MisuleB MisuleB komentáře u knih

☰ menu

Osudová náhoda Osudová náhoda S. H. Kolee

Ze začátku skvělá kniha, u které jsem se vážně bavila, jenže ke konci už to autorka moc natahovala a mě to přestávalo bavit. Ale bylo to úžasné čtení k moři.

21.07.2015 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Knížku jsem přečetla za 8 hodin při cestě na dovolenou. Nejdřív jsem si sice nemohla zvyknout na neobvyklý styl psaní formou e-mailů, dopisů, chatů a smsek, ale po nějakých 50 stránkách si na to člověk zvykne.
Po obsahové stránce byla knížka napsaná dobře a ačkoliv bylo předem jasné, jak to dopadne, objevily se tam zajímavé zvraty v ději. Chvílemi jsem se teda nudila, ale pak mi to bylo vynahrazeno.
Super čtení na léto. ;)

21.07.2015 5 z 5


Hell Boys Hell Boys M. T. Majar (p)

Jednička mě sice bavila víc (nebyla to detektivka :) ) a tady mi hodně chyběl Chris, Riddick to ale suprově vynahrazoval.
Doufám ale, že se dočkáme pokráčka o Chrisově bratrovi. ;)

21.07.2015 4 z 5


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Příjemná a zábavná oddechovka na dovču. Chris a jeho parta byli naprosto skvělí.

21.07.2015 5 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Poté, co jsem přečetla 3. a 4. díl, které mě vážně nebavily, mě tahle závěrečná kniha dost překvapila. Zpočátku se mi do ní sice nechtělo, ale překvapivě rychle jsem byla vtáhnuta do děje. Je fakt, že kdyby se to zkrátilo na trilogii, nic by se tomu nestalo, protože mi přišlo, že v tomto díle se skoro nebojovalo, a to nemluvím o "boji" s Gaiou... Naopak jsem ocenila kapitoly z pohledu Nicka a Reyny, tyhle dva jsou opravdu skvělí. Jen škoda, že chyběly Percyho kapitoly...

29.06.2015 4 z 5


Hrej vabank Hrej vabank Emma Hart

Kniha opět psaná typickým lehkým stylem Emmy Hart. Knížka sama o sobě nebyla špatná, ale nějak závratná taky ne. Jednoduše lehké letní odreagování.

29.06.2015 4 z 5


Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí K. A. Tucker

Takhle skvělou knihu jsem už dlouho nečetla. Opravdu procítěná a skvěle napsaná. Autorka má opravdu talent. Rozhodně se nemůžu dočkat pokračování.

11.06.2015 5 z 5


Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Jupí, kniha konečně doma. Bylo to supr, vtipné, čtivé a hlavně tajemné. Prostě celá Kerstin Gierová. Co víc dodat... ;)

11.06.2015 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Opět neskutečně rychle přečtená kniha, jen kdyby nebyl Aspen na každé druhé straně... Šokující zjištění z posledních několika kapitol mě tedy osobně nějak nepřekvapilo, naopak jsem to tak nějak čekala; říkám na to jediné-okamžitě zabít krále. Zato královna s Maxonem jsou bestovní. Už aby tu bylo finále. ;)

11.06.2015 5 z 5


Zaskočený Zaskočený Emma Chase

Přesně na tuto knihu jsem se nehorázně těšila a vůbec nezklamala. Opět jsem se u některých pasáží bohatě nasmála a neskutečně se těším na další díl. Rozhodně doporučuji přečíst. :)

06.06.2015 5 z 5


Remy Remy Katy Evans

Po dlouhém přemáhání se jsem se konečně donutila k tomu, abych Remyho dočetla. Kdyby nebylo kapitol ze "současnosti", asi bych knihu nechala nedočtenou...

06.06.2015 2 z 5


Magie na vzestupu Magie na vzestupu Ilona Andrews

Co říct? Prostě to je Kate a Curran. A kde jsou ti dva, tam je i kopec zábavy. Až na smrt jedné skvělé postavy to byla opět nezapomenutelná jízda.

09.05.2015 5 z 5


První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Parádní čtení. Knihu jsem úplnou náhodou našla v knihovně a jsem za to ráda. Ano, možná jsem si děj této knihy představovala úplně jinak, ale o to byla lepší. Taky postavy byly skvělé a "neprudily". Kniha mi trochu připomíná sérii o Stephanii Plumové-tou detektivařinou. Rozhodně jsem zvědavá, jak se to dále vyvine.

09.05.2015 5 z 5


Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Na tento díl jsem se těšila a nezklamal. Liv s Natem jsou osoby, které si hned oblíbíte a až do konce vás nepustí. Autorka se opět vytasila se spoustou skvělých hlášek a dějovou linií od které se prostě neodtrhnete. Jsem ráda, že se tu stále objevovaly postavy z předchozích dílů a též se jejich osudy dál rozvíjely. Ale předchozí díl se mi tedy z celé série líbil nejvíc.

09.05.2015 5 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Tak musím říct, že tato kniha byla mnohem lepší než knihy o Hope a Holderovi, Lake byla mnohem sympatičtější hlavní postava než Hope a nejenom Lake, tady se mi zamlouvaly všechny postavy a kniha byla víc procítěná, bylo tam vše, od lásky přes zklamání a šok z neuvěřitelného po smutek. Hodně jsem si oblíbila Kela s Caulderem, mou nejoblíbenější scénou se stala ta, kdy pekli bazáně a Kel začal dedukovat, že se děje něco hodně špatnýho. Prostě celkově, knížka byla hodně dojemná a určitě stojí za přečtení.

23.03.2015 5 z 5


Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti Jessica Ann Redmerski

Musím říct, že po přečtení 1. dílu, ze kterého jsem byla unešená, jsem se na pokráčko těšila. Po přečtení mám smíšené pocity. Dvojka nebyla špatná, ale vyskytly se chvíle, kdy mě nebavila a vyloženě jsem počítala stránky do konce, ale některé pasáže možná i byly lepší než v jedničce. Tento díl se nesl v podobném duchu jako ten předchozí, ale kdyby byl pouze jeden díl, ničemu by to nevadilo, ale alespoň jsme se dozvěděli něco navrch.

09.03.2015 4 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Čtyřka byl zajímavé zpestření předešlé trilogie. Tobiase jako postavu jsem si oblíbila možná i víc než Tris. Ačkoliv poslední část povídek, "Zrádce", mě až tak nebavila, ty tři předešlé byly skvělé. V podstatě jsme se dozvěděli to, co už jsme věděli, ale rozhodně stálo za to, pozorovat, jak se z Tobiase stala ta osoba, kterou jsme poznali v Divergenci, jak dospěl k té osobě, která nám byla představena a co k tomu vedlo.

08.02.2015 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Kniha, která mě naprosto dostala. Pravděpodobně se i stala mojí nej knihou.
Svět tak nějak jiný, ale zároveň podobný tomu, jak ho známe. Minorita lidí, které společnost vyloučila, protože jsou jiní a "jiných" se všichni bojí a snaží se jich zbavit. Řekla bych, že autorka věrně vykreslila a svět tak, jak ho známe, jen k tomu přidala pořádnou hrstku nadpřirozena a vytvořila úžasný, propletený a propracovaný příběh, který dokáže zaujmout. Opravdu se těším na pokračování.

05.02.2015 5 z 5


Magie střelného prachu Magie střelného prachu Ilona Andrews

Super!
Novela z Andreina pohledu byla super, dozvěděli jsme se, co přesně se jí stalo, dostali jsme víc Rafaela ;3. Jefiná věc, chyběli mi tam Kate s Curranem + ostříhaný bojový pudl Grandel aka "ostříhaná noční můra Grandel", ale to bylo vynahrazeno v bonusu. Já si rozhodně nemám na co stěžovat xD.

01.02.2015 5 z 5


Magie zabíjí Magie zabíjí Ilona Andrews

Naprosto úžasný další díl. Jsem vážně ráda, že nám byl trochu přiblížen život ve Smečce a Curranovo soužití s Kate, jen je škoda, že Andrea opustila Rafaela...Prostě super a jen tak dál. ;)

25.01.2015 5 z 5