nvlik nvlik komentáře u knih

☰ menu

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Pokud jste zamilovaní, protějšek vám knihu daruje a označí v ní části, které se týkají vás - je to krásné a dojemné. Pokud ji čtete jako dospělí, jistě zaujmou některé pasáže a přinutí k zamyšlení, ale zas tak dech beroucí to není.

06.09.2018 3 z 5


Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Skvělá a zároveň vtipná sonda do české společnosti a historie pohledem člověka, který naší zemi adoruje právě pro její chyby. Ironie této knihy je jedinečná.

04.09.2018 5 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Velmi zajímavě pojatý příběh, který ovšem není pro každého. Mě osobně se líbí občasná syrovost vyprávění, ale především motiv samotný, který připomíná největší velikány českých dějin. Dějová linka je mimořádně nezvyklá.

04.09.2018 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Jedna z nejlepších věcí, kterou jsem kdy četl. Strhující příběh vyvolávající úzkost z pouhé myšlenky, že by se tato utopie mohla stát skutečností.

03.09.2018 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Skvělé pokračování. Pokud jste četli první díl, neuděláte chybu. Opět nechybí humor a ironie. Pokud budete dobře naladěni, knihu máte za pár hodin přečtenou.

03.09.2018 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ironie, humor, reflexe tehdejšího dění. Poprvé se mi stalo, že jsem neudržel smích v tramvaji.

03.09.2018 5 z 5


Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Jsem velmi rád, že jsem si mohl přečíst tak rozmanitou knihu, která je psána tolika různými styly. Jedná se o soubor zdánlivě nepropletených povídek, jež ve mne velmi často vzbuzovaly pocity smutku, ale i radosti. Dost emocionální záležitost, nad kterou se hluboce přemýšlelo.

03.09.2018 5 z 5


Zloději zelených koní Zloději zelených koní Jiří Hájíček

Začátek knihy byl pro mne velká nuda. Musel jsem se prokousat opakovanými výlevy Pavla a obligátními odpovědmi Karolíny. Kniha pak získala spád, ale je pravda, že z hromady výjezdů za vltavíny si pamatuji tři nejzásadnější. Zbytek byl jen zbytkem. Na druhou stranu je to příběh obyčejného člověka, který hledá a nenachází směr. Ta obyčejnost je nakonec největší devízou této knihy, kterou jsem samou lačností dočetl za jedno dopoledne.

03.09.2018 3 z 5