Magie zabíjí

Magie zabíjí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152587/bmid_magie-zabiji-wfd-152587.jpg 5 521 48

Kate Daniels série

< 5. díl >

Atlanta, sužovaná válkou mezi magií a technologiemi, ještě nikdy nebyla tak smrtící. Je dobře, že je Kate Danielsová připravená zasáhnout... Kate Danielsová možná odešla z Řádu rytířů milosrdné pomoci, ale stále se brodí až po kolena v paranormálních problémech. Nebo by se jimi spíš brodila, kdyby ji někdo najal. Založit si vlastní kancelář se ukázalo náročnější, než by čekala, zvlášť když teď Řád očerňuje její jméno. Situaci jí taky moc neulehčuje, že se mnoho potenciálních klientů nechá odradit představou, že by mohli vzbudit hněv Pána šelem, který se stal Katiným druhem. Takže když jí zavolá jeden z nejlepších Pánů mrtvých ve městě a chce pomoci s upírem mimo kontrolu, Kate se dvakrát nerozmýšlí a nabídku zaplacené práce přijme. Ale ukáže se, že nejde o jediný případ neobvyklých událostí. Kate tomu všemu musí přijít na kloub a rychle, protože jinak by celé město i všichni její drazí mohli zaplatit cenu nejvyšší…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Magic Slays , 2011


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
12.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Po zneškodnění upíra dostane Kate konečně první případ. Rudá garda měla někoho hlídat a ten zmizel i se svým smrtícím vynálezem. Na místě činu je mrtvý příslušník gardy a stopy po čarodějném rituálu. V okolí zmizela veškerá moc.
Vynález mají ale v ruce fanatici a hodlají s jeho pomocí vyhladit vše, co má v sobě jen špetku magického. Chystá se masakr gigantických rozměrů.
Julie, po napadení kožoměncem, reaguje na Lyk-V špatně a před smrtí ji zachrání jen velmi mocná krevní magie.

Zajímavý motiv, spousta mrtvých. Tetu Bé bych asi vykostila, nebýt jí, možná by Joey přežil. Chudák Daniel. Rodinná hádka čarodějů byla docela vtipná. Tohle mnohem víc připomíná jakousi nadpřirozenou Evu Dalasovou.
Nabízí se ovšem několik otázek k nesrovnalostem - stroj vysál magii - proto nefungovaly clony u domu, kolem bunkru trola a selhalo ovládání upíra. Jenže to by musel být během převozu v chodu, a pak by okolo umřela spousta lidí. To moc nesedí.
Nějak jsem nepochopila, jak to, že vynález mají fanatici, ale vynálezce volhové.

Ráda bych upozornila Fantom Print, že ostravština opravdu nesplňuje parametry spisovné češtiny.

x-lee-x
x-lee-x
06.07.2023 5 z 5

(SPOILER) V tomto dílu jsme se dozvěděli o slabostech lidstva jako takového.
Nemusíte zrovna být nakažení virem Lyk-V aby Vám hrozilo, že se z vás stane monstrum...
Tohle je velké téma i v našich životech. Však kdo někdy nepotkal osobu, která ze svých neúspěchů vinila okolí a raději "brečela" než aby hledala způsob jak dosáhnout úspěchu.
Tento díl byl mě skutečně bavil a závěr knížky byl vskutku na zamyšlení.


Damonka12
Damonka12
10.10.2022 5 z 5

Já se do téhle série zamilovala. A přijde mi, že je každým dílem lepší a lepší. Nejvíce miluju ten vztah hlavních hrdinů. Přesně můj šálek čaje.

kolacky
kolacky
21.09.2022 5 z 5

Tak to bylo pěkně drsné. Jedno pako chce zničit magii. A zblázní hromadu jiných... Bitva je nevyhnutelná.

katallinka
katallinka
13.09.2022 3 z 5

Kate mě moc baví, ale u některých dílů vůbec nechápu, proč je příběh tak moc přitažený za vlasy a všechno se spraví v podstatě samo a velmi rychle. 5. díl do této kategorie za mě bohužel patří. Nicméně se sérií rozhodně nekončím.

Gabux
Gabux
15.06.2022 5 z 5

#rereading

O něco málo slabší díl než předchozí, ale stále je to na 5* Přesto je to jeden z těch dílů, co patří mezi méně oblíbené. Ale nemůže za to.
Nastane zde spoustu nepříjemných situací u kterých člověk doufá, že dobře dopadnou. V této knize je o něco méně humoru a chybělo mi klasické pošťuchování Kate a Currana. Na druhou stranu naprosto miluju rodinné pošťuchování volhů a čarodějek. Kromě volhů a čarodějek se zde dozvíme i více o povahách některých kožoměnců a Kate si zažije pár nepříjemných chvil. Opět se dozvíme něco víc o minulosti Kate.
Příběh byl opět dobře postaven. Jen vyřešení problému mi přišlo malinko zrychlené. Kniha je ale stále svižná. Plná akce a dobrých postav.

Pain
Pain
26.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Další díl přečtený. U tohoto dílu mi přišel opět useknutý (zrychlený konec). Obzvláště pak rituál - šup šup a bylo vymalováno. Závěrečná bitva byla taky jak z rychlíku. Co mě zaráží, že Kate nejdříve hlídá každou svoji kapku krve a pak před čarodějkami a čaroději v klidu provede rituál s krví. Ještě se o něm radí s upíří top navigátorkou.
Bylo o cosi méně humoru. Trochu mi chybělo dohadování Currana s Kate. Saiman tentokrát zklamal. Rodinné dohadování volhů a čarodějek se mi líbilo a pobavilo.
Jsem zvědavá na Huga a nové postavy.

Lacie
Lacie
09.02.2022 5 z 5

Tenhle díl mám nejmíň ráda, ale hvězdy mu neubírám, protože za to nemůže. Je v něm všechno, jak má být, je akční, svižný, vtipný. Kate opustila Řád a stala se soukromou vyšetřovatelkou. Místo předmilostného špičkování s Curranem tu máme konflikty ze vznikajícího soužití, k tomu Ascanio, Barabáš a Jennifeřiny intriky... Seznámíme se víc s čarodějkami a také poznáme volhy a jejich rozsáhlou rodinu, u konkláve jsem fakt slzela smíchy, stejně tak u seznámení Ascania a Julie. S Kate se dozvíme něco o jejím dětství, co ji trochu rozhodí, ale hodně i osvětlí. Ale to, co se stane, je hrozné, zároveň velmi lidské, proto tuhle knížku méně často čtu znovu, spíš jí jen tak proskakuju a vybírám si pasáže.

Nikidree
Nikidree
13.11.2021 5 z 5

Další díl za mnou a nadšení ze série stále přetrvává. Sice mi chybí větší provokace mezi Curranem a Kate, ale na druhou stranu alespoň to mezi nimi není natahované do posledního dílu. I přes to je Kate naštěstí pořád stejně sarkastická a autorka to prostě umí dobře napsat, za což tleskám. Opravdu se mi to zamlouvá.
Tento díl mi přišel docela drsný. Z těch všech dosavadních nebezpečí pro Kate i celou Atlantu mi přišel (zatím) nejhorší. Nejspíš proto, kdo za tím stál, a co + jakým způsobem se chystali udělat.

Heri76
Heri76
26.08.2021 4 z 5

I pátý díl si nese vysokou úroveň. Nicméně pro mne malinko ztratil vzhledem k přiznanému vztahu mezi Pánem šelem a Kate. Ale chápu, že nebylo možné donekonečna natahovat to příjemně mrazivé oťukávání mezi Kate a Curranem.
Stejně jako předchozí, tento díl je také plný sarkasmu, ironie a vtipných hlášek. Bojový pudl??? No ano!
I nová linie se soukromou agenturou a novými společníky je zajímavá. Líbí se mi drobný prostor, který dali autoři v knize Andree.
A také, že magie nevyléčí vše a ani Kate se svým kolenem není není vůči obyčejným lidským nemocem imunní.
Nové postavy Ascanio a Barabáš mně taky hrozně baví. Na scéně se objevuje Roman a i ten mne začíná bavit a věřím, že dostane další šanci v pokračování.
Ač nemám Saimana ráda, tak scéna, kdy Kate láká Currana, ať se dívají na film slovy: „Je v něm úplně všechno. Akce, drama, komedie a ten nádherný hudební doprovod… a přitažlivý hlavní hrdina“, by bez něj nevznikla. Uchechtávala jsem se nahlas.
Kate je družka a choť a ze srdce to nenávidí a jak je tento fakt opakovaně v knize zmiňován a tím násoben je taky vtipné :-)

Knihomolka97
Knihomolka97
24.05.2021 5 z 5

Zase se budu opakovat, ale tohle je skvělá záležitost. Pátý díl prečtený s přestávkami během dvou dnů (chtěla jsem si ho pošetřit, jinak bych ho přečetla určitě dřív). :D
Výborný styl vyprávění, originalita, opět zajímavá a napínavá zápletka, krásná romantická linka, nejúžasnější postavy. Jsem ráda, že se znovu objevila Julie a Derek dostal zase trošku víc prostoru. Také tu máme i novou postavu. ;)
Těším se na pokračování!

Luigi1
Luigi1
25.03.2021 5 z 5

Úžasné nevím co ještě napsat.

marie2577
marie2577
11.01.2021 5 z 5

Každý díl je úžasný . Originální a opravdu zajímavý.

denniys
denniys
10.11.2020 4 z 5

Vrátila jsem ke Kate a byla jsem potěšena, že si stále drží svou úroveň. Příjemné na odreagování. Líbí se mi neustálé narážky na Kingovu Temnou věž - je jasné, že autorská dvojice toto dílo velmi dobře zná.

johana3160
johana3160
18.10.2020 5 z 5

Tento dil me nebere tak moc jako jine, presto je to KATE:) namet je dobry, pribeh ale malicko pokulhava a zaver je pak trochu uspechany. Par dobrych scen se ale najde (nize zminene setkani Ascania s Julii nebo spickovani Kate s Curranem...
Jo jedna vec me malicko rozciluje v prubehu cele serie. A to jsou bohuzel obalky kazde z nich... stestim pro me ze ctu ebooks.

Jass
Jass
08.10.2020 5 z 5

Samozřejmě jsem hned skočila na další, ani tenhle díl jsem myslím nečetla podruhé celý, takže to bylo moc příjemné osvěžení - taky máte ten pocit, když se vrátíte ke oblíbené knize? Jako byste po dlouhé době potkali starého přítele? Tenhle díl nastavuje neskutečně vysoké sázky, asi na dvou místech jsem zaslzela, protože skutečně... když některé scény domyslíte... hrůza... u tohle dílu si vždycky uvědomím, že kdybych žila v tomhle světě velmi rychle bych se stala jednou z mrtvol... Na druhou stranu se tu poprvé objevují některé postavy, které se později zařadí mezi mé oblíbené - Ascanio a Roman... Navíc se znovu víc do středu dostává Derek a i Julie tu dostává víc prostoru. Moje asi úplně nejoblíbenější scéna je také v tomhle dílu. Je to spoiler? Asi ne, zkrátka první setkání Julie s Ascaniem je k popukání o Derekově reakci ani nemluvě. A rodina volhů...

"Neříkej mi Choti. Jmenuju se Kate."
(...)
Shrábla jsem složky a rychlovazač. "Jdu nahoru. Nezáleží mi na tom, kdo přijde ke dveřím. Pokud nepůjde o nějakou vyloženou katastrofu, krev nebo požár, nechci, aby mě kdokoliv vyrušoval."
Ascanio secvakl paty k sobě a pak mi řízně zasalutoval. "Jistě, Choti!"
Občas jsem chápala, proč Curran někdy tak řve.

Objektivně, detektivní zápletka tohohle dílu asi není tak dobrá, ale... to stejnak není důvod, proč tuhle sérii tak žeru... Editura by opět mohla být lepší... není to katastrofa, ale nic extra to taky není...

Elea
Elea
03.09.2020 3 z 5

Hodně, ale opravdu hodně, předvídatelný děj s odrazem červené knihovny, kniha se sice opět velmi dobře četla, ale i tak jí považuji za dosud nejslabší díl série.

ydnac
ydnac
02.09.2020 5 z 5

Hledáte nové fantasy knihy? Tak tuhle si rozhodně nenechte ujít :-) Hlavní hrdinka Kate je super :-) akční, nebojácná,vtipná, drsná, soucitná, prostě moje oblíbená a bavil mě každý díl.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
18.02.2020 5 z 5

Asi zatím nejlepší díl :-)

kklepkaa
kklepkaa
10.09.2018 3 z 5

Tak tohle bylo sice slabší, ale stále se to dobře četlo. Stará dobrá Kate se s ničím moc nemazala. Hodně mě bavil bojový pudl, co by sežral i mrtvýmu z nosu a škoda, že se neobjevil Rafael... po minulých dílech mi tu celkem chyběl.