Mujda Mujda komentáře u knih

☰ menu

Marťan Marťan Andy Weir

Ke knize jsem se dostala přes upoutávku na film, ke kterému jsem se ještě nedostala. Ale kniha definitivně stála za to. Mark Watney si mě, svou inteligencí, vynalézavostí, optimismem a hlavně humorem, omotal kolem prstu a nachytala jsem se, jak se potutelně směju situacím, které na nezasvěcených přihlížejících nevyvolali ani úsměv. Byl to skvělý zážitek. Asi se budu na noční oblohu dívat zase trochu jinak.

02.10.2016


Manon Lescaut Manon Lescaut Abbé Prévost (p)

Kniha byla taková jak se dá na dobu jejícho vzniku očekávat. Ale Manon a její marnivá povaha mě chvilkami opravdu vytáčela. Myslím, že to docela určitě byl kulturní zážitek a jsem ráda, že jsem ji přečetla, ale být já tím citlivým a nerozhodným rytířem, tak už dávno sedí Manon někde opuštěná.

29.04.2016


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Velmi krásná kniha. Zanechá za sebou zvláštní pocit ještě dlouho po přečtení. Mám pocit, jako bych cítila vůni květin i pach kouře, když jsem ji četla. Velmi dojemné a vyvážené.

29.04.2016


O myších a lidech / Plameny zářivé O myších a lidech / Plameny zářivé John Steinbeck

O myších a lidech je velmi dojemné dílo. Pocity obou mužů jejich sny a iluze... Jejich strach a vzájemné pouto. Myslím, že mezi řádky se skrývá velmi mnoho.

29.04.2016


Král růží (13 povídek) Král růží (13 povídek) Guy de Maupassant

Velmi aktuální dílo, které popisuje lidské vlastnosti a neřesti. Moc hezky zpracovaná a poučná klasika.

29.04.2016 5 z 5


Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Myslím, že kniha Tobiáš Lolness se nalézá vysoko na žebříčku mých nejoblíbenějších knih. Bylo mi tak smutno když jsem ji dočetla a věřila jsem, že ta prázdnota, která mě naplňovala po tom co jsem ji odložila, už nikdy neodezní.
Rozhodně doporučuji. Ten zážitek se nedá popsat slovy.

29.04.2016 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

S knihou Obraz Doriana Graye jsem se matně setkala již na základní škole. Bylo to dílo, které jsem znala velmi povrchně- ať už z různých přirovnání, popisů nebo přísloví. Přečíst si tuto klasiku jsem se odhodlala až nedávno, kvůli školním požadavkům. A musím říci, že ani trochu nelituji. Zamilovala jsem si ji od začátku do konce. Podškrtala jsem si snad všechny řádky a odnesla si mnoho. Pokud se někdo rozmýšlí, jestli stojí za to po ní sahnout- Tak rozhodně ano!

29.04.2016