Moriah Moriah komentáře u knih

☰ menu

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

První knihu jsem přečetla jedním dechem, v případě druhé jsem se trochu zbrzdila. Rozjezd byl pomalejší, o to bylo ale epické finále knihy a krásný popis bitvy. V této knize patří Tyrionův výjezd rozhodně k nejoblíbenějším částem a jsem ráda, že ho Tyrion přežil. Jak znám Martina, jistá jsem si tím nebyla. Nicméně, kniha přinesla to, co jsem od ní očekávala, to sice napětí, intriky, válčení i samotnou smrt - přesně tak, jak to ve válkách chodí. Knihu bych určitě taky doporučila ;-)

07.08.2015 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Hra o trůny byla pro mojí osobu konkrétně něco nového.Dozvěděla jsem se o ní prostřednictvím kamarádky, která sledovala seriál, nicméně já jsem dala přednost nejprve knize. Prostředí ve kterém se příběh odehrává jsem si zamilovala hned, postavy jsou promyšlené, jak kladné, tak záporné. Martinovo vypravování, styl jakým příběh podal, je úžasný. Také má jistou realističnost. Ale každá kniha má nějaký zápor a i já jsem tedy našla pasáže, přes které jsem se špatně dostávala. Všem ale určitě doporučuji :-)

07.08.2015 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Toto je jedna z nejúžasnějších knih, které jsem četla. Neskutečně mě chytla za srdce a myslím, že nejsem jediná. U této knihy jsem se usmívala i plakala. Je skvěle napsaná a musím říct, že tady není co vytknout :-) Díky ní, jsem se také hodně zamyslela a poznala ony ohavnosti války a přemýšlela nad tím, jak hrozné věci válka s člověkem udělá. Je to smutná, ale nádherná četba.

11.07.2013 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Tuhle knížku jsem si vybrala z našeho maturitního seznamu a musím říct, že mě opravdu zaujala. Je to krásná kniha a i když jsem ji četla už několikrát, stále mě neomrzela a vždycky po ní ráda sáhnu :)

07.07.2013 5 z 5