NavoSever NavoSever komentáře u knih

☰ menu

Noční autobus Noční autobus Per Wahlöö

Pomalý rozjezd, málo akce, závěr ale perfektní.

14.08.2023 2 z 5


Rambo na vodítku Rambo na vodítku Sabrina Reichel

Myslim,ze nazev knihy neni vystizny. Je to kniha, ktera jasne a jednoduse vysvetluje vyhody a principy treninku pozitivnim posilovanim a jak pomoci nej naucit psa netahat na voditku a mijet v klidu jine psy, presto,ze na ne reaguje prehnane. Vysvetluje priciny, popisuje reseni a trenink. Necekejte zadny zazrak, ceka vas spousta prace, ale s touto knihou se posunete ke klidnejsim prochazkam

06.10.2022 5 z 5


V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Serie pokracuje skvele! Dil se mi moc libil i pres to, ze uz od dob cteni Perryho Rhodana jsem si zamiloval klasicke vesmirne souboje a naopak dily,kdy vesmirne lode nebo vysadky ohrozovala mistni flora nebo fauna jsem opravdu moc nemusel. Ale musim rici,ze se s tim autor vyporadal skvele, protoze i tak jsem pribeh precetl jednim dechem. Holt i takove veci se deji pri pruzkumu vesmiru...ale doufam,ze dal uz to bude zase nesmirny vesmirny masaker! :)

21.08.2021 3 z 5


Polární záře Polární záře Jiří Mazurek

Pohltilo me to, ctive, super... Zaver ponekud otevreny, cekal jsem trochu vice... Pripomnelo mi to trochu Stalkera

29.01.2021 4 z 5


Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Skvele ceske sci-fi ve stylu "souboj planet" - tak to mam rad uz od dob,kdy vychazel Perry Rhodan :)

29.01.2021 4 z 5


Zahrada sirén Zahrada sirén Vladimír Šlechta

Postavy jsem si zamiloval a prostredi taky. Skvele ceske fantasy.

29.01.2021 5 z 5


Ploty z kostí Ploty z kostí Vladimír Šlechta

Jednim dechem

29.01.2021 4 z 5


Co tě nezabije Co tě nezabije Scott Carney

Inspirativní kniha, která vás může motivovat k otužování, pohybu, zklidnění mysli a zdravějšímu životnímu stylu nebo posunout vaše hranice zase kousek dále.

07.01.2018 5 z 5


Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Dobrá, čtivá kniha ve které se vysvětluje hodně z toho, proč a co se stalo v Krasii, když tam tetovaný přinesl chraněné kopí. Určitě to ale nebyla kniha, kterou bych přečetl jedním dechem, proto jen čtyři hvězdy. Prostředí příběhu se mi moc líbí

14.12.2017 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Trochu detsky naivni, ale ctiva knizka.

14.09.2017 4 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Velice zvláštní kniha, budu muset pokračovat :)

31.05.2017 4 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Úžasné, jak se povedlo autorovi před 60 lety přesně předpovědět obraz naší doby a společnosti. Až z toho mrazilo!

31.05.2017 5 z 5


O myších a lidech / Na plechárně O myších a lidech / Na plechárně John Steinbeck

Příběh od příběhu začínám mít Steinbecka stále více rád. Nemám rád smutné knihy, ale tyhle jsou někde na hraně. Myši mi trochu náladu zkazily, aby mi ji Plechárna zase zvedla :)

31.01.2017 5 z 5


Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Je šokující, jaké utrpení dokáže člověk člověku připravit, ale ještě více, kolik je toho člověk schopen vydržet jak psychicky, tak fyzicky. Myslím si, že kdo knihu přečte, uvědomí si, jak se má dobře a jak je jeho práce pohodová a myslím si taky, že ten pocit dlouho přetrvá.

25.01.2017 5 z 5


Toulavý autobus Toulavý autobus John Steinbeck

Mnohému čtenáři jistě zvedne náladu, protože zjistí, že je jistě spoustu lidí na světě, kteří se mají mnohem hůře než on, ať už jsou bohatí nebo chudí, krásní či oškliví, staří nebo mladí. Líbilo se mi, jak si s postavami pohrával osud, co všechno se může stát, jen když člověk vyrazí autobusem do světa. No kdo ví, co se stane třeba zítra, cestou autobusem do práce :)

22.01.2017 4 z 5


Mentati Duny Mentati Duny Kevin J. Anderson

Není špatná, děj mi ale přijde už trochu kostrbatý, jak se musí držet předešlých událostí a dospět k událostem nadcházejícím. Čekal jsem asi trochu více. Stále doufám, že úroveň trilogie pozvedne závěrečný díl a zlepší tak celkový dojem.

19.01.2017 3 z 5


Záhada zamčeného pokoje Záhada zamčeného pokoje Per Wahlöö

Mám rád celou sérii, skvělé detektivky, občas také pořádně akční, nechybí vtip, zajímavé osobní příběhy jak samotných kriminalistů, tak zločinců a zajímavý je také náhled do švédské společnosti 70.let (přestože patrně mírně ideologicky zkreslený - tak zlé to přece nemohlo být :D) Politické narážky nejsou nijak obtěžující, naopak mi přijdou k zamyšlení a spousta z nich je nadčasových. Například v posledních dílech série se zmiňují četné protesty proti válce ve Vietnamu. Dnes už je to každému jedno, nikdo neprotestuje, proti ničemu...

07.01.2017 5 z 5


Přirozená komunikace a život se psy Přirozená komunikace a život se psy Viktor Dostál

Zajímavý pohled na výchovu psa. Knihu by si měl přečíst každý, kdo chce svému čtyřnohému kamarádovi rozumět. Ovšem cestu ke svému psu si musí najít každý sám, podrobný návod, jak jej vychovat, nečekejte.

05.01.2017 4 z 5


Sesterstvo Duny Sesterstvo Duny Kevin J. Anderson

Pro fanouška světa Duny výborná kniha, ale jako by mi tam chyběl příběh, díky kterému bych se nedokázal od čtení odtrhnout . Po předchozích knihách jsem čekal trochu více, ale kdo ví, třeba to je jen předehra toho,co se spustí v dalších dílech. Nebo za to mohla jen antipatie s jednou z hlavních linek příběhu a to s hnutím služebníků, které jsem neměl rád už když nebohá Rayna vylezla ze skříně a vzala klacek do ruky?...

01.01.2017 4 z 5


Svět podle Prota / Na světelném paprsku Svět podle Prota / Na světelném paprsku Gene Brewer

Skvělé! Kniha, která mě mnohokrát dokázala rozesmát, ale také jsem musel občas zatlačit slzu dojetí... To se mi nestává často.

27.12.2016 5 z 5