Natty1233 Natty1233 komentáře u knih

☰ menu

Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Příběh co nahání hrůzu, četl se sám a stejně jako v prvním díle jsem netušila, kdo je vrah do poslední minuty. Vřele doporučuju.

28.05.2023 4 z 5


Žena číslo 99 Žena číslo 99 Greer Macallister

Za mě jsem byla velmi zklamaná. Námět knihy byl velmi lákavý a zajímavý, ovšem zdlouhavé popisy mě nesmírně nudily a odrazovaly od čtení. Knihu jsem četla strašně dlouho, ale nedokázala jsem se začíst a na konec jsem knihu odložila.

11.08.2022 1 z 5


Amnézie Amnézie Kasper van Beek

Kniha nebyla špatná a zápletka byla zajímavá, ale sem tam mi nesedl styl psaní. Občasné anglicky psané věty byly docela obtěžující, přestože nebyly těžké na překlad, myslím si, že pro někoho, kdo neovládá angličtinu by byly velmi obtěžující. Hodnotím ji jako oddechové čtení.

11.08.2022 3 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Ani třetí díl vůbec nezklamal. Naprostá pecka s strhujícím příběhem. Nedalo se odtrhnout tak jako u předchozích dílů. A ten konec? Úžasný. Těším se na další díla autorky, věřím, že brzy bude další. Celou sérii doporučuji.

12.06.2022 5 z 5


Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Druhý díl mě vůbec nezklamal, byl napínavý a čtivý. Avšak oproti prvnímu dílu, jsem už před odhalením vraha měla podezření, které se nakonec projevilo jako správné. To ovšem nezkazilo zážitek z konce. Můžu vám ji tedy jen doporučit a já se pouštím do třetího dílu.

11.06.2022 5 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Od knihy jsem měla vysoké očekávání už od doby, co jsem ji zakoupila a musím říct, že mě více méně nezklamala. Příběh je napínavý, styl psaní mi vyhovoval a i postavy mi sedly. Byla jsem nadšená do okamžiku, kdy se odhalilo, kdo za vraždami stojí. Tohle za mě bylo kapku přitažené za vlasy a na hraně s reálností. Pokud ale toto pominu, kniha má slušný základ a rozhodně stojí za přečtení.

11.06.2022 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Druhý díl mě nezklamal a už od začátku vtáhl do děje a nepustil. Hltala jsem slovo za slovem, stránku za stránkou. Opět tady máme několik zvratů, odhalení a celá kniha je provázena napětím, co se tak může stát dál. Čtenář si klade otázku, je to, co se děje, součástí plánu, nebo to právě zkazili a plán šel do kytek.? Myslím, že dobrá věc je, že nikdy nevíte. Můžete si říkat "sakra, teď to podělali" nebo "to jde skvěle", a přitom vlastně nic nevíte. Ke konci každá z postav dostane svůj vlastní konec, své vlastní uzavření. Duologii doporučuju, určitě stojí za přečtení a já se k ní některý den velmi ráda vrátím.

06.02.2022 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Jako doplňková kniha k sérii se mi kniha líbila a nemám žádné výhrady k ní. Neočekávala jsem žádnou akci, jen oddechové čtení, což mě nezklamalo.

02.02.2022 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Za mě je to naprostá pecka. Psychologie postav je nádherně propracovaná, příběh nemá chybu a kapitoly z pohledu našich šest charakterů? Úžasné, udržuje to čtenáře v napětí. Těším se až začnu číst druhý díl, doufejme, že to bude stejná pecka jako tento díl.

02.02.2022 5 z 5


Hraj mrtvého Hraj mrtvého Julia Heaberlin

Popravdě mi kniha vůbec nesedla. Příběh byl zajímavý, ovšem místy trochu zmatený. Někdy jsem se musela vracet zpátky, abych pochopila, co se děje.

26.11.2021 3 z 5


Poslední příliv Poslední příliv Sandrine Collette

Popravdě jsem od knihy očekávala trošku víc, přesto mě vtáhla do děje a nepustila. Konec byl za mě super, přesně tak jak měl být, ale některé scény byly až moc nerealistické a autorka si s tím mohla více vyhrát. Kniha ale stále stojí za přečtení.

14.10.2021 4 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Knihu jsem si zakoupila, protože tohle téma mě zajímá. Ovšem do čtení jsem se prakticky musela nutit a i když dokážu jednu knihu přečíst během jednoho dne, tohle mi nesedlo. Bylo to i docela chaoticky napsáno.

08.08.2021 2 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Upřímně jsem od knihy čekala kapku víc. Konečně něco s neobvyklým námětem, ale něco tomu chybělo. Průběhu knihy jsem občas nechápala i chování rodičů. Nejvíce mě štvalo chování otce, který pořád hledal výmluvy. Na druhou stranu se ale musí uznat, že celá kniha je napsaná čtivě...

08.08.2021 2 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Za mě je kniha úžasná. Krátké kapitoly mě nutily číst dál a knihu téměř nikdy neodložit. Děj se rozjel rychle a napnutá jsem byla až do konce. Těsně před ním jsem však už tušila, co se děje a kdo za tajemným Řetězem stojí. To však nevadilo, jelikož o pár stránek později to věděly i hlavní postavy. Doporučuji, určitě stojí za přečtení.

25.03.2021 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Kovyho sleduji už dlouho a kniha se mi z určitých důvodů do rukou dostala až nedávno. Bylo fajn si zjistit nějaké informace, které jsem neznala. Přečtené jsem měla během pár hodin.

22.03.2021 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Už když jsme dělali ve škole rozbor tohoto díla, tak mě obsah neskutečně zaujal, proto jsem si knihu zařadila mezi knihy k maturitě. Kniha se mi četla dobře, měla jsem však momenty, kdy jsem se do čtení nutila. Ale i přesto se mi kniha líbila.

21.03.2021 4 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Za mě skvěle napsaná kniha, která se mi příjemně četla. Během pár dnů jsem ji měla přečtenou, a to jsem četla jen po večerech. Ovšem měla jsem o ni jiné mínění, a některé pasáže, dialogy mě docela překvapily, jakým stylem se vedly.

20.03.2021 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kniha byla velmi lehká na přečtení, motiv a myšlenka obsahu se mi velmi líbila. Původně jsem ji četla k maturitě a měla ji přečtenou během chvilky.

20.03.2021 5 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Knihu jsem přečetla na jeden zátah, trvalo mi to přibližně 4 hodiny. Ze začátku jsem měla problém se do ní začíst, ale trvalo mi to asi jen třicet stran, pak už jsem hltala slovo za slovem. Jsem docela vybíravá, co si přečtu, a jsem ráda, že se mi dneska do ruky dostala tato kniha. Příběh je mrazivý, popis některých scén mě nechával s ústy dokořán a s pocitem zhnusení. Konec byl pro mně překvapivý - vraha jsem odhalila až společně s hlavní hrdinkou, do poslední chvíle jsem netušila, kdo jím je. A jakmile jsem to zjistila, byla jsem v šoku. Za mě je to super knížka, která si určitě zaslouží šanci. Doporučuji k přečtení.

20.03.2021 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Po dlouhé době jsem se rozhodla si zase něco přečíst a jsem ráda, že se mi do ruky dostala právě tato kniha. Je naprosto úžasná, okamžitě vás vtáhne do děje a vy se chcete stále víc a víc dozvědět, jak to dopadne. Konec vás nadchne, já osobně jsem jej nečekala. Doporučuju všem, co mají rádi detektivky.

19.01.2018 5 z 5