Pafka Pafka komentáře u knih

☰ menu

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Prostě se mi líbí autorčin styl psaní, projevu a vůbec všechno. Při čtení jsem měla pocit, že jedu s Blankou v autě a pes mi dýchá na záda, zatím co já podávám prstík Filípkovi. Za mě super, díky skvělému popisu jsem se uměla vžít do každé z postav a plně jim rozumět.

29.09.2015 5 z 5


Rachab - žena za hradbami Rachab - žena za hradbami Francine Rivers

Žena víry, trpělivosti a naprosté důvěry v Boha. Následování hodné!

23.05.2014 5 z 5


Místo, na němž stojíš, je posvátná země Místo, na němž stojíš, je posvátná země Marek Vácha

Ať napíše cokoli, vždycky jsem nadšená!
Přijatelně, pochopitelně a nenuceně předaná informace o důležitosti každého člověka. KAŽDÉHO! Navíc velmi pěkně a s citem vysvětlená nepřijatelnost eutanazie, potratů, zrádnost asistované reprodukce a etický problém kmenových buněk získaných z embrya.

16.08.2013 5 z 5


Dýka a kříž Dýka a kříž David Wilkerson

Neuvěřitelné, neskutečné, přesto se příběh i poselství podivně zavrtá pod kůži. Chci mít stejnou víru!

09.08.2013 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Každý z nás má v srdci místo, o kterém nemluví před lidmi ani sám před sebou, bolavá vzpomínka, kterou nezahojí čas, zklamání, zrada, hořkost - zkrátka vlastní Chatrč uvnitř každého z nás. Jednoho dne dostanete pozvání podívat se dovnitř své Chatrče ...
Tato kniha se nečte, tato kniha se žije... inspirativní záležitost, která radikálně změnila můj pohled na to kým Bůh je a kým není. Má láska hranice? a má bolest někde svůj konec? Proč Bůh dopustil, aby umíraly děti? A proč bych měla odpustit někomu, kdo mi postavil v srdci Chatrč?

06.08.2012 5 z 5


Osmý den Osmý den Thornton Wilder

Dávno tomu, co jsem knihu naposledy držela v rukou. Od známých jsem na ní slyšela tak skvělé ohlasy, že jsem si knihu dokonce ihned koupila, ale pro mě osobně to nebylo zase tak velkolepé dílo. Možná k ní jen potřebuji dorůst.

03.08.2012 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Celý život je jedno velké hledání. Člověk hledá aby našel, ale vlastně neví co a taky kde začít?
Kniha o tom, že pravé štěstí někdy čeká docela blízko, ale my potřebujeme ujít dlouhou cestu k tomu, abychom dokázali prozřít a vidět věci takové, jaké skutečně jsou. Nádherný příběh lásky o tom, že ač si člověk sám sebe leckdy neváží, pro druhé může být pokladem a životním cílem.
Všechno má v životě svůj smysl a vůbec nevadí, že v tuto chvíli nevíme, jaký ten smysl je. Věci nejsou dobré ani špatné, prostě jsou.
Silné myšlenky, nepřekonatelný příběh lásky, trpělivé oči Fátimy a klid pouště - to je Alchymista v mých očích.

03.08.2012 5 z 5


Všichni lidé bratry jsou Všichni lidé bratry jsou Johannes Mario Simmel

Co všechno lze uvěřit a odpustit osudové lásce? Lze člověka plně pochopit jen z jeho činů? Všichni lidé bratry jsou aneb kde jsou ony hranice, po jejichž překročení už neznám bratra.

03.08.2012