Ovšem

Ovšem https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358527/bmid_ovsem-bOO-358527.jpeg 4 822 195

Ze života za kamerou. Bez filtrů. Bez scénáře. O všem. Ve sbírce osobních příběhů, básní a fotek sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od téměř idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na YouTube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O rodině a snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost… Jednoduše o všem!... celý text

Přidat komentář

hana1070
22.02.2024 3 z 5

O všem a o ničem. No jo, 21 let... :-)

pleybe
19.02.2024 2 z 5

Možná kdybych knihu četla v mladším (teen) věku, užila bych si ji více. Takhle to bylo poměrně velké zklamání. Zatímco Kovyho tvorba se mi neomrzela ani po letech, tahle kniha mě nudila už po několika stranách. Ale byla jsem zvědavá na Kovyho historky, tak jsem se ji snažila dočíst.

Nesedl mi především styl, jakým byla kniha napsána. Text působí poměrně nedospěle a ono se ani není čemu divit vzhledem k tomu, v kolika letech ho Kovy napsal. Asi bych zápisky přirovnala spíše k propracovanějšímu deníčku teenagera, než-li k hodnotné autobiografii. Nezbývá mi než doufat, že se časem dočkáme druhého pokusu o Kovyho vlastní autobiografii, která již bude literárně zdařilejší a hodnotnější.


Dimas
26.12.2023 3 z 5

Kovy mě baví

knihomolkaMist
05.08.2023 5 z 5

Trošku s křížkem po funuse - nevím, na co jsem čekala tak dlouho, ale co už :D
Kovyho sleduju už hoodně dlouho, vpodstatě od doby, co začal dělat parodie a dokonce jsem měla tu čest ho potkat na letošním KVIFFu (a to hned několikrát :D). Knížka sice už není tolik aktuální - Kovy tam třeba dumá nad tím, co mu přinese budoucnost a já se můžu jen potutelně usmívat nad jeho tehdejší nevědomostí :) - ale je to spíš i o minulosti, která je rozhodně zajímavá.
Čtení jsem si moc užila, je to psáno takovým odlehčeným a vtipným stylem, který je Kovymu vlastní, takže máte o zábavu na jedno odpoledne vystaráno :)

Luci-_-
29.07.2023 3 z 5

Knihu jsem objevila na knihobotu za pár korun a rozhodla se splnit sen svému mladšímu já si ji přečíst. Rozhodně kdybych si knihu přečetla v době, kdy jsem youtube sledovala denně, užila bych si ji víc, ale i tak oddechové čtení.

kedlis
03.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha byla skutečeně o všem, ale bohužel dost povrchově a není se čemu divit když ji Kovy napsal ve 21 letech. Samozřejmě cením otevřenost a četlo se to lehce, občas jsem se zasmála, u příběhu s dědou mi ukápla slza, ale celkově to na mě působilo spíše jako úryvky z motivačního blogu nežli seriózní autobiografie.

m.valova
06.06.2023 3 z 5

Knihy tohoto typu moc nečtu,ale Kovy mě zlákal a jsem ráda,že jsem se do čtení pustila.Považuji tohoto mladíka za velmi inteligentního a ráda sleduji i jeho videa,ač už nepatřím do cílové kategorie.

Lilu_
03.01.2023 4 z 5

Vánoce s Kovym? Ovešem! Knihou jsem pořídila do místní knihovny a lákalo mě ji přečíst. A tak jsem si ji na vánoce půjčila domů. Musím říct, že je to milé čtení a podtrhuje to jeho osobnost, která vyzařuje i z jeho videí.

Karol477
10.12.2022 2 z 5

Kovyho mám ráda. Je šikovný. Talentovaný. Pokorný. Kniha se mi ze začátku příliš nelíbila. Bylo to takové čtení pro teenegery, docela povrchní a prvoplánové. Asi není divu, když to napsal v tak mladém věku. Druhá polovina byla lepší.
Mé hodnocení knihy 2,5*/5*.

Upozorňuji, že hodnotím kvalitu knihy, nikoliv Kovyho jako člověka.

oladnb
14.11.2022 3 z 5

Nemůžu říct vůbec nic špatného, knihu jsem přečetla za 2 večery v nemocnici a vlastně mi tam hezky zpříjemnila pobyt. Nesporně je Karel výjimečný, skvělý člověk s čistou duší. Jen 5 hvězdami hodnotím skutečně to, co mě se maximálně líbí, tato kniha je z těch řad oddechovych a nenáročnych. Ale stejně klobouk dolů za to, co je za ním v jeho věku.

Termaap
05.11.2022 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha (hodila se mi do audioknižní výzvy), na které oceňuji interpretaci samotného autora; jeho historky by myslím od nikoho jiného nevyzněly tak autenticky.

Kovy… ačkoli je mi věkově blízký, svět YouTube mě úplně minul a mám takový pocit, že se to do budoucna nijak nezmění.

Kniha mě upřímně nijak zvlášť neoslovila (omlouvám se), ale po přečtení jsem si na Kovyho udělala určitý názor. Mám dojem, že je Kovy opravdu moc milý mladý muž, který ve velmi mladém věku dokázal velké věci. Při poslechu jsem si často říkala, že by bylo moc fajn, kdyby takových mladíků běhalo po světě víc.

Jak jsem už předeslala, YouTube nejspíš sledovat nezačnu, ale pokud Kovyho zahlédnu v televizi či uslyším v nějakém jiném informačním kanálu, přidám zvuk a ráda mu budu (opět) věnovat svou pozornost:).

knihomolkarozi
16.10.2022 5 z 5

Nedokázali byste si ani představit, jak tahle kniha dokázala okouzlit a namotivovat moje desetileté já. :D
Teď, když jsem si ji s odstupem přečetla, musím konstatovat, že je pořád stejně skvělá, vtipná a zajímavá, jak jsem si ji pamatovala, i když ne tak dlouhá. Teď mi zabrala jen dva dny, zatímco předtím jsem ji četla vždy minimálně týden nebo dva.
A taky jsem spoustu věcí úplně nepochopila. Vždyť mi bylo teprve deset. :)

milary
30.09.2022 5 z 5

Ráda jsem to četla. Bylo to na doporučení. A jakkoliv mě svět youtuberů míjí - i proto, že jsem ho nestihla v tom správném věku a můj vztah k němu je tudíž vágní, představa, že v něm měl a má obrovskou sledovanost náctiletých (i když věkové spektrum současných odběratelů už podle statistik na horní hranici překročilo kristovy roky) člověk jako Kovy, mě naplňuje zvláštní nadějí a radostí.

Knížka je skvělá. Mockrát jsem si musela připomenout, že ji (už dávno slavný!) Kovy napsal v jednadvaceti. Takhle hodnotově srovnané to jen tak někdo nemá. Někdo do smrti. Navíc záviděníhodná schopnost věci předat; a sice věci, které hrozí zavánět moralizováním, poučováním - vybalancovat to tak, aby je lidi chtěli slyšet a dokonce je vyhledávali??
JAK TO DĚLÁ? Musím se podívat :))

Líbily se mi taky kytarové vstupy a moc i "funkční" básničky, které nejsou tak docela poezie, ale zato jim nechybí pointa. Legrácky, zážitky, živost, pestrost, autenticita, laskavost.
Přeju všechno dobré, Kovy!

Martina291086
21.07.2022 4 z 5

Nikdy jsem kulturu YouTube a těchto tvůrců neprožívala. Nicméně před pár lety byl můj nejstarší syn doslova zažraný do Kovyho a já mu chtěla splnit přání. Kniha byla dárek k narozeninám a já se rozhodla ji předtím přečíst. Musím říct, že jsem na Kovyho změnila názor, protože před přečtením jsem si myslela, že je to jeden z těch blbci, co natáčí nějaká videa. Málokdy se mi stává, že se pletu. V tomhle případě se to stalo a já velice ráda uznávám, že jsem se mýlila.

_Brunetka_
20.07.2022 4 z 5

Abychom si to vyjasnili, já nikdy nesledovala YouTube a ani nečetla knížky typu ,,Já, JůTuber 1,2..." (ani nevím, kolik jich ve skutečnosti je). Ale Kovy byl výjimka. To co z něj vyzařuje, jeho postoje k určitým věcem, on má prostě hodně inteligentní tvorbu. A proto, když jsem se dozvěděla,že napsal knížku, s její koupí jsem nezaváhala ani na sekundu. A musím říct, že to byla opravdu skvělá investice. Čte se to totiž samo. Stránky, na kterých jsou zachyceny velmi zajímavé myšlenky, mi doslova mizely pod rukama. Knížka je dokonce místy vtipná a to zvláště kvůli tragikomickým situacím, které se nám dějí dnes a denně. Co se mi však ještě dost líbilo, bylo to, že se tu Kovy zabývá problémy, které se většinou dotýkají nás všech. Já jsem se třeba našla v jeho problémech s akné. Knížku bylo však radost číst i kvůli hodně hezkým básničkám a fotkám. I coming out, který se zde objevil, si myslím, že by řadu lidí mohl inspirovat a nakopnout. A celé bych to asi završila tím, že mi dokonce během čtení ukápla i nějaká ta slza, nojo asi jsem cíťa. Tuhle inspirativní a krásnou knížku můžu teda rozhodně doporučit.

Hobitka
30.05.2022 5 z 5

Na Kovyho videa se ráda občas podívám, a líbí se mi kam jeho tvorba na YouTube směřuje. U iPohádky jsme se pořádně nasmáli. A konečně došlo i na Ovšem, mladistvé memoáry :D A musím říct, že mě to bavilo tak, až jsem se místy smála nahlas :D
Některé kapitoly mě překvapily svou hloubavostí, citlivostí a nadčasovostí.
Celkově je knížka moc pěkně graficky zpracovaná, a dokonce jí nechybí ani látková záložka.

Pokud máte Kovyho tvorbu rádi, a chcete se o něm dozvědět něco víc, vřele doporučuji! :)

6728
06.05.2022 4 z 5

Jakožto dlouholetý fanoušek kovyho tvorby musím říct, že mi tato kniha udělala radost.
I tak nevím, jestli je ideální psát autobiografii ve 20 letech, mohlo toho postupem času být mnohem víc. 8/10

Radějka
04.05.2022 5 z 5

Kovyho mám moc ráda a tato knížka se mi zkrátka trefila do nálady :)) Dala mi jiný pohled na spoustu věcí (např. jsem objevila krásu cestování). Skvělá kniha na oddech. Jsem moc ráda za přečtení :)

midone
10.04.2022 3 z 5

Hodnotím po zhruba roce od přečtení. Moc mi toho tedy v hlavě neutkvělo, a to bude asi ten problém. Když čtěte životopisnou knihu, která by zároveň měla být inspirací/motivací, neměly by vám alespoň nějaká slova zůstat v hlavě? Klidně to můžeme svést i na mou mizernou paměť, ale stejně si myslím, že slova "neurazí, nenadchne" budou na to ta pravá.

AngeliS
26.01.2022 3 z 5

Kovyho mám samozřejmě na ytb scéně ráda. Podcast také. V podsatě jsem s ním vyrostla, žejo. :)
Knihu jsem četla ale prostě jen proto, že jsem ji u kamaráda viděla. Očekávání teda nulové. Jenomže, v knize jsem toho moc nového nenašla. Je fajn, že se tam asi vypsal z pocitů a problémů s orientací. To může být pro někoho (věřím) fakt důležitý.