příběh je hodně emociálně náročný, ale zároveň jsou tam i vtipné a erotické scény, které ale autorka nepopisuje úplně do detailu.

Hlavní hrdinka Swayze má zvláštní schopnost si vybavit informace o lidech, které vůbec nezná. Souhrou náhod Swayze začne pracovat jako chůva u profesora Nathaniela, kterého zná ještě z doby než se ona sama narodila.
Swayze má přítele Griffina, kterého nadevše miluje. Samotný Griffin se zdá jako naprosto dokonalý chlap, chápavý, vnímavý, pořádný a k tomu navíc sexy a jezdí na Harley.
Naproti tomu Nathaniel, kterému zemřela žena a musí se sám starat o malou dceru. Nathaniel je zničeny a zpočátku si k dceři nedokáže najít cestu.
Swayze se proto ocitá na hranici kde se rozhoduje mezi vlastním životem s Griffinem a pomocí Nathanielovi, který jí potřebuje a zároveň jí k němu táhne neznámé pouto.

Musím říct, že Nathanielova situace mi trhala srdce, ale zároveň jsem si oblíbila i Griffina, který je dokonalý a s jeho tetováním a motorkou naprosto sexy. Moc obdivuji Swayze, jak to všechno zvládla ustát, vůbec nevím jak bych se v její situaci zachovala.

Kniha je psaná z pohledu Swayze, ale jsou tam i části z Nathanielovi minulosti, které dokreslují celý příběh.

Konec knihy nabral úplně jiný obrat než by se zpočátku mohlo zdát, je opravdu šokující a zároveň otvírá dveře do dalšího dílu, který snad výjde brzy, protože první díl byl dokonalý.

08.03.2023 5 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Tato kniha byla mým prvním seznámením s autorem, styl psaní se mi líbil a nevadily mi ani nevšední nadávky, kterými kniha přetéká. Příběh je smutný, ale plný, víry, přátelství bratrství a lásky. Některé scény v knize jsou dost sadistické a kruté, ale to k tomu příběhu sedělo.
Co mi dělalo problém, stejně jako Jean -François jsem se těžko smiřovala s nechronologickým vyprávění příběhu. Gabriel de León vypráví svůj příběh, jak se stal bratrem Střibrného řadu, ale neřekne příběh celý a přeskočí v ději dal o nějakých 11 let a vypráví o Svatém grálu. Dělalo mi to problém se do knihy pořádně začíst, vždycky jsem si zvykla na děj a na postavy a pak najednou konec a zase jiný děj a jiné postavy. Proto jsem s knihou celkem bojovala a četla jsem ji celý týden, což je na mě dlouho.
Ke konci už se mi podařilo začíst, protože jsem čekala epický konec a hltala jsem stránky, kniha na mě udělala dojem, že čtu skutečný příběh a byla jsem napjatá jak to všechno dopadne. Bohužel epický konec se nekonal a teď jsem napjatá dále.
Trošku mě mrzelo, že v knize není až tolik legendárních bitev, díky kterým si Gabriel vytvořil svou pověst, možná v dalším díle.
Na můj vkus je kniha až moc dlouhá, neuškodilo by o pár stránek míň. Gabriel se stal mým hrdinou, i když on sám se za hrdinu nepovažuje. Kniha má nádhernou obálku a skvělé ilustrace uvnitř.
@patricie_s_knihou

27.02.2023 5 z 5


Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Tohle je naprosto skvělá knížka, konečně něco kde polovinu knížky nečtete o tom jak si 17ti leta hlavní hrdinka stále na něco stěžuje. Moc se mi líbila zahada s mizejícími bojovníky a ženy v rakvich s dětmi. Desmond a Callie jsou oba skvělí. Zároveň se mi líbilo, že jsme je měli možnost dobře poznat diky tomu, že se v knížce prolíná minulost se současností. Četlo se to opravdu samo, už se nemůžu dočkat dalšího dílu.
IG patricie_s_knihou

31.01.2023 5 z 5