NečumSlone NečumSlone komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Upřímně nejsem na tyhle bestsellery, kolem kterých je hrozný humbuk. Vlastně je čtu jen z povinnosti, že je dostávám darem.
I tuto knížku jsem si přečetla po více než roce, co mi ležela na poličce mezi darovanými knihami. Jelikož jsem se do ní docela nutila, neměla jsem od ní žádná velká očekávání - což bylo asi dobře.

Tím, že jsem od toho fakt moc nečekala, tak mě kniha naprosto překvapila. Nadchla mě forma psaní, nadchla mě hlavní postava, kterou, než abych si ji oblíbila, jsem prostě neměla ráda (ale v tom dobrém smyslu). Sice ta retrospektivita byla někdy až zmatečná, tak přesto jsem knihu zhltla rychleji, než jsem si myslela.

Takže za mě - kniha za to přečtení stojí, zaslouží si šanci. Bohužel je to ale takový ten typ, že jednou a dost. Víckrát si ji asi nepřečtu - nikoli kvůli kvalitativní stránce, ale tu zápletku nemá cenu číst víckrát. :)

04.12.2017 4 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Opravdu jsem si zamilovala Kostlivce! I mráz po zádech mi po něm šel, jako malou mě vždy také děsil, což přidává na atmosféře a taky mi to zaručuje, že si ji přečtu ještě nesčetněkrát :) Navíc se ukázalo, že King dokáže psát i procítěně a ne jen horory (a pro některé oplzlosti, jak jsem si všimla), což mu přidává. Žebřík a Žena v pokoji ◄ Dostaly mě, naprosto :)
Určitě kuřákům doporučuji přečíst Nekuřáky, už jsem si říkala \"Škoda, že to takhle nefunguje i v reálném světě.\"
Jinak dál.. Nemá snad smysl tu vypisovat téměř všechny povídky, kde měla každá něco do sebe.
U mě jednoduše 5/5. King si jméno Král zasloužil. A kdo si přečte celou sbírku Noční směnu (i samotnou povídku), nebude litovat, to zaručuji :)

18.01.2013 5 z 5


Soukromý ráj Soukromý ráj Zuzana Francková

K téhle knížce jsem se dostala naprostou náhodou, dokonce jsem si i prvně řekla, že to ani číst nebudu, protože jsem o ní nikdy neslyšela.
Jediné, co se mi vážně nelíbí, je styl psaní - občas jsem se ztrácela v tom, kdo zrovna mluví, ale naštěstí jsem se z toho okamžitě dostala, chybělo mi tam zařazení do kapitol a do přehledných odstavců, protože se mi občas zdálo, že si to tam mrskají, jak se jim zachtělo :D ...
Rozhodně bych takový konec nečekala, můžu přiznat, že se mi do očí řinuly slzy. Jednoduchá knížka, která jednoduše umí překvapit. 125 stránek jsem měla přečtených hned v ten první den, kdy jsem tu knihu dostala...
Samozřejmě bych toho nejradši napsala víc, ale v tak málo obsáhlé knížce bych okamžitě prozradila děj i konec :]

30.06.2012 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Můžu říct, že tahle knížka je vážně skvěle napsaná. Ze začátku mě to nebavilo, později už jsem se od toho nemohla odtrhnout. Skvělý děj, skvěle rozepsané, každý detail... Právě se chystám si přečíst 2 díl, a už se na to upřímně těším [x

23.08.2011 5 z 5