Dokonalá pohádka přehled

Dokonalá pohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507459/bmid_dokonala-pohadka-hbL-507459.png 4 154 154

Co se stane, když zjistíte, že váš příběh neskončil tak, jak jste si vysnili? Byla jednou jedna žena, která měla všechno, a jeden kluk, který neměl nic. Byl jednou jeden příběh lásky, lapené mezi úspěchem a pochybnostmi. Margot, dědička hotelového impéria, právě utekla od oltáře. Žena, která má vše, si najednou uvědomila, že její pohádkový princ není tím, s kým by chtěla strávit zbytek života. A za nejvhodnější řešení považuje úprk do nočního klubu se svými sestrami. Ale co když právě tento večer její život promění v dokonalou pohádku? Elísabet Benavent, alias Beta Coqueta, přichází s novým románem, ve kterém se podrobně zabývá tím, co znamená životní úspěch, a s ironií a humorem se zamýšlí nad pravidly, která nám ukládá společnost, skupinovým tlakem a vysokými nároky na sebe sama, které, i když je těžké tomu uvěřit, nejsou synonymem štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Un cuento perfecto , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalá pohádka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Leena87
20.05.2024 4 z 5

Ano, kniha mohla mít méně stran, ale i tak se mi četla skvěle! Byl to krásný příběh, chemie mezi hlavními postavami fungovala skvěle, bavili mě jejich rozhovory, i Davidův humor. Ano, byl to mladý kluk bez naplánované budoucnosti, bez ambicí a Margot zkostnatělá, zaškatulkovaná panička. Tedy skoro panička. Ale to bylo přesně ono, proč to v příběhu tak fungovalo. Vcítila jsem se do její situace a do té potřeby vypnout na dovolené, nechat všechno za sebou a užít si letní románek. Na konci knihy byl vidět i posun a vývoj obou postav. A tak moc jsem si přála happy end..

zvídaváStela
03.05.2024 2 z 5

Minulý rok jsem viděla seriál na Netflixu a chtěla jsem si přečíst předlohu. Bohužel mě kniha moc nenadchla. Možná to bylo stylem autorčina psaní, možná tím, že jsem příběh už znala... Ale ty opakující se fráze a rozhovory byly otravné a 500 stran se dost táhlo.


Petra_V
01.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Jako oddechovka to nebylo vůbec špatné, určitě by ale knize jen prospělo zkrácení o 100-150 stran. Z mého pohledu by neuškodilo vynechat "druhý konec", protože příběhů s dobrým koncem máme v knihách spousty, ale realita je mnohdy jiná, tak by bylo fajn si občas i přečíst, že vše není jen Dokonalá pohádka. ;-)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023


Citáty z knihy (3)

Nikdo..... a dobře mě poslouchej, protože už s Tebou nikdy nebudu mluvit tímto tónem. NIKDO neuteče z vlastní svatby, pokud je šťastný. A Ty si zasloužíš být šťastná. Jako já. Jako Tvé sestry, Jako ten kluk, co nám vozí objednávky. Odjeď a zjisti, kde je chyba.


Teprve život rozhodne, jestli je, nebo není my. Řekni jí, ať letí. A ať si nemění číslo, protože na ty dveře možná nikdy nezaklepeme, ale potřebujeme vědět, že jsou stále odemčené.


Pohádky končí tak, že princezny žijí až do smrti, ovšem naše cesta se pokryla otrávenými jablky. ... Život je ve své velkoleposti jako váhy, které vyvažují to dobré a špatné a umožňují tak správné fungování. Jakmile jsou opraveny malé výmoly, dovolí, abychom cítili, jak moc jsme šťastní. O tom je život: že vás s metou vlny větší než vy sami a instinktivně se naučíte plavat, abyste mohli skákat. Moje první velká vlna se jmenovala Margot a díky ní jsem překonal strach z moře. Život není pohádka, ale kdyby byl, asi nikdy nebude dokonalá.


Kniha Dokonalá pohádka v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených187x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených6x
v Knihotéce212x
v Chystám se číst204x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech13x

Štítky knihy

zfilmováno romantika

Autorovy knížky

Elísabet Benavent
španělská, 1984
2023  80%Dokonalá pohádka